Nu är nästa pandemi redan inplanerad till 2025 – SPARS

THE SPARS PANDEMIC 2025. SPARS PANDEMIC 2025–2028 | by Hadzic Haris | Jan,  2021 | Medium

2021-01-28

Nu har vi precis börjat vänja oss vid Covid-19 medan ”planerarna” redan är inne på nästa pandemi som ska slå till 2025 med SPARS.


Till sin hjälp anlitar de rappare och i mars 2027 anlitas Alyssa Karpowitz, en ledare inom naturmedicinrörelsen, som sökte medicinsk vård på en akutavdelning efter att naturläkemedel inte lyckades lösa sin sons bakteriella lunginflammation. 
Man vet också redan medicinen Kalocivir hjälper och att vaccinet som i princip redan är klart heter CorovaxEuropa får tillgång till en ny medicn mot Spars, VMax.
Och som tidigare ska man inte få ersättning vid biverkningar


Så tro INTE att allt sker av en slump – ALLT ÄR VÄLPLANERAT!

Här kan ni läsa deras program https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/pubs_archive/pubs-pdfs/2017/spars-pandemic-scenario.pdf


SPARS Pandemic 2025–2028:

Ett futuristiskt scenario för att underlätta medicinsk
Motåtgärdskommunikation

Medicinska motåtgärder (MCM) – inklusive läkemedel, enheter, och biologiska läkemedel (t.ex. vacciner) – spelar ofta kritiska roller för att begränsa effekterna av naturliga sjukdomsutbrott såväl som kemiska.

SPARS

Efter mycket övervägande av möjliga nödsituationer som kräver MCM-användning, beslutade projektgruppen att ställa in berättelse kring ett nytt coronavirus som orsakade en mild, influensaliknande sjukdom i de flesta fall, men lunginflammation och / eller hypoxi som kräver sjukhusvistelse och omfattande medicinsk behandling i ett litet minoritet av fallen. Projektgruppen döpte denna fiktiva patogen St. Paul Acute Respiratory Syndrome Coronavirus eller SPARS kort sagt, för i scenariot identifierades det först i St. Paul, Minnesota. De har t om artikeln färdigskriven!

Två funktioner i denna sjukdom är viktiga att notera eftersom de påverkar hur storyn i scenariot spelar ut, liksom några av de kommunikationsdilemmor som uppstår. Först beslutade projektgruppen att låta SPARS ha en förlängd inkubationsperiod SPARS Pandemic 2025–2028 83 (7 till 10 dagar) men en kort latent period (4 till 5 dagar). Detta komplicerar scenariot eftersom smittade personer i berättelsen kan sprida viruset i upp till sex dagar innan de själva visar symtomen på sjukdomen.

Denna funktion i SPARS gör isoleringsprocedurer i scenariot, som att uppmana människor att stanna hemma om de tror att de kan vara sjuka, mindre effektiva än vad som vanligtvis förväntas för luftburna patogener och introducerar därmed nya dilemman i berättelsen. För det andra beslutade projektgruppen att göra sjukligheten och dödligheten från SPARS både betydligt högre hos barn än vuxna, och bland gravida kvinnor och de med kroniska andningsbesvär. Detta är parallellt med sjukdomsegenskaper förknippade med tidigare sjukdomsutbrott, inklusive H1N1-pandemin, och gjorde det möjligt att se över vissa kommunikationsdilemma från det förflutna under olika framtida omständigheter.

Sammanlagt innehåller SPARS-scenariot 19 specifika berättelser, och en associerad 23 kommunikationsdilemma för läsare att överväga. En översikt över hela berättelsen finns i tabell 1 och en lista av de kommunikationsdilemma som ges i scenariot kan vara finns i tabell 2. Följande avsnitt ger utdrag av två dilemman som ingår i scenariot samt deras tillhörande kommunikationsdilemmor och tanken på frågor.

TABELL 1 Tidslinje för händelser i ”SPARS-pandemin 2025–2028”
Scenario 2025

Oktober De första amerikanska dödsfallen inträffade på grund av SPARS. Ursprungligen dessa dödsfall tros ha orsakats av influensa.

November Fall av SPARS rapporterades över Minnesota och i sex andra stater. Thanksgiving semesterresor och Black Friday shopping underlättade spridning av SPARS bortom Mellanvästern (26 stater och flera andra länder i mitten av december).

WHO förklarade att SPARS-pandemin var en folkhälsa
Nöd av internationell oro.

December Ingen behandling eller vaccin mot SPARS existerade, men det fanns det
några bevis för att den antivirala Kalocivir kan vara effektiv som en terapeutisk. Ett proprietärt vaccin utvecklat och tillverkat av a multinationella boskapskonglomerat (GMI) föreslogs som en potentiell grund för ett humant vaccin. Vaccinet utvecklades för att bekämpa ett utbrott av en liknande andningsvägar coronavirus i populerade däggdjurspopulationer i Sydost Asien, men vaccinet hade inte licensierats av något regelverk myndighet eller testas hos människor. Det fanns oro över potentiella biverkningar.

Januari 2026

Den amerikanska regeringen kontrakterade CynBio att utveckla och producera ett humant SPARS-vaccin baserat på GMI-djurvaccin.

HHS-sekreteraren åberopade allmänhetens beredskap och Lagen om beredskap (PREP Act) för att ge ansvar skydd för vaccintillverkaren och leverantörerna.
Kongressen godkände och anslöt nödfonder enligt PREP-lagen för att ge kompensation för potential biverkningar från vaccinet.

Efter rapporter om Kalocivirs begränsade framgång i behandling av patienter med allvarliga SPARS-infektioner, utfärdade FDA en Auktorisation för nödsituationer (EUA) för antivirala medel. Kalocivir hade utvärderats som ett läkemedel för SARS och MERS, och flera miljoner doser upprätthölls i SNS, vilket skulle kunna distribueras vid behov medan produktionskapacitet grundades för att möta efterfrågan. FDA, CDC och NIH gav till synes motstridiga kommunikation om säkerheten och effekten av Kalocivir.

I USA ledde allmänhetens ångest kring SPARS till omfattande användning av Kalocivir, frekvent självrapportering av SPARS symtom och en ökad efterfrågan på medicinsk vård. I slutet av januari upptäcktes SPARS i 42 länder och alla USA stater

Februari
Brist på kulturell kompetens inom FDA och annan statlig kommunikation blev tydlig bland olika etniska grupper i USA. En video av en 3-årig som kräks och svimmar efter att ha tagit en dos Kalocivir sprids allmänt och snabbt via sociala medier och stärkte motståndet mot EUA.

Förenade kungarikets läkemedels- och hälsovårdsprodukter Och Europeiska läkemedelsmyndigheten gemensamt godkände nödanvändningen av en ny antiviral, VMax, i Storbritannien och hela Europeiska unionen. Vissa Amerikaner försökte få tillgång till VMax online eller genom att resa till Europa.

April
CDC publicerade en uppdaterad statistik på (och betydligt lägre) dödsfall i USA; uppfattningen om mindre risk utlöste ett minskat allmänintresse.

Maj

Produktionen av Corovax, SPARS-vaccinet producerat av CynBio, var väl på gång. Federala myndigheter inledde en kommunikationskampanj med välkända offentliga personer med blandade resultat. Undersökningar visade en ökning med 15–23 % av kunskapen om SPARS och Kalocivir över hela landet.

Don't Gara by Bzee: Listen on AudiomackHip-hop-ikonen BZee hade framgång med att främja folkhälsomeddelanden med ett onlinevideoklipp, men han förlorade trovärdigheten när han jämförde volontärer för Corovax-studier med ”volontärer” från Tuskegee-syfilisstudien. På samma sätt gav tidigare president Bennett ett obefintligt svar när hon frågades om hon skulle vilja ha Kalocivir för sitt nya barnbarn.

Folkhälsomyndigheter upptäckte att en relativt ny plattform för sociala medier, UNEQL, användes som ett primärt kommunikationsmedel i högskolebaserade befolkningar.

Juni
Corovax gick in i slutskedet av sin snabba granskning och produktionskapaciteten ökade. Tio miljoner doser förväntades vara tillgängliga i juli och femtio miljoner fler i augusti. CDC:s rådgivande kommitté för immuniseringspraxis (ACIP) tillkännagav vaccinprioritetsgrupper. Vårdgivare inkluderades inte som en prioritet och uppmuntrade till protester från läkare och sjuksköterskor över hela landet.

För att prioritera distribution av begränsat Corovax-utbud begärde den federala regeringen att stater rapporterar sammanfattande information för patienters elektroniska hälsojournaler (EHR) för att uppskatta antalet individer i högriskpopulationer. Denna ansträngning möttes av motstånd från allmänheten, som protesterade mot den federala regeringen som fick tillgång till deras privata medicinska information.

Juli

Hur mycket får elpriser höjas? | Samhälle | svenska.yle.fiEn vecka innan det rikstäckande vaccinationsprogrammet inleddes ledde skador på ett elnät i Nordvästra Stillahavsområdet till ett omfattande strömavbrott som varade i två veckor. Statliga och lokala folkhälsomyndigheter initierade kommunikationsprogram med hjälp av affischer och flygblad för att främja vaccinationsprogrammet i avsaknad av elektroniska medier. Arbetet med sociala medier över hela landet främjade vaccinationskampanjen, och massuppgifterna hjälpte till att öka effektiviteten i distributionen av vaccinet.

Augusti

Corovax-vaccinationsprogrammet mötte motstånd från flera grupper: förespråkare för alternativ medicin, muslimer, afroamerikaner och anti-vaccinationsaktivister. Ursprungligen arbetade de självständigt och samlades dessa grupper via sociala medier för att öka sitt inflytande.

September

Japan meddelade att man inte skulle godkänna Corovax för användning i Japan för att utveckla och producera sina egna vaccin.

Oktober

Högskolestudenter främst på öst- och västkusten arrangerade protester mot den ojämlika globala tillgängligheten av Corovax. Vaccineringsgraden bland dessa studenter var lägre än genomsnittet för studenter i andra delar av landet.

November

Remdesivir Shows Modest Benefits in Coronavirus Trial - The New York TimesAnti-anti-vaccinrörelsen, bildad i kölvattnet av mässlingutbrottet 2015 i USA, återupptog sina ansträngningar för att bekämpa anti-vaccinations supergruppen. FDA, CDC och andra federala byråer fördubblade också sina kommunikationsinsatser för att marknadsföra Corovax-kampanjen. Ett ökande antal fall av lunginflammation efter SPARS rapporterades över hela landet.

December

Det rikstäckande vaccinationsprogrammet utvidgades bortom de ursprungliga prioriterade befolkningarna till att omfatta resten av landet. Federala myndigheter initierade ett vaccinationskommunikationsprogram med riktade online-annonser

Februari 2027

Fall av lunginflammation efter SPARS betonade antibiotikalager över hela landet. HHS-sekreteraren godkände distribution av de äldsta massorna av antibiotika från SNS för att komplettera antibiotikatillförseln över hela landet. Tester av antibiotika i SNS-inventeringen bestämde att 94 % av de återstående antibiotika i de äldsta partierna behöll SPARS Pandemic 2025–2028. 87 tillräcklig potens. Tester som genomfördes i augusti 2026 gav grunden för att förlänga utgången av dessa partier från 2027 till 2029.

Mars

Rykten sprids via traditionella och sociala medier att regeringen lämnade ut antibiotika. Alyssa Karpowitz, en ledare inom naturmedicinrörelsen, sökte medicinsk vård på en akutavdelning efter att naturläkemedel inte lyckades lösa sin sons bakteriella lunginflammation. Efter framgångsrik behandling med korrekta antibiotika från SNS-leveransen utropade hon fördelarna med ”utgångna” antibiotika i sina sociala medier.

April

Folkmassa och oberoende epidemiologisk analys av Corovax-biverkningar strider mot officiella federala rapporter. De oberoende analyserna blev populära i traditionella och sociala medier på grund av visuell presentation och interaktivt innehåll. Regeringens försök att svara med data och pressmeddelanden misslyckades till stor del.

Maj

Rapporter om Corovax-biverkningar började få dragkraft. Flera föräldrar till barn som fick neurologiska symtom efter vaccinationen stämde den federala regeringen och CynBio. Rättegången avbröts när de fick veta om kompensationsmedel tillgängliga genom PREP Act och National Vaccine Injury Compensation Trust Fund.

November

De första rapporterna om långvariga biverkningar av Corovax-vaccinet framkom. Dessa rapporter härstammar främst från de i den initiala prioriterade befolkningen (högriskpopulationer) och var få. Med få tillgängliga data och många redan existerande förhållanden kunde initiala studier inte identifiera en statistiskt signifikant koppling med några långsiktiga effekter. Anspråk på ersättning placerades på obestämd tid tills ytterligare data kunde samlas in och analysen slutfördes. Som svar på allmänhetens krav på långvarig kompensation för biverkningar uppmanade HHS-sekreteraren kongressen att genomföra en oberoende utredning av den federala kompensationsprocessen för att lindra oroshinder. Allmänheten och media pressade kongressen att öka de medel som är godkända för ersättning enligt PREP-lagen.

2028 Augusti

SPARS-pandemin förklarades officiellt över. Experter är dock fortfarande oroliga över husdjursreservoarer och potentialen för framtida utbrott.

TABELL 2 Nödkommunikationsdilemma som visas i ”SPARS
Pandemi 2025–2028 ”Scenario

▶ Skapa allmänhetens förtroende och en känsla av själveffektivitet när en kris fortfarande är kvar utvecklande och kritisk hälsoinformation är ofullständig

▶ Att svara på offentligt och politiskt tryck för att dela information om potentiella MCM i utvecklingspipelinen trots information kan vara ofullständig eller proprietär

▶ Att upprätthålla förtroende för statliga processer för att säkerställa att det sker i rätt tid utveckling av säkra och effektiva vacciner när nya hot uppstår

▶ Harmonisering av inkonsekventa meddelanden över hälsoorganisationer

▶ Anpassa folkhälsomeddelanden på lämpligt sätt för att ta itu med problemen och kultur i specifika samhällen

▶ Att svara på kraften i grafiska bilder av ett barn i nöd: en berättelse som höjs till ett befolkningsnivåproblem

▶ Svara på efterfrågan på ett alternativt antiviralt läkemedel som inte finns tillgängligt i Förenta staterna

▶ Att svara på felinformation eller tvivel om en MCM som genereras av en framstående offentlig person

▶ Med utsikt över kommunikationsplattformar som används av specifika grupper; snabbt få flyt och effektivt engagera allmänheten med hjälp av ett nytt media
plattform

▶ Att svara på allmän kritik om potentiellt ojämlik tillgång till MCM som Kalocivir

▶ Upprätthålla offentligt stöd efter byte av positioner för MCM-säkerhet och
effektivitet

▶ Kommunicera behovet och resonemanget bakom prioriteringen av knappa resurser

▶ Publicera MCM-program och tillgänglighet för att främja upptag och effektiv distribution

▶ Tillhandahålla realtidsdata om vaccintillgänglighet för att anpassa MCM-utbudet till
allmänhetens efterfrågan

▶ Att upprätthålla konsekvent meddelandehantering över elektroniska och icke-elektroniska media och genomföra en sekundär kommunikationsplan om den är elektronisk media är inte tillgängliga

▶ Att ta itu med flera oberoende MCM-problem samtidigt

▶ Uppfylla informationsbehoven hos medborgare som kommer från olika kulturella, sociala och demografiska bakgrunder och vem som kan ha varierande grad av förtroende för hälsovårdsmyndigheter

▶ Stödja den nuvarande MCM-produkten inför motstånd från utländska tillsynsmyndigheterKategorier:Hälsa, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

%d bloggare gillar detta: