Nästan 200 000 personer har anmält sig till ”Stjäl utomjordingarnas hemligheter” i Area 51 i slutet av sommaren

skylt51

By Brandon Specktor, Senior Writer | July 9, 2019

https://www.livescience.com/65899-area-51-summer-raid.html

area51

Packa ditt smink, ditt solskyddsmedel och din snyggaste foliehatt, för  sensommarhändelsen på säsongen som äger rum i Nigas natursköna område 51, och du är inbjuden.

Enligt en Facebook-händelse som kallas ”Storma Area 51, de kan inte stoppa oss alla”, kommer en raggar-armé bestående av främmande jägare att träffas nära den högst hemliga flygvapenbasen den 20 september, samordna en plan för attack och sedan göra en räd mot anläggningen i jakten på fängslade utomjordingar.

Enligt händelsens värdar (en sida som lägger in kommentarer och en kille som strömmar videospel på Twitch), innebär den känsliga operationen att det går snabbare är snabbt – fortare än vaktens kulor kan vina –  men det är värt att ”se dessa utomjordingar. ”

Hittills har nästan 200 000 Facebook-användare anmält sig till att delta, med ytterligare 200 000 är ”intresserade” av att delta. [15 Fakta om området 51]

Denna händelse är givetvis ett skämt (så snälla, åk inte hit eller till någon annan militärbas). Area 51 – ett massivt område på över 80 miles (129 kilometer) nordväst om Las Vegas – är en topphemlig militäranläggning som är otroligt välbevakad med staket, radar och kraftigt beväpnade ”camo dudes” i vita lastbilar.

Efter mer än 60 års verksamhet förblir basens primära syfte topphemligt och dess syfte är begränsat för allmänheten genom att omge sig av en aura av skrämmande hemlighet som har fascinerat alla slags skeptiker och konspirationsteoretiker i årtionden.

Det här är känt om basen: Den är enorm och täcker sammanlagt 2,9 miljoner ar (1,2 miljoner hektar) och 5 000 kvadratkilometer av begränsat luftrum. Officiellt är basen en del av Nevada Test and Training Range (NTTR), som är ansluten till Nellis Air Force Base. Enligt flygvapnet är det det största kombinerade luft- och markutrymmet för fredstida militäroperationer i den fria världen.

Sedan Air Force startade sin verksamhet här år 1955 har Area 51 varit värd för hundratals kärnvapenprov och fungerat som en tränings-och-testningsplats för alla typer av topphemliga flygplan, Live Science, såsom tidigare rapporterats. Om du tror på den mest populära konspirationsteorin angående basen, att ett av dessa flygplan vara en utomjordisk farkost som kraschade i Roswell, New Mexico, i slutet av 1940-talet.

Amerikanska militären hävdade att det mystiska objektet var en väderballong (en luftfartsrapport från år 1994 bekräftade att detta var sant – om än en trimmad väderballong avsedd att upptäcka nukleärt nedfall på långt håll). Konspirationsteoretiker insisterade emellertid på att vraket verkligen var ett främmande rymdskepp, som sedan transporterats till Area 51 för att nedmonteras, studeras och sätts ihop igen. Denna teori flödade på 1980-talet, när en man som påstod sig ha arbetat på Area 51, berättade för press och media att han faktiskt hade sett forskare återanvända tefat där.

Den här mannen visade sig vara en lögnare som aldrig satt foten på basen (han ljög också om de högskolor han gått på och andra tidigare anställningar); men hans berättelser fick noggrann uppmärksamhet om att Area 51 hade ett nytt, permanent rykte som den kusliga platsen i öknen där forskare kunde mixtra med utomjordingar. Efterföljande tester av experimentella, topphemliga flygplan vid basen har förstärkt detta bisarra arv.

Den mystiska ökenbasens utmärkelse är obestridlig. Så, vad händer om du försöker att åsidosätta Area 51 och befria de saftiga utomjordiska hemligheterna som finns där innanför? Till en början kommer du förmodligen att bli stoppad vid checkpoint av vakter som är klädda i kamouflagekläder, vilket två osäkra äventyrare upplevde år 2016 efter det att ha försökt smyga in en kamera genom basens bakport.

Enligt skyltarna som satts upp runt basen, får de här ökända ”camo dudesna” välkomna dessa inkräktare med dödligt motstånd  – men om tidigare möten är några indikationer, är det mer troligt att brottslingarna möts med något stort och fint – ett rättegångsdatum. När en SUV fylld med turister oavsiktligt korsade in på basens begränsade område för några år sedan fick föraren och de fyra passagerarna var och en böter på $ 650 och en förseelseavgift. De oförsiktiga passagerarna fick slutligen sina avgifter avskrivna, men föraren fick betala – och förbjöds från att leda turer i området under flera år.

Om du råkar vara med om skämttricket som föreslås för september, behåll den mannens historia i åtanke. När det gäller att gräva upp sanningen i Area 51 kan du få bara ett skott. Välj din plan klokt.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: