Den globala regeringen förbereder en global skatteregim

En global skatt håller på att utarbetas i smyg bakom våra ryggar.

av James Corbett
https://steemit.com/news/@corbettreport/the-global-government-is-preparing-a-global-tax-regime
30 november 2019

Den nya världsordningens globala (ist) regering har just föreslagit en ny global beskattningsregim för att stärka deras kontroll över skatteboskapen på den mänskliga plantagen vi kallar planeten Jorden. . . .

pillar. . . Men kanske du missade den artikeln när den publicerades i den kontrollerade företagsmedian i förra månaden. Det kanske beror på att New York Times gick ut med rubriken ”Tech Giants skiftar vinster för att undvika skatter. Det finns en plan att stoppa dem ”.

Och kanske du missade det när den globala regeringen lade fram sitt pressmeddelande som tillkännagav sina avsikter i oktober. Kanske beror det på att globalisterna gömmer sig bakom monikern ”Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling” (OECD) och satte titeln på sitt dokument som tillkännager schemat ”Sekretariatsförslag för en ”enhetlig strategi” under pelare ett .”

I själva verket kan du förlåtas för att du missade den här artikeln med tanke på hur den har meddelats och inte rapporterats. ”Sekretariatets förslag till en” enhetlig strategi ”under pelare ett”? Vad betyder ens denna röra i djupet av det byråkratiska fikonspråket?

Om du är som 99,9 % av allmänheten, skulle dessa ord, när de presenteras utan sammanhang, inte betyda någonting för dig. Och om du är som 99,99 % av allmänheten, slumrar du förmodligen bara till av att läsa den titeln. (Och om du tycker att den är dålig, vänta bara tills du kommer till den actionfyllda, informativa första meningen i dokumentets introduktion: ”Skatteutmaningarna för digitalisering av ekonomin identifierades som ett av basens huvudområden. Handlingsplan för erosion och vinstförskjutning (BEPS), vilket leder till 2015 års åtgärd 1 av BEPS”). 

Ja, de viktigaste och förskräckliga lagstiftningarna presenteras för allmänheten under falsk täckmantel, antingen genom att namnge det motsatta av vad det faktiskt är – USA FREEDOM Act, någon som reagerar? – eller genom att ge den en obegriplig och grundligt ointressant titel och skriva den på ett obegripligt byråkratiskt språk.

Så vilken är den verkliga bakomliggande historien, och vad betyder den för den fria mänsklighetens framtid? Låt oss rulla upp ärmarna och ta reda på det, eller hur?

Först en sak: Ja, det finns en global regering. Tricket är att globalisterna inte hänvisar till den som en ”global regering.” Istället har de delat upp den i ett antal olika men sammankopplade organisationer som samarbetar och samordnar åtgärder på ett antal olika nivåer inom olika ekonomiska, finansiella och politiska områden.

Det finns Världshandelsorganisationen. Det finns IMF och World Bank och BIS och FSB. Förenta Nationerna. G7 och G20. BRICS och Shanghai Cooperation Organisation. The World Economic Forum. Bilderberg och CFR och Royal Institute for International AffairsThe Council of the Americas. Och till synes en miljon andra organisationer, inklusive OECD.

I detta fall har OECD fått fotbollen ”global skatt” – av G20. Föreställ dig det här: G20 är mittback och de vill få bollen till OECD för att föra den uppåt. Mittbacken G20 överlämnar den till ”OECD / G20 inklusive konstruktionen till Base erosion and profit shifting (BEPS)”, som sedan överlämnar den till Specialstyrkan för Digital Ekonomi.

Om du inte tittar noga, vet du inte ens vem som har bollen. Men du behöver inte titta särskilt noga för att förstå att alla dessa organisationer bara är olika spelare i samma lag: Team Globalist. Och bollen håller på att rullas in i mål.

OK, tillräckligt med metaforer nu. Här är poängen: G20 och OECD har drivit på att genomföra en global beskattningsregim under förespeglingen av – som den ärade NYT uttrycker det – ”förhindrar stora multinationella företag som Apple, Facebook och Amazon från att undvika skatter genom att flytta vinster mellan länder”.

Det är ett klassiskt problem – reaktion – lösning som skapas som kommer att oundvikligen leda oss in i det globalistiska vilddjuret.

Problem – Tekniska jättar flyttar sina vinster till länder med lägre skattesatser.

Reaktion – Allmänheten, som redan är arg på Big Tech i synnerhet och företagens feta råttor i allmänhet, skriker över att någon ska följa med och verkställa strängare regler för att hindra dessa multinationella företag från att agera multinationellt.

Lösning – Den globala regeringen kommer att rädda oss alla med ett globalt skattenät!

Men som ni kanske gissat handlar det inte bara om Big Tech och multinationella företag. G20 och OECD har arbetat i flera år nu med att få bollen att rulla för att bygga ut infrastrukturen för ett fullständigt globalt beskattningsnät.

Denna process går tillbaka till USA och dess genomförande av lagen Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) redan 2010. Då framstod FATCA som ett sätt för IRS (motsv. Skatteverket, red.anm) att slå sina klor i alla dessa irriterande internationella skattesmitare.

Som påpekades vid den tiden, upphörde FATCA i huvudsak med alla anspråk på bankhemligheter, vilket krävde att alla utländska finansinstitut skulle avslöja all information de hade om amerikanska personer.

Det tog några år, men 2013 hade ett antal stater undertecknat avtalet (ja, till och med Schweiz) och börjat öppna sina bankböcker för inspektion av IRS. Detta följdes upp av lanseringen av IRS:s ”International Data Exchange” 2015, vilket gjorde det enklare än någonsin för underordnade vasallstater att spilla de finansiella bönorna på någon i Uncle Sam’s hårkors.

När G20 såg hur bra allt detta fungerade ville de delta i handlingen. Vid G20-toppmötet i Ryssland i september 2013 gav de uppdraget till OECD att bilda ett eget organ för att undersöka ett ömsesidigt datadelningsavtal mellan de 36 OECD-undertecknarna.

2016 avslutade OECD förhandlingarna om den förutsägbart iögonfallande tråkiga titeln ”Multilateral Convention to Implement Tax Treaty Related Measures to Prevent Base Erosion and Profit Shifting” som ledde till ett mandat från G20-toppmötet 2017 för en arbetsgrupp att utfärda en interimsrapport om digitaliseringen av ekonomin som ledde till ytterligare omgångar av möten och förhandlingar som sedan ledde till detta senaste ”Offentligt samråddokument”.

Klar som korvspad? Jag trodde väl det. Och det är det som är poängen.

Den globala regeringen kommer inte att gå ut bakom gardinen och erkänna att det finns en global regering som håller på att sätta ett global skatteprogram på plats. Nej, du kan vara säker på att när de äntligen drar tillbaka gardinen, kommer hela saken att vara klar. En fullständig bragd. Och du kommer inte att kunna klaga eftersom det hela ägde rum just där och då. Hur i hela världen såg du inte det komma?

Låt oss vara tydliga: Det här är inte slutet på historien. Den här historien är fortfarande på väg att utvecklas. Och även när och om denna OECD-arbetsgrupp lyckas få någon version av den föreslagna globala minimiskatten för företagare på plats kommer denna inte att användas för att utfärda ett globalt skatte-ID till alla på planeten och få dem in i nätet nästa dag.

Nej, den här processen kommer att ta flera år att uppnå det slutliga målet. Men däri ligger faran. Detta är ett utnötningskrig som genomförs med list bakom en rökridå av byråkrati och byråkratspråk. Och inte ens en person på tusen känner till eller ens vet att det sker.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. Nobelstiftelsen spårade ur och alla där borde få sparken ….
    https://samnytt.se/jimmie-akesson-portas-fran-nobelfesten-diktaturer-kan-vara-inbjudna/
    – men satanisten Marina Abramovich som var från samma sekt som pedofilring ritualmördare J. Epstein var bjuden förre året på nobelfest – det ringer klockor för degradering, missbruk och förräderi

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: