MEP Terheș: Greta Thunberg och Bill Gates är okvalificerade att föreläsa för världen om klimatförändringar

Prenumererar på denna modiga europaparlamentariker Christian Tehres uttalanden i Europaparlamentet och fick in denna i mitt flöde i går. Här gav han en ordentligt känga till Greta Thunberg och Bill Gates. Ska klimathysterin aldrig sluta?


2023-04-24

Christian Terhes: När den mellanstatliga panelen för klimatförändringar använder sig av hysteriska bortskämda människor såsom Greta Thunberg, som borde befinna sig i skolan, inte på gatorna, för att förespråka dessa rapporter, har vi helt tydligt att göra med ett trossystem och en kult, snarare än med en vetenskapligt baserad organisation.

Koldioxid är en gas som vanligtvis består till 0,041 % av hela atmosfären. Trots dess ringa procenttal har man nu under årtionden kampanjat för att få folk till att tro att av människan tillverkad CO2 är orsaken till ”klimatförändringar”.  De föreslagna lösningarna för att bekämpa klimatförändringarna är högre skatter med statlig kontroll, och dessutom mindre rättigheter och alternativ för folket. Utsläppen måste få ett pris som förändrar vårt sätt att leva. Det här är vad Ursula van der Leyen sade i det här parlamentet 2019. Självklar, det uttalade målet är för att förändra vårt beteende genom högre skatter och priser, samtidigt som man bekämpar klimatförändringar som en förtext för att göra det.

Folket behöver en bättre framtid, men vi kan inte uppnå det genom att stifta lagar som gör dem fattigare, samtidigt som en mindre elit blir rikare genom att sälja och tvingar dem till att sälja produkter till dem och tjänster som de inte behöver eller önskar, men påstås rädda planeten.

Tack!

Ordföranden: Herr Terhes, ni har ett blått kort från herr Petros Kokkalis. Accepterar ni det?

Terhes: Ja, herr Kokkalis ni har ordet för 30 sek.

Kokkalis (extremvänstern från Grekland, vänstern i Europaparlamentet, gruppen GUE / NGL: Tack för att ni accepterade mitt blåa kort. Jag vill att ni förklarar lite tydligare vad ni menar med och vilket är Greta Thunbergs förhållande till IPCC? Anser ni att hon är en vetenskapsman eller utgör hon en del av en forskningsprocess inom IPCC? Men jag kommer inte att kommentera din karakterisering av henne som en hysterisk person och jag förmodar att hon också har vuxit upp och befinner sig utanför skolåldern nu. Tack.

Tehres: Tack för frågan och jag är glad att du frågade mig om saken, för det är förvånansvärt att när man pratar om ett så viktigt ämne som det här, som klimatförändringar, i media till exempel, men även i Parlamentet, då citerar man människor som Greta Thunberg istället för aktuella experter. Jag ska ställa dig en motfråga: Vilken expertis har Greta Thunberg eller Bill Gates, till exempel, som kan undervisa oss, eller tvinga oss, eller lobba för oss, till att stifta lagar, för att kränka människors rättigheter, för att de ska tjäna pengar?

Nu besvarar du exakt det jag frågade om, för om de vore vetenskapsmän.. för förstå, vetenskap baserar sig på fakta och inte på propaganda, och allt som vi har hört här idag, är bara propaganda och inte fakta.

Ordföranden: Tack herr Tehres…

Tehres: Ni måste förklara för Europa varför en gas…

Ordföranden: Herr Tehres, ni har inte längre ordet…

Tehres: Om 0,041 % av atmosfären förorsakar alla dessa katastrofer som ni påstår…Kategorier:klimatet, Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: