Amerikas förenta stater, den hedniska utopin – Hur Washington DC kom till

Frimuraren George Washington lägger USA:s hörnsten

2023-02-24

https://anonfamous.substack.com/p/origins-of-the-knights-templar-part-2c0

Francis Bacon var en av de mest gåtfulla figurerna i världshistorien. Baconiska samhällen har funnits i århundraden sedan hans död 1626 och alla tillskriver Bacon de stora framstegen i den nya världen. Han är känd som den moderna vetenskapens fader och upplysningens förfader, vilket tillskrivs honom ofta och representerar hans filosofi att människor genom kunskap eller vetenskap skulle kunna förvandla sig själva och världen till dess högsta tillstånd av upplysning.

Bacon, Newton, LockeBacon, Newton och Locke

Det sägs att Jefferson trodde att han uppfyllde Bacons dröm om ett nytt Atlantis genom att grunda USA. Som ett resultat krediterar nästan alla baconianer Bacon med grundandet av Amerika, men lite nämns om Lord Bacon i Amerikas historieböcker. Det finns inga stater, städer, stater eller skolor uppkallade efter honom och de enda grundarna som offentligt idoliserade honom var Benjamin Franklin och Thomas Jefferson. Det som är intressant med detta är att varje frimurare idoliserade Bacon och nästan alla grundarna var frimurare, vilket betyder att de alla var influerade av Bacon. De höll det hemligt eftersom det var så hemliga sällskap fungerade.

Francis Bacon anses vara den första stormästaren i det moderna frimureriet på grund av sin plan för etableringen av ett New Atlantis. Bacon skulle hålla sina hemliga möten i Canonbury Tower i London, UK. Hela herrgården förstorades och dekorerades av Sir John Spencer,  som var en rik köpman och var Londons överborgmästare. Spencer bodde i sin egen herrgård som kallades Canonbury Place. Detta betyder att Spencer var involverad i frimureriet och rosenkransarna, tillsammans med Sir Francis Bacon, och graverade mycket av sina möbler med frimurarteman i hela sin herrgård. Sir Francis Bacon och hans far, Sir Nicholas Bacon som  var Lord Keeper of the Great Seal  i England.

Paracelsus var en rosenkransprofet som förutsade om Elia. Han var ättling till den schwabiske adelsmannen Bombast von Hohenheim (1453–1499), befälhavare för Knights Hospitaller i Rohrdorf, som var efterträdare till Tempelriddarna. Han gjorde en profetia om Francis Bacon:

Paracelsus (1493-1541) gjorde en berömd profetia baserad på hans kunskap om de speciella planetariska konjunktionerna och konfigurationerna som skulle inträffa 1603: nämligen att de skulle markera tillkomsten eller framträdandet av Elias Artista (Konstnären Elias), en adept av kemisk (dvs alkemisk) vetenskap och ett ”stort ljus” som skulle renovera konsten och vetenskapen, lära ut omvandlingen av alla metaller och avslöja många saker.


Elijah

Elias är en alternativ form av namnet Elia. I kabbalistisk tradition förknippas profeten Elia med Enok (känd som Iris i Sufitraditionen), som kallas den store läraren. Den ockulta tror att Enok var den första människan som uppnådde alla grader av initiering och steg upp kroppsligt till den högsta himlen. Francis Bacon, skulle ofta referera till sig själv som ”Herald of the New Age”, vilket är titeln på Elia. Denna Elia från de hedniska religionerna är den som banar väg för den hedniska/ frimurarreligionens ‘Kommande Kristus’, som inte ska förväxlas med Bibeln Kristus.

Amerikas förenta stater, den hedniska utopin

I sin bok The Secret Architecture of our Nation’s Capital bekräftar författaren David Ovason frimurarverkets esoteriska inflytande i designen och byggnaden av Washington DC. Overson avslöjar de ockulta ceremonierna kring nedläggningen av stadens hörnsten, en ritual som involverade nationens fader, George Washington. 200 år senare, i en ceremoni till minne av denna händelse, är senator Strom Thurmond, en frimurare av 33:e graden, avbildad bredvid hörnstenen på vilken en frimurares fyrkant och kompass är uthuggen.

Förenta staternas frimurarhörnsten


Pierre Charles L’Enfant

Washington DC designades av en fransk frimurare vid namn Pierre Charles L’Enfant och dess fulla av esoterisk symbolik. Liksom pyramiderna i Egypten byggdes hela staden i linje med stjärnorna eftersom frimurarna ville att Amerika skulle bemyndigas av den antika världens gudar. Detta är anledningen till att hedniska gudar och gudinnor har kommit för att representera Amerika, till exempel Frihetsgudinnan. Traditioner hävdar att Amerika grundades som en kristen nation men det kunde inte vara längre ifrån sanningen.

Karta över Washington med frimurarsymboler

Queen Semiramis

1782 skapades USA:s stora sigill och gömdes tills Federal Reserve lade det på baksidan av sedeln på 1 dollar 1935. Den består av en pyramid täckt med ett allseende öga med sloganen under som lyder ”Novus ordo seclorum”.  Detta symboliserar de hemliga sällskapens inflytande på Amerika. Det allseende ögat är känt som ”Horus öga”, en av de viktigaste gudarna i de egyptiska mysterierna. Andra hedniska ikoner inkluderar Washington-monumentet, en obelisk som normalt är tillägnad den egyptiska solguden. Frihetsgudinnan togs från Kolossen på Rhodos, ett av den antika världens sju underverk och kombineras med bilderna av gudinnan i det antika Babylon, drottning Semiramis.

Roslyn Chapel (Omnämnt i Dan Browns DaVinci-kod).JPG
Rossyln Chapel

Stjärnorna på USA:s flagga har också sina rötter till den antika hedniska religionen. De representerar samma femspetsiga pentagram som satanister använder för sina ritualer. I gamla tider var den känd som ”Sirius stjärna”, som har sina rötter ända tillbaka till egyptierna. Pyramiderna i Giza är alla inriktade för att stjärnans ljus ska komma in i pyramidens övre axel för rituella syften. Även den femuddiga stjärnan Sirius kan ses i hela Rossyln Chapel, vilket betyder att Tempelriddaren kände till Sirius symbolik och den är sammanflätad i deras hemliga religion. Glöden bakom det allseende ögat i pyramiden är Sirius stjärna.

Frimurartemplet ligger också, exakt 13 kvarter från Vita huset, vilket vissa människor tror ger makt till Frimurarlogen över Vita huset. Siffran 13 har stor betydelse för frimurare också. På bilden ovan är det 13 steg på pyramiden, 13 bokstäver i ‘ANNUIT CUEPTIS’. Nedan finns 13 löv i olivgrenarna, 13 stänger och ränder i skölden, 13 fjädrar i örnens svans, 13 pilar i klorna, 13 bokstäver i frasen
‘E PLURIBUS UNUM’ och 13 stjärnor i han hexagram över örnens huvud.

Siffran 13 för kabbalister hänvisar till deras gudsbegrepp, ordet Shekinah hänvisar till manifestationen av Guds härlighet, som inträffade vid Salomos tempel. Frimurare tror att ”Shekinah är människa”, vilket betyder att de strävar efter att förhärliga människan. Amerika gjorde uppror när det hade 13 kolonier, vilket betyder att det var ett strategiskt knep av frimurarna.

Ordet dollar kommer från det tyska ordet ‘thaler’, som är ett av de stora silvermynten som präglades i det heliga romerska riket och den habsburgska monarkins stater och territorier under den tidigmoderna perioden. Myntet som ‘dollarn’ kom ifrån, har Jesus Kristus på korset, på ena sidan, och en orm på ett kors, på andra sidan, med en hänvisning till Numbers Book från Gamla testamentet.

Bronsormen

Berättelsen i Numbers Book (4 Moseboken) hänvisar till berättelsen om ”Bronsormen”. Guds folk var olydiga mot honom och han skickade eldormar för att bita dem och sedan lät Gud Mose placera en orm på ett kors och beordrade israeliterna att titta upp på ormen så att de kunde bli helade. Jesus Kristus hänvisade till detta i Gamla testamentet:

”Och liksom Mose lyfte upp ormen i öknen, så måste Människosonen upphöjas för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.”

– Johannes 3:14-15

Det är här den moderna ”Livets stjärna” inom medicin får sin symbol från.

Och dollartecknet.

Obelisken i Washington DC, Washingtonmonumentet, kommer också från den antika hedniska religionen. Obelisken är den moderna representationen av Asherah-pålen, ett heligt träd eller påle som stod nära kanaaneiska religiösa platser för att hedra falska gudar, som Baal. I det sjätte kapitlet i Domarboken står det att Gud instruerade den israelitiske domaren Gideon att hugga ner en Ashera-stång som stod bredvid ett altare för Baal.

‘Baal är också representerad i hela Washington DC som en skäggig man och många byggnader har honom på sina byggnader. Den största statyn av Baal finns vid Haynes Point och föreställer honom som vaknar upp ur en djup dvala, vilket är representerat i verkets namn, ” The Awakening ”.

Så nu är frågan varför så många tror att Amerika står på kristna principer och inte den hemliga religionens hedniska principer. Här är ett citat från Manly P. Hall:

”De hedniska intellektuella omklädde sina ursprungliga idéer i en klädsel av kristen fraseologi men skänkte nyckeln till symboliken endast till dem som var vederbörligen initierade och bundna till sekretess”

Manly P. Hall, The Secret Destiny of America, s.77

Anledningen till att de gjorde detta är för att dessa onda människor har blivit förföljda och straffade för sina synder i tusentals år. Om de framstår som kristna för allmänheten men gör sina onda och hemliga handlingar privat, kommer ingen att slå ett öga. De blev mästare på illusion och skådespeleri. Om Amerika verkligen var en kristen nation, skulle Washington DC vara full av Jesus Kristus-statyer. Det skulle också finnas statyer av karaktärer från Nya testamentet snarare än figurer som är kopplade till den antika hedniska religionen.

Mosaik i Grand Lodge of England

Treenigheten i denna ”ockulta religion” representeras av en symbol som knappt talas om men den är i hjärtat av alla frimurartraditioner. Det är känt som Euklids 47:e proposition eller Pythagoras sats. Enligt Manly P. Hall representerar den räta triangeln i mitten av dessa former treenigheten.

Det vinkelräta tecknet symboliserar den maskulina eller gudomliga fadern. Basen representerar den feminina eller den gudomliga modern. Hypotenusan representerar avkomman till dem båda, det gudomliga barnet, som ibland kallas ”frimurarkristen”. Francis Bacon kallade sin Atlantis-plan för ”Sex Days Work”, som syftar på Guds sex dagars skapelse av jorden. Bacon använde inte den kristna synvinkeln, men när han gjorde sin plan använde han den mystiska kabbalasynpunkten istället. Bacon arbetade gillade en kabbalist med sitt arbete och han var en mästare i kabbalan, särskilt den kristna kabbalan.

Den högra triangeln i Pythagoras sats, som diskuterats tidigare, är en del av frimurarnas treenighet och representerar deras gudomliga barn, antikrist. I Washington DC finns en perfekt skildring av denna rätvinkliga triangel i centrumområdet, som är känt som L’Enfant Triangle. Detta betyder att Washington DC står som dedikationen till Francis Bacons stora plan.

Betydelsen av Pythagoras sats och hur den vänstra sidan representerar den gudomlige fadern (Baal), botten av triangeln representerar den gudomliga modern (Astarte) och hypotenusan symboliserar det gudomliga barnet, Horus öga, antikrist.

USA:s andra president, John Adams, uttalade betydelsen av Pythagoras sats för frimurartreenigheten i ett brev till Thomas Jefferson den 25 december 1813:

”Pythagoreerna, såväl som de platoniska filosoferna, var förmodligen överens i tillverkningen av den kristna treenigheten.”

Lägg märke till hur när du förvandlar Pythagoras sats till en pyramid skapar det en ”Y”-form, som symboliserar Y-huvudet eller gethuvudet. Om du tittar på Washington DC från himlen, lägg märke till hur floderna Potomac och Anacostia bildar ett ”Y”, vilket visar varför det ockulta valde just denna plats för Washington DC.

Washington DC oavslutade Pentagram

Det finns också ett satanistiskt pentagram strax norr om Vita huset i centrala Washington DC. Men som du kan se saknas det en linje på vänster sida av Pentagrammet, vilket gjordes med flit av dess hedniska designer.

Goethe’s Faust

Pentagrammet användes ursprungligen av ockultister när de försökte tillkalla demoner som skydd mot dem. När en sida saknas löser det upp detta ”skydd” och tillåter mer än bara demoner att kallas utan snarare satan själv. Symbolen kallas ”Den kluvna hovens tecken”, eller ”djävulens fotavtryck”. Designern av Washington DC såg pjäsen ”Goethe’s Faust”, som nämner ett ofullbordat pentagram och var populärt under samma tid som Washington DC kartlades.

Baphomet innanför Pentragram

Det ockulta förknippar också Pentagrammet med geten av Mendes, annars känd som Baphomet. I DEL 1 nämner jag att tempelriddarna också dyrkade Baphomet.

Pythagoras

Heinrich Cornelius Agrippa publicerade en bok om ockult filosofi omkring 1509, kallad The Foundation Book of Western Occultism, och i sin bok avbildar han ett omvänt Pentagram och kallar det Pythagoras Pentagram. Enligt Pythagoras symboliserade det omvända pentagrammet Tartarus fem kamrar, ett av de grekiska orden för helvete. Pythagoréerna trodde att nedstigningen till denna underjord ledde en till en väg av högre visdom. Detta förklarar varför Dante stiger ner i helvetet så att han senare kan komma in i paradiset. Ockultisten Eliphas Levi var filosofen som förde fram pentagrammet på 1800-talet.


Destiny Statue above National Archives Building

En av pedimenten i National Archives Building i Washington DC är en skulptur av en man som sitter i sin stol. Detta representerar det frimurariska gudomliga barnet, den antikrist som de driver mot att åstadkomma till jorden. Statyn kallas ”Destiny”, vilket syftar på American’s Destiny, New Atlantis öde. Siffran 6 representerar den ”perfekta mannen”, vilket är anledningen till att det finns 6 stjärnor över statyns huvud.

Pillars of National Archive Building

Manly P. Hall säger att den amerikanska örnen är en skickligt förklädd fågel från Fenix som han dokumenterar från 1:a århundradet e.Kr.

”Det finns en viss fågel, som kallas en Fenix och när tiden för dess upplösning närmar sig att den måste dö, bygger den sig ett bo, men när köttet förmultnar produceras en viss sorts mask” – The Secret Teachings of All Åldrar” sid. 257

Det är från denna mask som fenix återföds. Det finns 72 pelare på National Archives-byggnaden i Washington DC och högst upp på var och en finns dessa maskar i bon. Är detta ett beslöjat sätt för kabalen att låta allmänheten veta att vi är på scenen precis innan den stora fenix kommer?

Är det detta som kabbalen antyder? Att efter USA:s död kommer den stora fenix att resa sig ur askan och inleda deras nya världsordning? Representerar detta USA:s öde, även känt som New Atlantis?

Det skulle med säkerhet vara vettigt eftersom det gamla Atlantis förstördes på Guds villkor och detta skulle vara det perfekta sättet för kabbalen att få sin hämnd. Genom att förstöra New Atlantis, på deras villkor, för att inleda den värld som de anser lämplig. The Founding Fathers kände till denna plan för USA eftersom de var de ledande krafterna i de hemliga sällskapen under sin tid.

Här är George Washington i ‘The Apotheosis of Washington‘, som är en fresk som är målad på insidan av kupolen på Capitol Building i Washington D.C. Apotheosis är en hednisk term och användes för män som gjorde stora gärningar och som sades att stiga upp i gudomlighet.

Med detta i åtanke, tänk på att inuti jesuitkyrkorna i Rom finns andra tätningsfresker som föreställer Ignatius av Loyola, grundaren av jesuitorden. Liksom George Washington svävar Loyola bland molnen i sin fresk, som kallas ‘The Apotheosis of Saint Ignatius’.

American Revolution

Jesuiterna och den romersk-katolska kyrkan har alltid haft sitt högkvarter i Italien, vilket är vettigt för varför det finns så många romerska siffror / latinska fraser på Amerikas arv. Det hemligaste av alla hemliga sällskap, Illuminati, kommer också från latinet, genom ordet ‘Illuminatus’, som grundades samma år som USA skapades, 1776. Illuminati och frimurarna arbetade tillsammans för att pressa Francis Bacons mästare plan för ett New Atlantis. Tändstickan som tände lågan för denna värld var revolutionärerna på 1700-talet.

The Founding Fathers och Illuminati

Så hur kunde de hemliga sällskapen komma på en plan som skulle driva på för en hemlig världsordning och för att förverkliga deras vision om ett elitkontrollerat utopiskt imperium? I sina skrifter efterlyste Sir Francis Bacon en universell reformation av hela världen. För att åstadkomma hans reform lanserade hemliga sällskap en världsrevolution, som var en serie revolutioner som inträffade för att förändra världen. Den första revolutionen började med den amerikanska revolutionen 1776 och slutade med den kubanska revolutionen 1959. Jag dyker djupt ner i deras ‘World Revolution”-plan i min SKAPADE CENTRALBANK-tråden.


Franska revolutionen

Boston Tea Party

Allt började med Boston Tea Party. Det hela startade av Frimurarlogen i Boston för att murarna ville genomföra denna revolution. Ledaren som klädde ut sig som en indian och kastade teet i Bostons hamn var den legendariske Paul Revere. Samma man som larmade amerikaner om att britterna skulle komma var också en framstående medlem av frimurarorden. George Washington, USA:s fader, och många av hans generaler var också frimurare.

1776 i Romerska siffror baksidan av Dollar Bill

I boken ”Fire in the Minds of Men”, skriver ledande historiker och bibliotekarie vid kongressen, Dr James H. Billington att:

”Den revolutionära tron formades inte så mycket av den franska upplysningens kritiska rationalism (som man allmänt tror) som av Tysklands ockultism och protoromantik.”

”Trons låga hade börjat sina migrationer ett sekel tidigare när några europeiska aristokrater överförde sina tända ljus från kristna altare till frimurarloger. Lågan av ockulta alkemister, som hade lovat att förvandla slagg till guld, dök upp igen, i försök att återskapa en guldålder.”

Billingtons hänvisning till Tyskland hade att göra med Bayern och Illuminatis inflytande. Det är ingen slump att Illuminati grundades samma år som USA också grundades, 1776. Datumet är inbäddat på botten av pyramiden på baksidan av $1-sedeln och skrivet med romerska siffror. USA representerar det offentliga ansiktet för den hemliga ordning som var/är ”Illuminati”.

Salem Witch Trials

Adam Weishaupt var grundare av Illuminati, som var känd som Illuministorden eller Illuminatiorden, ibland känd för sina medlemmar som Society of the Hidden Hand. Illuminati var plural av latinets Illuminatus, från illumino som betyder lätta eller upplysa, eller ‘upplyst en’, en term som användes för att beskriva de invigda av de hedniska mysterierna.

Amerikas förenta staters grundare var alla ledande gestalter inom upplysnings-rörelsen. Människorna som var en del av ”upplysningen”, var för människans visdom över Guds visdom och var också kända som de ”upplysta”.

Detta betyder att majoriteten, om inte alla, av de grundande fäderna var ledare för Illuminati
Låt oss bryta ner detta uttalande:

  1. Upplysningen startades av Sir Francis Bacon
  2. Alla frimurare var en del av upplysningen och idoliserade Sir Francis Bacon
  3. Alla USA:s grundare var frimurare
  4. Alla grundande fäder ansågs vara ledare för upplysningen
  5. Ordet Illuminati betyder ”upplysta” på latin
  6. Illuminati och USA grundades samma år 1776 och inbäddade på baksidan av $1-sedeln på latin

Illuminati skapades av folket i hemliga sällskap som drev upplysningens idéer in i sina egna regeringar. Det drev på revolutioner inom deras egna samhällen och drev på för att idén om ”Reason” skulle värderas högre än någon religion.

Illuminati och frimureriet var de verkliga krafterna bakom spridningen av demokrati i världen.

”Frimureriet gav en symbolisk vokabulär för revolutionär organisation, det var illuminismen som gav dess grundläggande strukturella modell. Organisationsplanen lyftes helt enkelt från den bayerska illuministorden.”

– Fire in the Minds of Men, Billington

Än i dag hävdar frimurare öppet att Illuminati var den verkliga inspirationen för de filosofier som presenterades från den amerikanska revolutionen och framåt. Deras första mål var:

  • Separation av kyrka och stat
  •  Kontroller över statens makt
  • Folkets frigörelse

Dessa mål var radikala förr i tiden men nu definierar de det moderna västerländska samhället. Du kanske tror att dessa mål inte var så dåliga, men när man ser från det ockulta perspektivet tillåter det ondskan att springa ut i samhället. Tänk på tempelriddarna som brändes på pinnen för att de tillbad baphomet under medeltiden eller Salems häxprocesser.

Burning Man Festival

När kyrkan inte har någon makt, finns det inga konsekvenser för det onda. När det inte finns några återverkningar för det onda, kan onda människor inneha makt-positioner, då kan de onda människorna påverka fler människor att bli onda och sedan når det en punkt då ondska kan visas mitt framför en kristen mans ansikte och ingenting händer. Onda människor har avsiktligt bedövat kristna människors sinnen under generationerna efter den amerikanska revolutionen.

Ett perfekt exempel på detta är vad som hände på Grammys show med Sam Smith, som involverade satansdyrkan eller Burning Man-festivalen där orgier är tillåtna. Vårt moderna samhälle var våra grundande fäders vision.

Thomas Jefferson skrev efter att ha läst Weishaupts skrifter och sa att om Jefferson försökte etablera Illuminati i Amerika, skulle han ha blivit välkomnad med öppna armar och skulle inte ha behövt skapa ett hemligt sällskap.

Bibeln säger:

”Och varje ande som inte bekänner att Jesus Kristus har kommit i köttet är inte av Gud. och redan nu finns det i världen.”

– 1 Johannes 4:3



Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: