Läckta bilder med Barack Obama förklädd till Satan

bilden visar tidigare president Barack Obama klädd som Satan
Bilden visar fd presidenten Barack Obama förklädd som Satan

READ MORE: https://neonnettle.com/features/1394-leaked-image-of-barack-obama-dressed-as-satan-goes-viral
© Neon Nettle

Av: Jay Greenberg  | @NeonNettle den 16 juni 2018

En stötande bild av före detta president Barack Obama utklädd som Satan har dykt upp online. Bilden uppträdde först när den laddades upp till Instagram av en konstnär som heter Annemarie Hope som är känd för illustrationer av sataniska kyrkor . Denna bild , som tycks ha tagits av Hope hade hon lagt upp i sin profil med en bildtext och frasen ”klass & grace” – en term som ofta används av Obama supportrar för att beskriva fritt POTUS: ”Klass & nåd, du är min favorit”

Bilden raderades strax efter det att den laddats upp, men inte innan den arkiverades .När hon frågades varför hon tog bort bilden svarade Hope och sade: Ha ditt ord – ”för mycket hat och inte tillräckligt med stöd” .Kopior av fotot har nu börjat cirkulera på onlinemeddelanden som förorsakar en stor debatt.

bildtexten på posten använde en populär obama supporter fras klass klass nåd

Naturligtvis är det första skriket från ”debunkers” att bilden har varit Photoshoppad, så låt oss först undersöka den teorin. För att kontrollera om bilden har förändrats digitalt från ett annat foto gör man först en omvänd bildsökning för att se om originalbilden uppträder online eller om det någonsin var en originalbild. Efter att ha laddat upp bilden till Google bildsökning och Tinyeye, ger bilden nollresultat från denna tjänst, vilket innebär att om den har ändrats från en annan bild, har den ursprungliga bilden aldrig laddats upp på internet, vilket verkar osannolikt. Se skärmdump nedan:

bilden visar nollresultat för en omvänd bildsökning
Bilden visar nollresultat för en omvänd bildsökning

För det andra är en typisk teknik för att identifiera en förändrad bild att tillämpa olika filter på en bild. Genom att använda dessa filter markeras det punkter på vilka olika bilder som kan ha blivit sammankopplade för att se ut som en bild. 

inget bevis på att bilden har manipulerats
Inget bevis på att bilden har manipulerats.

Om bilden har blivit photohoppad som vissa kan föreslå, skulle det krävas en mycket hög färdighet i bildmanipulation, som skulle gå långt bortom de typiska bildnivåerna. Det är också osannolikt att Hope skulle ha sådana yrkeskunskaper utan att nämna det någonstans. Det faktum att Fröken Hopp inte verkar ha fått denna bild från någon annanstans, och att hon inte kunde ha fejkat bilden, samtidigt som hon säger att hon tog bilden själv.

sida vid sida ser den som klädd som satan ut som obama
Sida vid sida, den utklädda personen ser precis ut som Satan och Obama

Bortsett från den slående likheten mellan personen i Satanic Garb och Obama, är personen som stod bredvid ”Obama” Artur Davis . Davis  är en amerikansk advokat och politiker som tjänstgjorde som en demokratisk medlem av Förenta staternas representanthus för Alabamas 7: e kongressdistrikt från 2003 till 2011. Han var också kandidat till den demokratiska nominering för guvernör i Alabama i valet 2010. Davis var en tidig anhängare av Barack Obamas 2008 kandidatur för ordförandeskapet och en av de nationella medordförandena för Obamas 2008-kampanj.

bilden verkar också visa artur davis
Bilden verkar också visa Artur Davis

Bilden började bli viral efter en diskussion om att den delades på Twitter av Jordan Sather. Bilden har orsakat skandal och som det tycks tydligt skildrar den en före detta amerikanska presidenten utklädd i en satanisk kostym. Bilden verkar också ha laddats upp med en ”oskyldig” avsikt snarare än en skadlig, eftersom den som laddat upp den, Annemarie Hope, verkar vara en mycket offentlig Obama-supporter.

fotoens uppladdare verkar vara en stolt obama-supporter
Bildens uppladdare verkar vara en stolt Obama-supporter.

Den sataniska kostymen verkar skildra en bevingad hermafrodit som kallas Baphomet. Namnet Baphomet går tillbaka till inkvisitionen och tortyren av tempelriddare från omkring 1100, som enligt franska korsriddare bekände sig till att dyrka en hednisk idol som heter Baphometh. Vissa forskare tror att ”Baphometh” var helt enkelt en korruption av ”Mahomet” – Profeten Muhammad. Men genom åren som mysteriet och spekulationen kring tempelriddarna har växt, så har också tolkningarna av ordet och dess betydelse gjort det.  En utarbetad tolkning använde tomten i Dan Browns historiska thriller
Da Vinci Code, där ordet Baphomet avkodas och översattes för att innebära ”Sophia” eller visdom.

Den sataniska kostymen verkar skildra en vingehermafrodit som kallas baphomet
Den sataniska kostymen verkar skildra en bevingad hermafrodit som kallas Baphomet

Den mest kända moderna bilden av Baphomet togs 1856 av den franska ockultisten Eliphas Levi, i sin bok Transcendental Magic: Dess doktrin och ritual. Han förutsåg en bevingad hermafrodit med en fackla mellan hans horn och ett pentagram på pannan. Dess armar borde de latinska orden SOLVE (separat) och COAGULA (gå med ihop) – krafterna att ”binda och förlora” usurped från Gud. Levis ritning var inspirationen till det sataniska templets nya monument.

”Det innehåller alla dessa binära motsatser – över och under, deldjur, delmänniska, män och kvinnor”, säger Satantemplets  Lucien Greaves .”Det förkroppsligar motsatser och firar kontraster.”Tvåfingerhälsning: Två fingrar på höger peka upp och två på vänster peka ner, vilket betyder ”som ovan, så nedan”. Dessa ord och den medföljande gesten är bekanta för occultister. De dras från Hermes Trismegistos antika verk, vars skrifter blev populära under Renässansen och Reformationen.

Uttrycket används också i förhållande till vetenskapen, universum och Gud, men Levi skrev att genom att göra gesten uttrycker hans Baphomet ”barmhärtighetens fullkomliga harmoni med rättvisa” tillsammans med två unga barn

en satanisk baphometstaty som visas med två unga barn

Barnen är avbildade ståendes bredvid Baphomet i väntan på offer som en ”gåva” till Satan.”Geets ansikte har ett neutralt uttryck. Det är inte demoniskt, grymt eller monstruöst – som människor gör det för att vara – om man tittar på den utan kulturbagaget.

”Men har barn verkligen inget att vara rädd för från Satan? ”Jag tror inte att barn som närmar sig monumentet kommer att hitta någonting hemskt i det”, säger Greaves.”För det mesta tvingas barnen till religion.

Obama och Satan

Så, om bilden  faktiskt visar den tidigare amerikanska presidenten Barack Obama iklädd Satanic Garb, vad betyder det? Det verkar osannolikt att han skulle göra det som ett skämt eller som en fin klänning till Halloween på grund av de uppenbara sammankopplingarna. Kanske togs bilden bort från Instagram då den togs vid ett mycket privat tillfälle. Med de senaste uppenbarelserna från inspektörens rapport om undersökningen av Hillary Clinton verkar det som om den tidigare administrationen behöll en hel del information dold för allmänheten.

LÄS MER: IG-rapport: Hillary Clinton har begått ”Sexuella brott mot barn”Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: