Domare beviljar begäran om upptäcktsfas på sociala medier i stämningsansökan mot Biden-admin

President Joe Biden at the White House in Washington on July 8, 2022. (Samuel Corum/AFP via Getty Images)

by Katabella Roberts
July 19, 2022
https://www.theepochtimes.com/judge-grants-request-for-discovery-phase-in-social-media-collusion-lawsuit-against-biden-admin_4606781.html?utm_source=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2022-07-20&utm_medium=email&est=Y7bzQLlP40A3FT8YTMMXhRiXaYdsc0jI%2FD4Ij5sJhEZs9SGN1cUI%2BxiOOiTb1ivg%2Bgn%2FUQ%3D%3D

En federal domstol har beviljat en begäran från tjänstemän i Missouri och Louisiana om att få information och dokument från högt uppsatta tjänstemän i Biden-administrationen över dess påstådda samverkan med sociala mediejättar i ett försök att censurera och undertrycka yttrandefriheten.

Eric Schmitt, Missouris republikanska justitieminister, meddelade på sociala medier den 13 juli att Terry Doughty, en domare i den amerikanska distriktsdomstolen i Louisianas västra distrikt, hade dömt till förmån för begäran om upptäcktsprocessen.

Domen banar väg för riksåklagaren att samla in dokument från topprankade Biden-administrationstjänstemän och sociala mediejättar.

I domstolsdokument (pdf) som delas av Schmitt, skrev Doughty att det finns ”goda skäl” för ett påskyndat preliminärt föreläggande.

Domaren, en utsedd av Trump, gav också en tidslinje där federala tjänstemän och sociala medieplattformar måste lämna över dokument.

Klagande stater kan skicka dokument- och informationsförfrågningar från regeringstjänstemän och stämningar från tredje part på upp till fem stora sociala medieplattformar i syfte att identifiera vilka federala tjänstemän som påstås ha varit i kommunikation med dem inom fem arbetsdagar efter domen.

Domen meddelades den 12 juli.

Federala tjänstemän och sociala medieplattformar måste också lämna över dokument och svara på frågor från tjänstemän från de två delstaterna inom de närmaste 30 dagarna, slog domaren fast.

”Undertryck från missgynnade talesmän”

Domen kommer efter att riksåklagaren i Louisiana och Missouri lämnade in en stämningsansökan i maj och hävdade att Biden-administrationen ”samverkade med och/eller tvingade sociala medieföretag att undertrycka missgynnade talesmän, synpunkter och innehåll på sociala medieplattformar genom att märka innehållet som ”desinformation , ‘desinformation’ och ‘felinformation’.”

Justitieministern namngav sociala medier jättar som Meta, Twitter och YouTube i ett pressmeddelande som tillkännager stämningen i maj.

De hävdade också att president Joe Biden själv, tillsammans med andra topprankade regeringstjänstemän, hade arbetat med plattformarna för att censurera och undertrycka yttrandefriheten, inklusive ”sanningsfull information” om ursprunget till covid-19, maskernas effektivitet, valintegritet och säkerheten för att rösta per post, såväl som den pågående Hunter Biden laptop-skandalen.

Bland de åtalade som nämns i rättegången är Bidens tidigare pressekreterare Jen Psaki, chefsmedicinsk rådgivare till presidenten och chefen för National Institute of Allergy and Infectious Diseases Dr. Anthony Fauci, tidigare verkställande direktör för Disinformation Governance Board Nina Jankowicz, Surgeon General Vivek Murthy, sekreterare för inrikessäkerhet, Alejandro Mayorkas, med flera.

Närmare bestämt hävdar stämningsansökan att tjänstemännen ”pressade och samarbetade med sociala mediejättar Meta, Twitter och YouTube för att censurera det fria ordet i namn av att bekämpa så kallad ”desinformation” och ”desinformation”, vilket ledde till undertryckande och censur av sanningsenlig information om flera ämnen, inklusive COVID-19.”

Klagomålet hävdar också att det amerikanska departementet för inrikessäkerhetsstyrelse för desinformation skapades ”för att framkalla, märka och pressa censuren av ogynnsamt innehåll, synpunkter och talare på sociala medieplattformar.”

Rättegången hävdar att det påstådda undertryckandet av yttrandefriheten och samverkan bryter mot skydden i det första tillägget och innebär åtgärder som överskrider lagstadgad behörighet.

Den hävdar också att Department of Health and Human Services och Department of Homeland Security har brutit mot lagen om administrativa förfaranden.

Missouri och Louisiana lämnade in en motion om påskyndad preliminär föreläggande-relaterad upptäckt den 17 juni 2022.

När han tillkännagav domstolens beslut att bevilja riksåklagarens begäran, sa Schmitt på Twitter, ”Ingen har haft chansen att titta under huven tidigare – nu gör vi det.”Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: