Falskhet

Malmö 4-4-2021

Till Rakel Chukri, Peter Herkel och Jonas Kanje, chefredaktör Sydsvenskan

Nu idag den 4 april så ägnar Rakel Chukri en helsida åt fallet med den knivskurne Yosef Alyose (bilden) och igår så gjorde Peter Herkel detsamma på två helsidor.

Han överlevde rasistiskt mordförsök på Möllan

I korthet så överfölls Yosef Alyose den 22 november i fjol vid 21.00 tiden av en för honom helt okänd man som högg honom i halsen.

Vetlandaafghanen Sultani häktas – utbrott i rättssalen - Nyheter Idag

Min fråga till er är varför ni inte med ett enda ord nämner eller skriver helsidesartiklar om afghanen som på ett precis liknande sätt knivhögg för honom helt okända svenska män i Vetlanda? Ni trycker naturligtvis med full kraft på  att dådet mot Yosef Alyose var ett rasistiskt hatbrott vilket det säkert också var.

Men vad anser ni att dådet i Vetlanda var då? Eftersom ni inte nämner något om  detta i era artiklar vad det gäller Vetlandafallet och säkerligen har ni inte några som helst planer på att skriva några helsidesartiklar om det heller så förmodar jag att ni tycker att detta bara är ett pittoreskt mångkulturellt inslag i gatubilden och att man som svensk man får räkna med sådana här bagatellartade händelser. En kniv i ryggen på sju svenskar från en svenskhatande afghan utgör naturligtvis enligt er syn att se på det hela varken ett rasistiskt eller ett hatbrott.

Jag tycker att era helsidesartiklar om fallet Yosef Alyose faller platt till marken när man betänker er tystnad om Vetlandafallet. Varför Peter Herkel beger du dig inte till Vetlanda och intervjuar någon av dom sju männen som blev attackerade och låter dom berätta om det dom blivit utsatta för precis som du låter Yosef Alyose få berätta det han varit med om?

Malmø-drapene i retten: - Våpengal einstøing – VG

Rakel Chukri passar naturligtvis på att dra upp fallet med Peter Mangs (bilden) i sin helsidesartikel om Yosef Alyose men passar sig mycket noga för att nämna något om Vetlandafallet. Varför nämner du inte något om Vetlandafallet?

Anledningen till er tystnad om Vetlanda är naturligtvis att det är obekvämt att skriva om det för att gärningsmannen var en s k flykting från Afghanistan och det passar inte in i Sydsvenskans policy att dölja det mesta när det gäller invandrarkriminalitet.

Och precis som ni alltid gör när det gäller frågor och insändare från likasinnade som jag så kommer ni inte heller denna gången att besvara frågorna jag ställer och att publicera ovanstående kan jag bara drömma om.

Jonas Kanje - SydsvenskanOch du Jonas Kanje kan ju fortsätta med dina hurtfriska artiklar om din tidning som ju enligt dig har skyldigheter att förmedla sanningar och aktuella händelser och som också enligt dig gör det med bravur. Att det bara är skitsnack visar dina båda medarbetares tystnad om Vetlandafallet med all önskvärd tydlighet.

Censurjournalistik i all sin prydnad är vad det är! Helt enligt Sydsvenskans traditioner!

Sandor Herold, MalmöKategorier:Rättsstat, Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: