Ledamöter i EU-parlamentet uttrycker oro över införande av covidpass – ”diskriminerande och strider mot grundläggande mänskliga rättigheter”

 

I en presskonferens 20 oktober med fyra ledamöter för EU-parlamentet – Rumänien, Tyskland, Italien och Kroatien – framfördes med stor emfas mycket stor oro över förslaget att införa vaccinationspass, så kallade green pass, i EU-parlamentet.

De betonade att förslaget strider mot fundamentala mänskliga och demokratiska rättigheter och hela den grundläggande idén med EU om fri rörlighet för unionens medborgare.

Ledamöterna beskrev den enorma oro som miljontals människor känner över att förlora sina arbeten och inkomster för att de inte vaccinerat sig och som manifesterat sig i protester över hela Europa de senaste månaderna. De förklarade att den medicinska vetenskapen entydigt visar att vaccinerade kan få covid och kan smitta och att vaccinpass därför är meningslösa. De poängterade att det inte finns någon anledning att de som haft smittan ska vaccinera sig och att det aldrig får utövas påtryckningar för att människor ska ta ett vaccin, det måste alltid vara frivilligt. De lyfte också fram att det är en mycket kraftig underrapportering av biverkningar från vaccinen.

De uttryckte sin starka oro över att många av de grundläggande fri- och rättigheter som européer har vant sig att leva med – rätten till individuell frihet, arbete, jämlikhet, utbildning, sjukvård, yttrandefrihet – är allvarligt hotade.

Hela presskonferensen på 14 minuter går att se under länken nedan. Tre av ledamöterna talar engelska och den tyska ledamotens tal är dubbat till engelska. Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: