Evergrande och US Inc. i KONKURS – Smittorisk för att den kommer att spridas till krypto, institutionella investerare, pensionsfonder och mer

Image: Evergrande DEFAULTS – Contagion risk will spread to crypto, institutional investors, pension funds and more

December 09, 2021 by: 

https://www.naturalnews.com/2021-12-09-evergrande-defaults-contagion-risk-will-spread-to-crypto-institutional-investors-pension-funds.html

Evergrande, Kinas Ponzi-fastighetsutvecklare, befinner sig nu officiellt i konkurs eftersom Fitch har bekräftat att det skuldsatta företaget har missat räntebetalningar på obligationer, med över 300 miljarder dollar i obligationer utestående. Fastighetsutvecklaren Kaisa nämns också i konkursbeslutet, och det finns nästan ett dussin andra kinesiska fastighetsutvecklare som allmänt anses vara på väg mot konkurs.

”Detta är inte bara en konkurs för Evergrande, det här är en konkurs för Kina och banksystemet,” sa Dan David till Fox Business i morse (se video nedan). ”Nu kommer de att ha sitt Bear Stearns-ögonblick”, tillade han, med hänvisning till 2008 års sub-prime bostadsbubblekollaps i USA.

Vi har varnat under flera veckor för att denna försummelse redan hade hänt, och berättade för våra läsare att det bara var en tidsfråga om hur lång tid det skulle ta för kreditvärderingsinstituten för att komma ikapp med verkligheten av konkursen.

Evergrandes börskurs sjönk på måndagen, bara en arbetsdag efter att Evergrande utfärdade ett brev om att de inte kunde hålla sin skuldåterbetalningsplan.

Viktigt är att Evergrande prioriterar inhemska skuldinnehavare i Kina och har beordrats av den kinesiska regeringen att lösa ut utländska skuldinnehavare. Detta innebär att alla icke-kinesiska innehavare av Evergrande-skulder kommer att ha tur om de så småningom får betalt 10 cent på dollarn för Evergrande-pappret de har. Mer sannolikt kommer de att inte få nästan någonting.

Smittan kommer att spridas över det globala finansiella systemet under 2022

Som vi alla lärde oss av 2008 års subprime-fastighetsmarknad kollapsen, tar det tid för storskaliga konkurser att svalpa sig igenom det finansiella systemet. Medan Evergrande är officiellt i konkurs idag, kommer innehavare av dess skuld – som ska betala räntebetalningar från Evergrande – att ha sina egna frister för att göra sina egna räntebetalningar till sina skuldinnehavare. Vanligtvis är dessa respitperioder bara 30 dagar, vilket innebär att var 30:e dag eller så, kommer vi sannolikt att se konkurser längre fram, allt härrörande från att Evergrande inte uppfyller sina egna skyldigheter. (Alla är belånade, och en katastrofal finansiell händelse kan skölja igenom hela systemet med tiden).

Under hela 2022 kommer vi alla att bevittna extrem ekonomisk stress – och många möjliga konkurser – som sprider sig genom olika institutioner som hade Evergrande-skulder. Detta kan påverka pensionsfonder, hedgefonder, institutionella investerare, privata investerare och till och med centralbanker. Varje investerare som innehade Evergrande-skulder kommer att bli klubbade av denna konkurs, särskilt om de förväntade sig Evergrandes räntebetalningar för att möta sina egna skuldförpliktelser. Smittan har börjat.

Tether / Crypto Black Swan-scenariot

Konkursinställningen för Evergrande är en Black Swan-händelse, som vi har täckt de senaste dagarna och många analytiker tror att Tether, ”stablecoin”-leverantören som skapar kryptovaluta ur tomma intet – digital valutaprägling – kan ha tiotals miljarder dollar exponerat i Evergrande. När konkursen nu är officiellt proklamerad betyder detta att Tethers innehav av Evergrande, Kaisa eller andra kinesiska fastighetsutvecklare i praktiken är noll värda. Viktigt är att detta kan innebära att Tether inte längre har tillräckliga tillgångar för att täcka de USDT-mynt som den har gett ut i kryptoekosystemet.

Eftersom två tredjedelar av alla Bitcoin-köp faktiskt görs med hjälp av Tether-mynt, skulle det också innebära att Bitcoins marknadsvärderingar kan bli rejält uppblåsta av digitala penningpräglingar. Även om Bitcoin i sig inte är fel här, kan Bitcoins värderingar manipuleras kraftigt av vilket annat mynt som helst som kan handlas mot Bitcoin.

John Perez, vars intervju visas nedan, varnade mig i en lång intervju att han tror att hela kryptoekosystemet är fäst vid en massiv digital valutaförfalskning och att bubblan snart kommer att spricka, vilket lämnar kryptoinnehavare i samma position som Evergrandes skuldinnehavare. Se hela intervjun här:

Brighteon.com/3f0ab123-c829-4bee-8199-86159e40b012

Jag gick också ut förra söndagen med en podcast om att Evergrande redan var i konkurs, dagar innan Fitch och andra kreditvärderingsinstitut äntligen bekräftade vad vi har sagt. Global finansiell smitta är nu en enkel fråga om orsak och verkan:

Brighteon.com/e5f28b95-5ed3-4b58-b9ac-9b09dbc21519

Jag intervjuade också silvergurun David Morgan om Evergrande-situationen, ”krypteringskonspirationen” och den globala finansiella återställningen som släpps loss på världen. Detta spelades in i fredags, innan Evergrande-konkursen var officiell:

Brighteon.com/b5158fef-5aed-47ca-81c1-b77cf063fdb4

Slutligen, i dagens lägesuppdatering, fokuserar de första 30 minuterna eller så på den massiva krypto-BUST som kommer, på grund av den mänskliga naturen och den uppenbara uppblåsningen av kryptovärderingar genom användning av digital fiat-valutautskrift via Tether. Resultatet av allt detta råder ingen tvekan om:

Brighteon.com/2ebfb624-094d-488d-a4a6-a71fb3333a8e

Om du vill veta vad som kommer att hända 2022, lyssna på dessa intervjuer och poddar och sätt fart. Observera att många kryptoförespråkare kommer att säga att det inte finns några risker, att Bitcoin går till en miljon dollar per mynt och att Tether är helt okej eftersom det stöds av vad Tether-företaget än säger att det är, och att alla bara borde lita på penningpräglingsföretag som vägrar att utsätta sig för en enda ärlig granskning, trots att samma företag har ansetts vara en kriminell verksamhet av delstaten New York.

Men den mänskliga naturen säger oss också att de flesta människor kommer att ge efter för sin girighet och följa flocken rakt ut för ättestupan, in i konkursens avgrund, där de slås ner av en motpartsrisk som de inte förstår. När kryptohypen imploderar, och då kommer den stora majoriteten av kryptospekulanter att uppleva katastrofala förluster, och det kommer att krossa hela deras uppfattning om ”verkligheten”.

Det har hänt otaliga gånger genom historien och händer ännu en gång just nu, i slow motion-kollapsen av Evergrande Ponzi-bluffen och dess ständigt ökande smittorisk


Återställd republik… 18.12. 2021
Judy Byington

Evergrande Boss leder med $46 miljarder i förlorad rikedom för Kinas fastighetsmogul: https://nz.finance.yahoo.com/news/evergrande-boss-leads-46-billion-190000609.html

Bank of England: Bitcoin kan bli ”värdelös.” En hög banktjänsteman vid BoE har varnat för att snabbväxande kryptovalutor kan utgöra en fara för etablerade finansiella system och spelare – ifrågasätter det faktiska värdet av Bitcoin. Banker uppges vara oroliga för prissvängningar:” Deras pris kan variera ganska avsevärt och [Bitcoins] skulle teoretiskt eller praktiskt kunna sjunka till noll, säger Sir Jon Cunliffe, vice guvernör för Bank of England till BBC.

I stormen är världen sammankopplad. Q KINA (Evergrande) betalar inte av 82,5 miljoner $$$ i ränta som är en del av den större halv biljoner skulden som mestadels är fastigheter som utgör 30 % av Kinas BNP. KINA kommer att gå i konkurs och S&P dumpade just den kinesiska fastighetsjätten i konkurs.

Världsekonomin kommer att skakas. Rockefellers/ROTHSCHILD BANKER i Kina kopplade till världsbanker (GPMB World Money Laundering scam). Den halv biljon kinesiska konkursnedfallet är 10 gånger värre i handels- och banksiffror eftersom ELITER och mäklare/världshandelsföretag började stjäla mer pengar för att täcka sina skulder (de vill inte förlora eller använda sina egna pengar så de stjäl ärliga investerare$ $$ och skapa inflation, skapar en bubbla, satsar sedan mot systemet och hjälper till att få ner marknaden genom att först spränga bubblan, sedan stjäl hem och tillgångar från hårt arbetande familjer. Kollapsen som 2008, skapar sedan krig = pengar. Rothschilds och Rockefellers / Världsbanker, CIA, Vatikanen, Europa Wall Street Cabal måste återta denna halv biljon kinesiska standardförlust (som faktiskt = 10×värst i banktermer), så den enda utvägen är krig.

Kina + Rothschilds + Rockefellers + ect. = Deep State vill att Tiawans $759.000.000.000.000.000 biljoner GCP och kontroll över mikrochipföretagen ska kontrollera världen. Ryssland vill ha Ukraina, Vitryssland, Lettland, Estland, Litauen, Finland, biljoner i BNP-tillgångar och militärreserv i dessa länder.

Om Europa/NATO förlorar Ukraina blir det en ringar på vattnet-effekt: Serbien hjälper Ryssland, och tar Rumänien, snabbt under kontroll. Om Ryssland slår till kommer Ukraina att falla snabbt, vilket är känt av världens militärgeneraler. Ukraina fäller världens bankeliter: Rothschilds, Rockefellers, Khazariska Maffian CIA:s centralbankssystem kommer att drabbas och kan fälla dem. Hundratals biljoner förlorade på timmar, dagar, veckor, månader.


Den amerikanska kongressen skickar Joe Biden 2,5 biljoner dollar för höjning av skuldgränsen, för att undvika konkurs

Read more at: https://www.deccanherald.com/international/world-news-politics/us-congress-sends-joe-biden-25-trillion-debt-limit-hike-avoiding-default-1060962.html

Nationens nuvarande skuldbelastning på 28,9 biljoner dollar har ökat i årtionden

Kongressen avvärjde en katastrofal skuldbetalning tidigt på onsdagsmorgonen efter att demokratiska majoriteter i båda kamrarna röstade för att skicka en ökning på 2,5 biljoner dollar i landets lånebefogenhet till president Joe Biden på grund av att de röstade för att skicka en ökning på 2,5 biljoner dollar i landets lånebefogenhet till president Joe Biden på grund av den republikanska oppositionen.

För att avsluta en maratondag, gav parlamentet slutgiltigt godkännande till lagstiftningen tidigt på onsdagsmorgonen med en omröstning nära partiets linje 221-209, vilket avslöjade en flyktig fråga tills efter mellanårsvalet 2022.

Handlingen kom bara timmar före en deadline som satts av finansminister Janet Yellen, som förra månaden varnade för att hon höll på att få slut på manöverutrymmet för att undvika landets första konkurs någonsin.

Red.anm. Även om de höjer skuldtaket och flyttar ”konkursdagen” till den 15 februari 2022, är USA Inc. redan försatt i kurs. USA kommer aldrig att kunna betala av sin statsskuld med fiat-pengar. Hela det gamla finanssystemet måste kollapsa och ett nytt byggs upp, QFS-systemet (Quantum Financial System) som är guldbaserat är redan klart för att sättas in och körs redan parallellt.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: