Trump upphör med välfärdsberoende invandring, sparar skattebetalare miljarder

Något för Sverige att ta efter?

social

JOHN BINDER

President Trump är beredd att rädda amerikanska skattebetalares miljarder dollar när hans administration tillkännager en ny regel på måndag som i huvudsak kommer att förbjuda välfärdsberoende legala invandrare från permanent bosättning i USA.

En ny förordning som kommer att offentliggöras av Trump-administrationen kommer att säkerställa att lagliga invandrare skulle vara mindre benägna att säkra en permanent hemvist i USA om de tidigare har använt någon form av välfärd, inklusive använt sig av subventionerade sjukvårdstjänster, matkuponger och offentliga bostäder.

Förordningen kommer att vara en välsignelse för amerikanska skattebetalare i form av en  årlig skattesänkning på 57,4 miljarder dollar  – det belopp som skattebetalarna spenderar varje år på att betala för välfärd, brottslighet och skolkostnader för landets massimport av 1,5 miljoner nya, mestadels lågutbildade lagliga invandrare.

National Academies of Science släppte en rapport för två år sedan och noterade att statliga och lokala amerikanska skattebetalare faktureras cirka 1 600 dollar per år per invandrare för att betala för deras välfärd, där invandrarhushåll konsumerar 33 procent mer kontantvälfärd än amerikanska medborgarhushåll.

En ny studie av Center for Immigration Studies (CIS) konstaterar att cirka 63 procent av hushållen som inte är medborgare i USA använder minst en form av skattebetalar-finansierad välfärd, medan endast cirka 35 procent av de inhemska amerikanska hushållen lever på välfärd. Detta innebär att hushåll som inte är medborgare använder nästan dubbelt så mycket välfärd som amerikanska hushåll.

I Kalifornien – med den största andelen icke-medborgare i landet på nästan 11 miljoner eller nästan 30 procent av statens totala befolkning – är mer än sju i tio , eller 72 procent, av hushållen bestående av icke-medborgare utnyttjar åtminstone en form av välfärd. Jämför det med slutsatserna att endast cirka sju av tjugo, eller 35 procent, av infödda hushåll i Kalifornien lever på välfärd.

Screen-Shot-2019-03-12-at-3.08.58-PM(Center for Immigration Studies)

Att förhindra amerikaner från att tvingas betala räkningen för välfärd för nyanlända lagliga invandrare är oerhört populärt bland amerikanska väljare. En undersökning från Rasmussen rapporter som genomfördes 2017 avslöjade att mer än sex av tio väljare, eller 62 procent, sa att de skulle stödja en plan som förbjuder lagliga invandrare från att få välfärd under minst de första fem åren av deras hemvist i landet. Cirka 67 procent av osäkra väljare och nästan 60 procent av svarta amerikaner sa att de skulle stödja en sådan plan.

Ytterligare 76 procent av de amerikanska väljarna sa att välfärdsanvändare borde få mandat att bevisa att de inte är i landet olagligt innan de får få offentliga förmåner, inklusive 74 procent av svarta amerikaner, 77 procent av svängande väljare och 63 procent av dem som väljer demokrat.

För närvarande finns det uppskattningsvis rekordhöga av  44,5 miljoner  utlandsfödda invånare som bor i USA. Detta har nästan fyrdubblat invandrarbefolkningen år 2000. De allra flesta som anländer till landet varje år är lågkvalificerade lagliga invandrare som tävlar mot medelklassamerikaner för jobb.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: