Tidigt utkast till Bibeln upptäckt; Experter säger att det bevisar att Bibeln är ”en fiktion”

Ett tidigt utkast till King James Bible har hittats vid University of Cambridge och experter hävdar att det bevisar att Bibeln är "fiktion".


https://newspunch.com/early-draft-bible-fiction/

Ett tidigt handskrivet utkast till The King James Bible har hittats gömt vid University of Cambridge i England och det oväntade fyndet har markerats som en av de viktigaste upptäckterna i modern historia.

Det handskrivna utkastet hittades efter att det hade blivit felmärkt i ett arkiv och hade förblivit oupptäckt i decennier.

Boken har bekräftats av ledande experter som en tidig bearbetning av The King James Bible som fortfarande är den mest sålda boken i historien, för att inte tala om en av de mest inflytelserika och mest lästa böckerna runt om i världen.

Upptäckten har hyllats som ett definitivt bevis på att Bibeln faktiskt är ett skönlitterärt verk skrivet av män, och inte ”Guds gudomliga ord” som transkriberats av författare med en ängel stående över ryggen. Manuskriptet visar en process av revidering, redigering och sedan mer omskrivning, säger experter som nu analyserar texten.

MysteriousEarth- rapporter : King James Bible eller helt enkelt den auktoriserade versionen, är en engelsk översättning av den kristna bibeln för Church of England som kombinerar böcker från Gamla och Nya testamentet samt andra kristna skrifter.

Anteckningarna och kommentarerna i det nyligen upptäckta utkastet till den här boken visar hur de ”bästa bitarna” plockades ur russinen från originalböckerna och sedan förskönades, överdrevs eller skrevs om för att göra det ”bättre läsning”

Det finns också indikationer på att avsnitt skrivits på uppdrag av Kungen. Dessa sektioner verkade inriktade på att installera tron ​​hos det ”vanliga” folket om att hierarkin hos de styrande eliterna var berättigad.

Anteckningsboken som innehåller utkastet hittades av en amerikansk forskare, Jeffrey Alan Miller, en biträdande professor i engelska vid Montclair State University i New Jersey, som tillkännagav sin forskning i en artikel i The Times Literary Supplement.

Mr. Miller undersökte en uppsats om Samuel Ward, en av King James-översättarna, och hoppades hitta ett okänt brev i arkivet.

Även om du kan säga att han verkligen uppnådde det målet, förväntade han sig definitivt inte att hitta det tidigaste utkastet till King James Bible – som nu ger nya insikter om hur Bibeln konstruerades.

Han kom först över den vanliga anteckningsboken utan att veta vad det var – den var felaktigt märkt. Det är därför ingen har hittat den förrän nu.

Den hade katalogiserats på 1980-talet som en ”vers-för-vers” biblisk kommentar med ”grekiska ordstudier och några hebreiska anteckningar.”

När han förgäves försökte ta reda på vilka ställen i Bibeln som kommentaren syftade på, då insåg han att det inte var någon kommentar alls – det var ett tidigt utkast till en del av King James-versionen av Bibeln.

Professor Miller beskrev hur det kändes när han först visste vad han hade i sina händer: ”Det var ett slags åskande ögonblick som hoppade ut ur badkaret. Men sedan kommer den mer mödosamma processen att se till att man har 100 procent rätt.

”Materialet i manuskriptet som Miller upptäckte täcker de apokryfiska böckerna som heter Esdras and Wisdom och tycks visa att översättningsprocessen i Cambridge fungerade helt annorlunda än vad forskare tidigare känt till.

Hittills hade det antagits att sex olika team, eller företag av översättare, hade arbetat mer samarbetat snarare än individuellt. Ändå – detta utkast kastar den idén ut genom fönstret.

Wards utkast tycks indikera på att människorna tilldelades enskilda delar av Bibeln och sedan arbetade med dem nästan helt själva – ett enormt företag med lite gissningar.

Man skulle kunna tro att detta skulle få människor att bli mer felbenägna. Faktiskt, ganska lustigt, märkte professor Miller att utkastet antyder att Ward höll på att ta tag i en annan översättare. Detta visar verkligen hur mänskligt hela jobbet var, enligt honom.

”Några av dem, som är typiska akademiker, föll antingen ner i jobbet eller bestämde sig bara för att inte göra det. Det vittnar verkligen om det mänskliga inslaget i denna typ av fantastiska företag.

Även om detta fynd verkligen inte motbevisar Gud, visar det att översättarna av Bibeln inte fick en färdig produkt vid första besöket – det var inte en promenad i parken med en ängel över axeln som sa åt dem vad de skulle skriva.

Det ger dock ett definitivt bevis på att Bibeln inte är ”Guds verkliga ord” och att orden i Bibeln inte ska tas bokstavligt.

Fyndet visar tydligt hur människor kan manipuleras till underkastelse genom att erbjuda berättelser om andra människor som har ”gudomliga krafter” som ett sätt att kontrollera dem, på ett sätt som inte är alltför olikt det sätt som regeringar använder mainstreammedia för att hjärntvätta allmänheten i dag.

Den här boken sysselsatte många olika individer som arbetade separat – och de led ofta av konstgjorda kamper, som att hålla deadlines.

Du vet, nu när vi tänker på det låter det inte så mycket annorlunda än författarna för dagens arbetskraft.Kategorier:Böcker, Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:

3 svar

  1. Den katolska kyrkan reviderade bibeln ordentligt under medeltiden. Detta pga att man insåg att det var en bättre idé att utföra predikningar på det lokala språket, mot att ha tidigare enbart gjort det uteslutande på latin. Folk skulle då förstå bättre bibelns budskap. I.o.m. att det fanns motstridiga uppgifter på flera ställen, så plockade man bort några delar. Detta inkluderade bl.a. Maria Magdalenas.

    Gilla

    • Bibeln är vår Skapares bok till oss. Att försök till förvanskning skett är självklart. Den onde vill inte vi ska veta eller förstå. Men Den Helige Ande levandegör för oss när vi läser, det vi behöver få belyst. Den som inte tror eller inte vill veta, lämnas utan den belysningen. Vi har fått den fria viljan, Herren bjuder in, men tränger sig inte på. Han är i sanning underbar 🤗!

      Gilla

%d bloggare gillar detta: