Fruktlösa intervjuförsök i Peking – Därför!

Publicerat  av mychina

Fruktlösa intervjuförsök i Peking – Därför!

Denna artikel från Sveriges Radio triggade detta inlägg. Det finns anledningar. Detta är inget unikt, åtskilliga utländska journalister, inklusive svenska, har ofta klagat på att ingen i Kina vill längre ha med dom att göra, men orsaken är enkel, och just denna artikel är ett talande exempel.

”Stadsdelens propagandaavdelning säger”. Uttrycket associerar direkt till en av mänsklighetens mörkaste tider, nazismen och dess propaganda. Är det verkligen det SR vill säga, eller påstå. Det heter informationsavdelningen, serviceavdelning, PR avdelning eller kanske turistbyrån. Stockholms informationsavdelning heter ”Visit Stockholm”, men jag har aldrig hört att den kallats för Stockholms propagandaavdelning. Varför detta nedsättande och förolämpande ordval och ton när det gäller Kina.

Propaganda är något som inte inte objektivt, och spelar som regel på känslor, okunnighet och associationer och innehållet som regel stora brister i saklighet, är avsiktligt ofullständigt, vinklat eller rentav falskt och lögn. Det passar bättre att beskriva svenska media och skribenter, åtminstone när det gäller deras sätt att avbilda och beskriva Kina, med ett sådant ordval.

Varenda artikel som publiceras i Sverige om Kina ges en negativ hånfull ton och vinkling, och innehåller regelmässigt mycket grova faktafel, fabricerat och påhittat innehåll, och väsentliga fakta mörkas och innehållet saknar verklighetsanknytning. Lögnerna och desinformationen är lika otäcka som under nazisttiden i Tyskland eller ibland värre.

Hur känner ni journalister själva. Om ni behandlas sjabbigt, sjaskig, taskig, som förolämpande lögnare av någon som sprider falska rykte om er själva, era vänner och släktingar. Vill ni göra en tjänst till en sådan person eller grupp som att ge en intervju. Jag tror inte det. Så varför behandlar ni Kina och oss som bor i Kina på det sättet. Förvänta er inget annat än en stängd dörr, förakt och avsky.

Gamla slitna lögner på DN

ett annat exempel, DN mal igen om den gamla lögnen om ”massakern på Tiananmen”, som vi idag vet att den aldrig inträffade. Det är uppdiktat, just det, propaganda. Alla de som var med som demonstranter, polis, militär, journalister, diplomater, och allmänheten finns ju idag och har vittnat att ingen massaker tog plats på Tiananmen 1989. Till och med läckta amerikanska diplomatrapporter fastslår att ingen massaker inträffade på Tiananmen. Däremot miste 249 personer livet på en annan plats i Peking när beväpnade personer, som tros ha varit CIA agenter, ledde ett väpnat anfall mot för det mesta obeväpnade värnpliktiga. USA och CIA var desperat att få igång en revolution och uppror i Kina 1989 och bevisligen hade man hundratals, kanske tusentals, CIA agenter på plats för att provocera fram våld och upplopp. Till och med USA ambassadören byttes ut mot en berömd CIA agent.

DI’s egen ”Claas Relotius” i Hong Kong.

DI’s egen ”Claas Relotius”, reportern som sparkades från tyska Der Spiegel, i Hong Kong går på i samma nedsättande stil och falsk-rapporterar om att ”Peking har hånat omvärlden”, men Kina har inte hånat någon. Sverige hånar däremot Kina och oss som bor i Kina. Tvärt om har Kina frikostigt delat med sig av både personal, erfarenheter, kunskaper och material till många länder som sedan har uttryckt sin stora tacksamhet. Varför står det inte så i reportaget. Vidare skriver DI att ”ökar regeringen propagandan om att viruset inte kommer från Kina – utan från amerikanska armén.” Lögn och falskt igen. Covid kommer inte alls från amerikanska armén och ingen har påstått det, men att en amerikansk militärdelegation kan ha spridit smittan till Kina ofrivilligt är en av de starkaste teorierna hur smittan kom till Kina. Till och med personen som bar på den har identifierats. Bevisligen har smittan funnits i både Europa och USA långt tidigare än när det identifierades i Wuhan, men det mörkas som ofta här.

SVT excellerar

SVT excellerar som ofta i falska nyheter. Det inslaget är så vidrigt att det kommer att få en egen artikel. Man sveper över kameror längs vägen och påstår att dom övervakar innevånarna, men alla kamerorna utom en i videon är för att mäta trafikflödena, informationen bearbetas sedan i en dator, och bilförarna dirigeras via en app på mobilen så att man förebygger trafikstockningar, och därmed föroreningar.


Kamerorna följer trafikens rörelser, inte övervakar människor


Så ser det ut på mobilen framför bilföraren. Den röda ringen varnar att han kör för fort, 59 Km/t. Annars är den grön. Vägskylten syns i blått, De två högra filerna kan svänga, de två vänstra är endast för att köra rätt fram.

Den andra enda andra kameran är för polisens patrullering. Kina är idag ett avancerat teknologisamhälle, och polisen patrullerar idag elektroniskt. Det svenska primitiva samhället har inte utvecklats så långt ännu.

SVT kallar vidare en IR termometer för “skanner”, och ordvalet associerar till ansiktesigenkänning och övervakning, men det är en temperaturmätare.

Man går vidare och kallar systemet med incheckning genom att skanna en QR kod för övervakning, men det är en service till allmänheten, precis som att lämna sin kontaktinformation på ett papper vid ett besök, men automatiserat. Upptäcks ett smittfall på platsen kan alla som varit där upplysas via sin mobil, och själva sätta in förebyggande åtgärder med TCM och vitaminer för att stoppa covid innan det utvecklas.

Mörkat är även att all information raderas efter två veckor, för det kräver lagen i Kina. Rubriken att man samlar i data är alltså falsk. Kina samlar inte in BigData som man gör i Sverige med datalagringsdirektivet, vilket påstås raderas efter sex månader, men profileringarna av alla i Sverige sparas i Sverige för evigt. Kina har ett mycket avancerat samhällssystem med folkstyre, och BigData och den massövervakning som Sverige har behövs inte.

Dessutom finns sådan incheckningssystem med QR koder på många platser idag, som Nya Zeeland , Australien, Kanada, och, just det, Sverige. På alla dessa ställen är det en service, men när det gäller Kina blir det förfalskat till en övervakning och framfört i en form som associerar Kina med diktaturer och dess folk övervakning. Det är fejknyheter.

Bilden är från Australien.

Förvänta er inget annat än att bli betraktade och behandlade med det djupaste förakt precis som den ni själva visar mot Kina och oss i Kina genom att, skända, förtala, förfalska, håna, mobba, attackera, smutskasta, förnedra, sprida falska rykten och att ni ljuger hänsynslöst om både Kina och oss som bor i Kina .

Kina är otroligt framgångsrikt, era artiklar i svensk press skall väl rätteligen även reflektera det, om ni skall undvika att kallas lögnare, och att ingen vill ha med er att göra.

Lagen kan hinna ikapp i framtiden

Vad ni antingen inte känner till är att folk i Kina har börjat tröttna på hur utländska journalister uppträder och deras falskrapportering i andra länder. Kina har sedan 2,200 år en lagstiftning som gör spridandet av falska rykten kriminellt, och dessa artiklar är just falska rykten. Nu börjar folk undra, varför får utländska journalister bryta mot lagen, ostraffat. Varför åtalas dom inte eller stäms i domstol?

Det är vad vi kan vi få se i framtiden, yttrandefrihet och pressfrihet står inte över lagen i något land. Sådana ljugande journalister kan komma att åtalas eller stämmas, delges, dras inför domstol i Kina, även om dom inte är på plats, och få delta i förhandlingen via videolänk, som WeChat, för att försvara sig. Trilskas dom att inte infinna sig kan det bli tredskodom, och sedan efterlyses dom som dömda på flykt.

Bästa förslaget, försök i alla fall att inte utmärka er och frivilligt bli pilotfallet. Jag återkommer till detta i en separat artikel, ”Damocles svärd hänger snart över alla journalister” är arbetsnamnet.

Hur skall man göra då

Det finns två vägar att gå. Svenska journalister kan fortsätta att ljuga, nedvärdera, smutskasta och försöka falskt framställa och avbilda Kina som en enpartistat, diktatur, förtryckarstat, ett autokratisk toppstyrt samhälle i olika mer eller mindre förtäckta tongångar. Det är en förfalskad bild som inte överensstämmer med verkligheten, och resultatet kommer att fortsätta bli att ni blir utfrysta, avskydda, föraktade, och ingen vill prata med er eller ha med er att göra. Relationerna mellan Kina och Sverige blir allt sämre, den kinesiska marknaden sluter sig mot Sverige och stängs, exporten till Kina stannar, Sverige förfaller allt mer med ekonomiska problem. “Dual Circulation”

Å andra sidan kan ni börja framställa och avbilda Kina i positiva sanningsenliga ordalag som det framstående, progressiva och framskridande samhälle det är. Hur Kina löser sina problem, hur man bygger samhället genom att öppna möjligheter, tar bort hinder, tillhandahåller service, ni kan förklara och berätta.

Hur man mäter trafikrörelserna och upplyser förarna via deras mobiler om bästa vägen så det inte bildas trafikstockningar, bilarna sprids ut och hamnar inte på samma plats i en trafikstockning, och assisterar dom att hålla hastighetsbegränsningarna, inte övervakar. Det är service, inte övervakning.

Hur man använder QR koder så folk checkar in på olika platser, så om en smitta upptäcks kan alla som varit på platsen varnas så dom kan sätta in förebyggande åtgärder innan dom blir sjuka, eller undvika platsen. Det är service, inte övervakning.

Hur polisen patrullerar elektroniskt. Om en annan bil blockerar dig går det att ringa polisen, ge dom bilnumret, och dom ringer föraren och ber honom flytta på bilen. Det är service, inte övervakning.

Hur Kina bygger 6,500 rum för att isolera smittade i Hebei för att förhindra att viruset sprider sig och det då leder till att samhället stannar och ekonomin skadas, som sker i USA eller Sverige. Rummen har säng, nya linnen, toalett, dusch, luftkonditionering, vattenvärmare och WiFi, så det går att fortsätta att jobba på distans. Det är en gratis samhällsservice.

Hur Kina snabbt bygger ut sitt 5G nät för att ge service till företags och affärsutveckling.

Det finns bara en sak som verkligen gäller i Kina, och det är goda relationer, Guanxi. Man bygger inte Guanxi genom att vara negativ, ljuga, gnälla, förfalska och avbilda och beskriva allt i negativa falska toner, man bygger Guanxi genom att beskriva allt i positiva toner, det finns inga problem, bara lösningar, berätta hur man skapar lösningar. Det är inte övervakning, det är service, det är inte förtryck, det är möjligheter, det är inte begränsningar, det är att skapa öppningar för framsteg, det är inte restriktioner, det är att skapa tillfällen.

Man bygger goda relationer med positiva sanningsenliga reportage som speglar verkligheten som den är. Om det är ett problem, rapportera om lösningen, skriv inte en rapport som de vore en återvändsgränd.

Framför allt är det viktigt att sluta använda den amerikanska propaganda som utgångspunkt och underlag för rapportering från Kina. Ni är era egna mästare, välj själva.Kategorier:Media, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: