Greenpeace grundare Patrick Moore säger att klimatförändringar bygger på falska berättelser

greenpeace-grundaren patrick moore säger att klimatförändringar bygger på falska berättelser

En serie e-postutbyten mellan Greenpeace-grundaren Patrick Moore och den sydkoreanske professorn Seok-soon Park visar att han säger att klimatförändringarna är baserade på falska berättelser och att det har blivit mer av en politisk rörelse än en miljörörelse.

En av Greenpeaces grundare, Patrick Moore, sa i ett mejl varför han hade lämnat organisationen:

”Greenpeace ”kapades” av den politiska vänstern när de insåg att det fanns pengar och makt i miljörörelsen. [Vänsterorienterade] politiska aktivister i Nordamerika och Europa förändrade Greenpeace från en vetenskapsbaserad organisation till en politisk insamlingsorganisation”, sa Moore.

15 år efter att han var med och grundade Greenpeace lämnade Moore organisationen 1986.

”Miljörörelsen har blivit mer av en politisk rörelse än en miljörörelse”, sa han. ”De är främst inriktade på att skapa berättelser, berättelser, som är utformade för att ingjuta rädsla och skuld i allmänheten så att allmänheten kommer att skicka dem pengar.”

Han hävdade att de vanligtvis utför sina politiska operationer bakom stängda dörrar med andra agenter vid FN, World Economic Forum och andra organisationer av liknande slag.

Han hävdade att Intergovernmental Panel on Climate Change [IPCC] är ”inte en vetenskaplig organisation.” World Meteorological Entity och FN:s miljöprogram utgör denna politiska organisation.

”IPCC anlitar forskare för att förse dem med ”information” som stöder berättelsen om ”klimatnödsituation”.

Deras kampanjer mot fossila bränslen, kärnkraft, CO2, plast, etc., är missriktade och utformade för att få människor att tro att världen kommer att ta slut om vi inte lamslår vår civilisation och förstör vår ekonomi. De är nu ett negativt inflytande på framtiden för både miljön och den mänskliga civilisationen.”

”I dag har vänstern antagit många policyer som skulle vara väldigt destruktiva för civilisationen eftersom de inte är tekniskt möjliga. Se bara på den hotande energikrisen i Europa och Storbritannien, som Putin utnyttjar.

”Men det är av deras eget skapande att vägra utveckla sina egna naturgasresurser, motsätta sig kärnenergi och inta en omöjlig ståndpunkt om fossila bränslen i allmänhet”, skrev Moore.

Vänstern ”kapade” Greenpeace

Organisationens grundläggande värderingar, enligt honom, var ”gröna” för miljön och ”fred” för människorna, men freden hade i stort sett glömts bort och grönt hade tagit företräde.

”Många [så kallade] ‘miljömässiga’ ledare sa nu att ‘människor är jordens fiender, naturens fiender.’ Jag kunde inte acceptera att människor är den enda onda arten. Det här är för mycket likt ‘ursynden’, att människor föds med ondska, men alla andra arter är goda, till och med kackerlackor, myggor och sjukdomar”, hävdade Moore.

Tanken att det ska finnas färre människor i världen är den nuvarande dominerande filosofin, enligt honom.

”Men människorna som sa detta var inte frivilliga att vara de första att åka iväg. De beter sig som om de är överlägsna andra. Den här typen av ”stolthet” och ”inbilskhet” är den värsta av kardinalsynderna”, sa Moore.

Falsk berättelse om klor

”När jag bestämde mig för att lämna Greenpeace var jag en av sex direktörer för Greenpeace International. Jag var den enda med formell naturvetenskaplig utbildning, BSc Honours in Science and Forestry och Ph.D. i ekologi. Mina direktörskollegor beslutade att Greenpeace skulle starta en kampanj för att ”förbjuda klor över hela världen.”

Moore hävdade att även om klor är ett av de 94 [naturligt förekommande] elementen i det periodiska systemet och spelar många viktiga roller inom biologi och människors hälsa, är det också sant att elementär klorgas är mycket giftig och användes som ett vapen i världen. Första kriget.

Till exempel är natriumklorid, även känd som bordssalt, ett nödvändigt näringsämne för alla djur och många växter. NaCl kan inte ”förbjudas”.

Han betonade att en av de viktigaste utvecklingarna i folkhälsohistorien för att minska spridningen av vattenburna smittsamma sjukdomar som kolera var tillsatsen av klor till dricksvatten, simbassänger och spa.

Dessutom innehåller cirka 25 % av alla våra läkemedel klor, och cirka 85 % av de farmaceutiska läkemedlen skapas med hjälp av kemi relaterad till klor. Utan halogener, som klor, brom och jod, skulle medicinen inte vara densamma. Halogener är alla potenta antibiotika.

”Greenpeace döpte klor till ”Djävulens element” och kallar PVC, polyvinylklorid, eller helt enkelt vinyl, ”Giftplasten.” Allt detta är falskt [och] för att skrämma allmänheten. Dessutom förstärker denna missriktade politik inställningen att människor inte är en värdig art och att världen skulle ha det bättre utan dem. Jag kunde inte övertyga mina Greenpeace-direktörer att överge denna missriktade policy. Det här var vändpunkten för mig, säger Moore.

Falsk berättelse om isbjörnar

Moore svarade på frågan hur Greenpeace använde sina stora bidrag och sa att pengar användes för att finansiera ”en mycket stor personal” (möjligen över 2 000), omfattande reklam och insamlingsinitiativ.

Dessutom är nästan alla organisationens insamlingsannonser baserade på myter som han grundligt hade avslöjat i sina böcker, med isbjörnar som ett sådant exempel.

”Det internationella fördraget om isbjörnar, undertecknat av alla polarländer 1973, för att förbjuda obegränsad jakt på isbjörnar, nämns aldrig i media, Greenpeace eller politiker som säger att isbjörnen håller på att dö ut på grund av smältande is i Arktis. Faktum är att isbjörnsbeståndet har ökat från 6 000 till 8 000 1973 till 30 000 till
50 000 idag. Detta är inte ifrågasatt, säger Moore.

”Men nu säger de att isbjörnen kommer att dö ut år 2100 som om de hade en magisk kristallkula som kan förutsäga framtiden. Faktum är att den senaste vintern i Arktis såg en expansion av is från tidigare år, och Antarktis var kallare under den senaste vintern än under de senaste 50 åren.”

Liksom många i ”klimatnödsektorn”, sa Moore att han inte låtsas vara en expert eller förutse framtiden med säkerhet.

Målet med teorin om miljöapokalypsen

Jag tror att den mänskliga befolkningen alltid har varit sårbar för människor som förutspår undergång med falska historier,” sa Moore.

”Aztekerna kastade jungfrur i vulkaner, och européerna och amerikanerna brände kvinnor som häxor i 200 år och hävdade att detta skulle ”rädda världen” från onda människor. Detta har [referats till som] ‘flockmentalitet’, ‘grupptänkande’ och ‘kultbeteende’. Människor är sociala djur med en hierarki, och det är lättast att få en hög position genom att använda rädsla och kontroll.”

Moore tillade att han är engagerad i att bevisa för människor att situationen inte är så svår som de förleds att tro att miljöapokalypshypotesen verkligen handlar om ”politisk makt och kontroll.”

”I dag, i de rikaste länderna, fattar våra ättlingar beslut som våra barnbarn måste betala för”, sa han. ”Förutsägelser om att världen närmar sig sitt slut har gjorts i tusentals år. Inte en enda gång har detta blivit verklighet. Varför ska vi tro det nu?”

”Människor är naturligtvis rädda för framtiden eftersom den är okänd och full av risker och svåra beslut. Jag tror att det också finns ett element av ”självförakt” i denna apokalypsrörelse.”

Enligt Moore lär dagens ungdomar att människor är ovärdiga och förstör planeten. De känner nu skuld och skäms över sig själva till följd av denna indoktrinering, vilket är den felaktiga inställningen att ha i livet.

Demoniseringen av koldioxid

Väldigt få människor tror att världen inte värms upp. Rekordet är tydligt att världen har värmts upp sedan omkring år 1700, 150 år innan vi använde fossila bränslen. 1700 var toppen av den lilla istiden, som var mycket kall och orsakade missväxt och svält. Dessförinnan var omkring 1000 e.Kr. den medeltida varma perioden då vikingar brukade Grönland. [Och] innan dess, runt 500 e.Kr. var den mörka medeltiden, och innan dess, den romerska varma perioden då det var varmare än idag och havsnivån var 1–2 meter högre än idag, säger Moore.

– Ännu fram till omkring 1950 var mängden fossilt bränsle som användes och CO2-utsläppet mycket liten jämfört med idag. Vi vet inte orsaken till dessa periodiska fluktuationer i temperatur, men det var verkligen inte CO2.”

Moore gjorde det klart att ”minoritetsopinionen” inte handlar om jordens temperaturhistoria; snarare är förhållandet mellan temperaturen och CO2 föremål för tvist.

”I detta avseende håller jag med om att många tror att CO2 är den främsta orsaken till uppvärmningen. CO2 är osynligt, så ingen kan faktiskt se vad den gör. Och denna ”majoritet” är främst vetenskapsmän som betalas av politiker och byråkrater, media som skapar rubriker eller aktivister som tjänar pengar. [Resten är] allmänheten som tror på den här historien även om de faktiskt inte kan se vad CO2 gör, säger Moore.

Moore presenterade en graf som visar temperaturen i centrala England under en period av 350 år, från 1659 till 2009. Han sa att ”Om koldioxid var den främsta orsaken till uppvärmningen, då borde det finnas en temperaturhöjning längs koldioxidkurvan, men det gör det inte.”

Förutom att konstatera att CO2 är grunden för allt liv på jorden och att dess koncentration i atmosfären för närvarande är lägre än den har varit under en betydande del av livets historia, kallade Moore demoniseringen av CO2 ”fullständigt löjlig.”

”Vind- och solenergi är parasiter på ekonomin”

”Sol- och vindkraft är båda väldigt dyra och väldigt opålitliga. Det är nästan som en psykisk sjukdom att så många människor har blivit hjärntvättade för att tro att hela länder kan stödjas med dessa teknologier, säger Moore.

”Jag tror att vind- och solenergi är parasiter på den större ekonomin. Med andra ord, de gör landet fattigare än om andra mer pålitliga och billigare tekniker användes.”

Enligt Moore är företag som tillhandahåller vind- och solenergi starkt beroende av regeringsmandat, skatteavskrivningar och subventioner. Enligt dessa mandat är människor tvungna att köpa vind- och solenergi, även om den är dyrare, under sken av att den är ”miljövänlig”.

”Miljoner människor betalar mer för vind- och solenergi medan ett fåtal människor tjänar miljontals dollar, mark, pund, etc. Det är lite som ett Ponzi-system på aktiemarknaderna,” tillade Moore.

”De kräver stora landområden, är inte tillgängliga för det mesta och kräver pålitlig energi som kärnkraft, vattenkraft, [kol och naturgas] för att vara tillgänglig när vind och sol är otillgängliga.”

Enligt Moore behöver gruvdrift, transport och byggande av vind- och solkraftsparker betydande mängder fossila bränslen. På många ställen genererar de inte heller så mycket energi under sin livstid som behövs för att konstruera och underhålla dem.

”Varför inte använda pålitlig energi [som kärnkraft, vattenkraft, naturgas, etc.] som den primära källan?” Moore frågade och tillade att om så var fallet, ”då skulle vind och sol vara onödiga.”

”Plast är inte ett giftigt ämne”

”Plast är inte ett giftigt ämne. Det är därför vi förpackar och slår in vår mat i den, för att förhindra att den blir förorenad. Plast blir inte magiskt giftigt när det kommer in i havet, säger Moore.

”Självklart säger de å ena sidan att plast aldrig kommer att brytas ner, och å andra sidan säger de att den snabbt kommer att sönderfalla till ”mikroplaster”, som naturligtvis är bekvämt osynliga så att ingen kan observera eller verifiera detta för sig själva. Vad smart!”

Moore hävdar att vårt matsmältningssystem kan skilja mellan ”mat” och plast eller små sandpartiklar. Oavsett hur liten sanden är, absorberar vår kropp den inte i vårt blodomlopp.

Han hävdade att, precis som drivved, flytande plast i havet liknar ett litet flytande rev. Det ger marina organismer en yta att fästa vid, lägga sina ägg på och äta saker som är fästa vid den.

”Föroreningar är vanligtvis giftigt eller skadar liv. Plast är helt enkelt ”skräp” bredvid vägen. Det skadar ingenting. Ett undantag är kasserade fiskenät, inte för att de är av plast utan för att de är formade för att fånga fisk.

”Miljösamhället borde samarbeta med fiskeindustrin för att sluta kasta skadade nät i havet och föra dem tillbaka till kajen, där de kan återvinnas, användas i en avfallsenergianläggning eller kasseras på ett säkert sätt,” tillade Moore.Kategorier:klimatet, Media, Naturen, naturförstöring, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: