Donald Trump avsatte underrättelsevakthunden som ledde till impeachment-processen

Trump Fires Watchdog Who Handled Ukraine Complaint | Voice of ...

AV TAL AXELROD – 

https://thehill.com/policy/national-security/491140-trump-fires-intelligence-community-inspector-general-says-he-no?rnd=1585969090

President Trump har avskedat inspektörens generalsekreterare för underrättelsemiljön och sagt att han ”inte längre” har förtroende för den viktiga regeringens vakthund. 

President Trump Fires Intelligence Community Inspector General ...Michael Atkinson, som tjänat som generalsekreterare för underrättelsemiljön sedan maj 2018, var den första som varnade kongressen ifjol om ett ”brådskande” klagomål som han fick från en underrättelsetjänsteman angående Trumps samarbete med Ukraina. Hans avsked kommer att träda i kraft 30 dagar från i fredag, dagen Trump skickade ett meddelande till Kongressen om avskedandet. 

”Detta är för att ge råd om att jag utövar min makt som president för att ta bort tjänstemannens inspektörsgenerals generaldirektör från och med 30 dagar från idag,” skrev Trump till ordförandena och rangordnade medlemmarna i kammaren och senatens underrättelsekommittéer i ett brev erhållet av The Hill.

”Som är fallet när det gäller andra positioner där jag som president har befogenhet att utse, av och med rådets och medgivande från senaten, är det mycket viktigt att jag har fullt förtroende för de utnämnda som fungerar som inspektörer, ” lade han till. ”Det är inte längre fallet när det gäller denna inspektörsgeneral.” 

Trump sa att han kommer att överlämna sitt nominerade till senaten för att ersätta Atkinson ”vid ett senare tillfälle.”

Demokraterna var snabba i sitt fördömande av avsättningen och sa att Trump fördömde Atkinson för att han väckt  visselpipan som i slutändan ledde till en granskning av presidentens samarbete med Ukraina, brännpunkten för kammarens undersökning. 

Adam Schiff - Wikipedia”President Trumps beslut att avsätta inspektörens generalsekreterare Michael Atkinson är ännu ett otydligt försök av presidenten att gjuta intelligensgemenskapens oberoende och vedergälla mot dem som vågar avslöja presidentens felaktigheter,” sade rep. Adam Schiff (D-Calif. bilden), ordförande för husets underrättelsekommitté och en högljudd Trump-belackare.

Mitt i en nationell nödsituation är det otänkbart att presidenten återigen försöker undergräva integritetssamhällets integritet genom att avsätta ännu en underrättelsetjänst helt enkelt för att göra sitt jobb, ”tilllade senator Mark Warner (D-Va), vice ordförande för senatens underrättelsekommitté. ”Underrättelsegemenskapens arbete har aldrig handlat om lojalitet till en enda person; den handlar om att skydda oss alla från dem som vill skada vårt land. ”

Trump rasade mot mot kongressens impeachmentförfaranden i månader och hävdade att han var ett offer för en ”häxajakt” och förnekade påståenden om att han pressade Ukraina för att utreda sina politiska rivaler.

Atkinson kom ut mot den dåvarande direktören för den nationella underrättelsetjänsten Joseph Maguires (bilden) beslut att undanhålla visselblåsarens klagomål för kongressen och kärnade ur honom mot Vita husens önskan om att hålla klagomålet ur händerna på kongressutredarna.

Trump nominerade Atkinson för sin roll år 2017 efter att han hade arbetat i 16 år på justitieministeriet. Ett av fokusen på hans jobb var att undersöka aktiviteter som faller under direktören för Nationell underrättelsetjänst och se över klagomål från visselblåsare inom underrättelsegemenskapen.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

2 svar

 1. Livestream: Can Somone Explain this Q / QANON Nonsense?

  https://www.politifact.com/factchecks/2017/may/17/blog-posting/conspiracy-theorists-concoct-fake-report-obama-arr/

  https://rabble.ca/babble/media/benjamin-fulford-who-he-working

  Gilla

 2. Nothing Is What It Seems, There Is Light At The End: Claudio Grass

  – ”There was a leak that corona virus was found in testkits, talk about evil”

  Gilla

%d bloggare gillar detta: