Inte bara en konspirationsteori trots allt – svenskt företag utvecklar implantat för covid-vaccinationscertifikat

AV 

https://dailyexpose.uk/2021/12/18/not-just-a-conspiracy-theory-after-all-swedish-company-develop-implant-for-covid-vaccination-certificate/

Ytterligare en ”konspirationsteori” har visat sig vara korrekt med möjligheten att få ett mikrochip med uppgifter om ett vaccinationsintyg placerat under huden.

Förra veckan skulle ett företag från Stockholm Sverige med namnet Epicenter ”The House of Digital Innovations ” visa upp ett nytt subdermalt implantat för covid-19-vaccinationscertifikat.

Distributionschefen för Epicenter, Hannes Sjöblad sa på onsdagen ”Implantatet är väldigt mångsidig teknologi som kan användas till många olika saker, och just nu är det väldigt bekvämt att alltid ha COVID-passet tillgängligt på sitt implantat”.

Enligt Sjöblad är det här praktiskt om din telefon får slut på batteri, den är alltid tillgänglig för dig. Självklart, det är så vi använder den här tekniken idag, nästa år ska vi använda den till något annat”.

Närfältskommunikation

Implantatet består av ett Near Field Communication (NFC) implantat som är en uppsättning kommunikationsprotokoll för kommunikation mellan två elektroniska enheter över ett avstånd av 4 cm. Datan som finns i det subdermala mikrochippet kan därför hämtas med en läsarenhet som en NFC-kompatibel smartphone.

Det här är inte heller någon futuristisk teknik, många av oss använder den redan dagligen på grund av NFC-kompatibla smartphones som fungerar på Android 2.3.3 operativsystem eller nyare som tillåter oss att göra betalningar med våra smartphones .

Tekniken har även använts som virtuella halsband för husdjur och vissa företag använder dem för att spåra leveranser, och det svenska företaget Epicenter har faktiskt använt tekniken under flera år för att rutinmässigt tagga och spåra sina egna anställda.

Ursprungligen twittrade av Disclose.tv ( @disclosetv ) den 17 december 2021 . ”NYTT – Sverigebaserade Epicenter presenterar stolt ett implanterat chip som ”bekvämt” kan hålla din vaccinationsstatus ”alltid tillgänglig.”

Alltid tillgänglig, just nu – Ytterligare en Cyborg har skapats

The Independent hade rapporterat 2017 att den dåvarande starthubben erbjöd sig att implantera sina arbetare och medlemmar med mikrochips storleken av ett riskorn som fungerar som svepkort: att öppna dörrar, använda skrivare eller köpa smoothies med en handviftning. Sprutan glider in mellan tummen och pekfingret. Sedan, med ett klick,  injiceras ett  mikrochip i den anställdes hand. Ytterligare en”cyborg” skapas”, sa de

En medgrundare och VD för Epicenter, Patrick Mesterton, sa vid denna tidpunkt ”Den största fördelen tror jag är bekvämligheten, den ersätter i princip många saker du har, andra kommunikationsenheter, oavsett om det är kreditkort eller nycklar.

Dessa fördelar gjorde helt klart att injektionerna blev mycket populära bland arbetarna som sades ha hållit fester för dem som var villiga att implanteras med mikrochipsen. En 25-årig arbetare, som arbetar för Eventomatic, ett eventföretag som arbetar med Epicenter, har haft tre piercingar tidigare, ”Jag vill vara en del av framtiden”, skrattade hon.

Det verkar som om de tekniska framstegen som har lett till ”sakernas internet” har normaliserats för många yngre människor, att de nu inte har några betänkligheter över att människors gränser och artificiell intelligens suddas ut, även om detta för andra bara är något som hör hemma i en dystopisk film.

Integritetsfrågor

Det finns dock integritetsimplikationer som Ben Libberton, mikrobiolog vid Stockholms Karolinska Institutet, sa redan 2017, ”hackers kan tänkas få enorma mängder information från inbäddade mikrochips. De etiska dilemman kommer att bli större ju mer sofistikerade mikrochipsen blir”.

”Den data som du möjligen kan få från ett chip som är inbäddat i din kropp skiljer sig mycket från den data som du kan få från en smartphone”, säger han. ”Begreppsmässigt kan du få data om din hälsa, du kan få data om var du befinner dig, hur ofta du arbetar, hur länge du arbetar, om du tar toalettpauser och sånt.”

Hannes Sjöblad säger: ”Nu är skillnaden med implantatet här uppe som hämtar mina hälsodata, det är privat, och det måste paras ihop med en speciell smartphone, med en speciell app, så det är bara jag själv som kan läsa chipimplantatet rätt.  Medan det här (covid-passet) är tillgängligt för alla.

Men i slutändan kontrollerar jag dessa enheter, jag kan låsa dem, jag kan göra dem tillgängliga eller inte tillgängliga om jag vill.” ( källa)

Idag kan teknologier påverka alla aspekter av våra liv, vi har redan blivit medvetna om de potentiella riskerna för vår integritet som våra smartphones och många prylar kan medföra, varför skulle vi så lätt acceptera att något så intimt som ett chip sätts in i våra kroppar?

Den fjärde industriella revolutionen är här

Utan tvekan kommer Klaus Schwab, grundaren och verkställande ordföranden för World Economic Forum, att hoppa av glädje över hur lätt vissa människor kommer att acceptera hans plan som är att ”låsa upp potentialen hos spjutspetsteknologier för att förändra samhället.” Schwab själv kan se de potentiella integritetsproblemen med tillväxten av Internet of Things.

Även om till och med Schwab medger att det finns frågor om dataägande, riktighet och integritetsskydd, som han säger, får det allt större betydelse.

Enligt Schwab ”I en sammankopplad värld där elnät, offentlig infrastruktur, fordon, hem och arbetsplatser kan nås och kontrolleras på distans, är sårbarheten för cyberattacker och potentialen för att dessa säkerhetsöverträdelser kan orsaka allvarlig skada utan motstycke” ( källa) .

Vill vi riskera vår integritet?

Så vår egen data som bärs runt överallt där vi går kan potentiellt orsaka oss skada. De med en läsare kan få tillgång till vår medicinska data såvida vi förstås inte vet hur man stänger av den, men vet man hur man gör detta? Våra rörelser kan vara taggade, våra arbetsgivare kan säga om vi ”är en sjukling” men i verkligheten är ute och handlar, de kan också berätta hur långa våra raster har varit, hur många gånger vi har vilat en liten stund osv.

I fel händer kan tekniken utgöra en risk för vår personliga säkerhet, stalking kommer att bli mycket lättare för dem med tekniskt kunnande. Detta kommer att göra chippet till ett allvarligt säkerhetsproblem när det kommer till att de implanteras i unga människor och barn, särskilt de som kommer att säljas med idén och entusiastiska över utsikten att ha cyborgförmågor.

Återigen, ”konspirationsteoretikerna” hade rätt, det finns potential för att ett mikrochip sätts in i våra kroppar under täckmantel av vår covid-vaccinationsstatus och som förutspått utgör den några allvarliga etiska och integritetsproblem, men vi kan åtminstone öppna dörrar med en våg av våra bara händer! Kategorier:Hälsa, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: