Något stort verkar ha hänt runt Area 51 under helgen

area-51-1024x567

https://www.activistpost.com/2019/08/something-huge-seems-to-have-happened-around-area-51-over-the-weekend.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=8c8dc9d74b-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-8c8dc9d74b-388317605

Det ser ut som om något stort ägde rum runt Area 51 under helgen, enligt ”fragmenterade rapporter från olika källor” sammanställd av  The Drive .

Rapporten konstaterar att  ”betydande tester” kunde ha hänt under helgen  efter att ha fått veta att Notices To Airman (NOTAMs) hade publicerats som markerade vissa områden inom Nevada Test and Training Range (NTTR) utanför gränserna för all lufttrafik i alla höjder .

NOTAMs är vanligtvis för militära flygbesättningar, inte civil eller kommersiell flygtrafik.  De påpekades först av en flygentusiast på Twitter.

Bryan Herbert 🇺🇸@KE6ZGP

123.2250 — UnIDed flight, no callsign heard, talking to an unheard station about a rain delay and ramaining in a holding pattern

Bryan Herbert 🇺🇸@KE6ZGP

I see a NOTAM for what appears to be a launch in R-4806E. I wonder if the aircraft was for launch support.

Also want to point out I did not hear the aircraft land at Nellis or Creech. If they did, I did not hear them contact Approach or Tower.

View image on TwitterView image on Twitter

Området i fråga, R-4806, är ”ett långsträckt nord-till-syd-block med begränsat luftrum som mäter ungefär 50 x 15 mil och ligger söder om det lilla samhället i Alamo och öster om R-4806W.”

Området är anmärkningsvärt av några skäl:

R-4806W inkluderar Dog Bone Dry Lake. Där finns ett antal luft-till-mark-mål och en MOUT-anläggning som ofta används för JTAC-utbildningar och andra övningar för integrering av mark- och lufttillgångar. I centrum av R-4806E, det aktuella begränsade luftrummet, är Desert Dry Lake, men ingenting ligger egentligen där eller på marken som ligger under detta luftrum som helhet. Det är också värt att notera att Desert Lake ligger ungefär 30 mil sydost om Groom Lake / Area 51.

Ytterligare en NOTAM publicerades den 10 augusti för samma luftrum, som började klockan 20 lokal tid. Det liknade den initiala NOTAM genom att den täckte från marken till ”obegränsad höjd”. 

Bryan Herbert 🇺🇸@KE6ZGP

Another NOTAM for R-4806E. The window opens at 8 PM Los Angeles time. Just like the other night the ceiling on this is unlimited indicating its some sort of launch.

View image on Twitter

Slutligen publicerades ytterligare en NOTAM som sträckte sig över flera dagar, med början den 10 augusti som också begränsar samma massiva luftrummet. Denna NOTAM var för ett ”massivt” block av begränsat luftrum på ”västra flanken i Area 51: s beryktade no-go” box ”som hänger över den hemliga installationen”.

Denna NOTAM är aktiv från midnatt den 11 augusti, till 05:59 den 12 augusti.

Bryan Herbert 🇺🇸@KE6ZGP

Another interesting NOTAM, this one is for R-4807A which separates Groom Lake (R-4808N) from Tonopah Test Range (R-4809)

View image on Twitter

 

Förutom dessa meddelanden fanns det också rapporter om udda ”Janet-flygningar” – smeknamnet för direktflyg till Area 51 från Las Vegas flygplats – av åskådare. Denna aktivitet beskrivs som ”ovanlig” och spekuleras för att indikera en ”större testhändelse” nära område 51.

Det är välkänt att NTTR används för alla olika typer av träning, testflyg och klassificerade övningar för ny teknik. Och även om det inte är ovanligt att avsätta luftrummet för tester, är denna aktivitet på helgen, som täcker en obegränsad höjd, anmärkningsvärd.

Artikeln konstaterar att NTTR vanligtvis inte stöder traditionell raketprovning, men vissa har föreslagit den uppenbara förklaringen av testraketers lanseringar på grund av de obegränsade höjdbegränsningarna. Vissa har också noterat att laser och andra riktade energivapensystem kan kräva fullständigt sanerat luftrum för säkerhetsfrågor. Försiktighetsåtgärderna kan också bara vara för att testa känsliga flygplan som kan befinna sig på extrem höjd.

Det har också förekommit några mer exotiska spekulationer:

Naturligtvis finns det många andra möjliga förklaringar. De kallar inte Area 51 ”Drömland” för ingenting och dess eget relativt begränsade luftrum skulle verkligen förstärkas av de omgivande områdena för utvidgad testning efter behov – särskilt på helgerna då normal militärtrafik är minst. N-4807A innehåller också Tolicha Peak Electronic Combat Range (ECR), ett kritiskt komplex som är prickat med verkliga och simulerade fiendens luftförsvar och elektroniska krigsföringssystem som är mycket relevant för utvecklingen av framtida luftstridssystem och finjustering av taktik och delsystem för de som redan är i drift.

Människor har också spekulerat under de senaste åren att hemliga tester kring område 51 har att göra med B-21 Raiders utveckling. Eller kanske regeringen helt enkelt anpassar sig till  ”raiden” på område 51  som förmodligen kommer att äga rum i början av september.

Oavsett var det utan tvekan en hektisk helg för en av de mest mystiska och brett spekulerade om testområden i USA. Vi kommer att följa den här historien noga för uppdateringar.

 

Relaterat:

https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/07/14/nastan-200-000-personer-har-anmalt-sig-till-stjal-utomjordingarnas-hemligheter-i-area-51-i-slutet-av-sommaren/

 Kategorier:Rymden, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: