Slöseriombudsmannen: MP-ledamot har passerat gränsen

Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

https://www.fplus.se/sloseriombudsmannen-mp-ledamot-har-passerat-gransen/a/3Jg64v?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=fplus_morgonkoll&utm_term=fplus_morgonkoll

Bråket mellan Slöseriombudsmannen och Miljöpartiet fortsätter. Tidigare i år utsågs den svenska klimatpolitiken till årets värsta slöseri efter en omröstning av Skattebetalarnas Slöseriombudsman. MP-språkröret Isabella Lövin ansåg att Slöseriombudsmannen, eller Johan Gustafsson som han egentligen heter, sysslar med fake news och alternativa fakta.

Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson för MP, skrev i måndagens Expressen att ”med dold agenda och rena lögner försöker lobbyorganisationen Skattebetalarna svartmåla den politik som den internationella miljörörelsen utnämnt till bäst i världen”.
”Riksrevisionen och konjunkturinstitutets granskningar används som slagträn i debatten om effektivitet men den åtgärd som de beskriver som mest effektiv – ett högre pris på utsläpp – det kampanjar samma borgerliga opinionsbildare emot”, skriver Tovatt i Expressen.

I en slutreplik kritiserar Johan Gustafsson MP-ledamotens svar:

”Lorentz Tovatt (MP) passerar i sin tur anständighetens gräns när han i stället för att bemöta kritiken inte gör någonting annat än häver ur sig anklagelser och insinuationer som han inte ens bemödar sig med att precisera och underbygga”, skriver han på Expressen Debatt.

Han fortsätter:

”Trots att regeringen satsar betydligt mer pengar får vi alltså klart mindre utsläppsminskningar än innan Miljöpartiet fick inflytande över hur pengarna ska användas”.

https://www.expressen.se/debatt/mps-lorentz-tovatt-har-passerat-gransen/

https://www.expressen.se/debatt/dold-agenda-och-rena-logner-om-mps-politik/

Folkets dom: Klimatpolitiken är årets värsta skatteslöseri

Svensk klimatpolitik är årets värsta slöseri 2019. I alla fall när svenska folket får bestämma. Regeringens klimatpolitik tilldelas därför utmärkelsen av Skattebetalarnas Slöseriombudsman. Men Isabella Lövin tänker inte ta emot utmärkelsen.

https://www.fplus.se/folkets-dom-klimatpolitiken-ar-arets-varsta-skattesloseri/a/zG3BVw

Storbråk om klimatpolitiken – Lövin sågar slöseri-lista

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin reagerar starkt på att den svenska klimatpolitiken skulle vara ett slöseri. Alternativa fakta och lögner ligger bakom Slöseriombudsmannens utmärkelse ”Årets slöseri”, säger hon till fPlus. Poängen är att regeringens klimatpolitik har misslyckats, kontrar Slöseriombudsmannen.

https://www.fplus.se/storbrak-om-klimatpolitiken-lovin-sagar-sloseri-lista/a/6jvayeKategorier:klimatet, Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , , ,

1 svar

Trackbacks

  1. Slöseriombudsmannen: MP-ledamot har passerat gränsen — Bakom kulisserna – Life, Death and all between
%d bloggare gillar detta: