Demokraterna utvecklade på bred front ett DARPA-finansierat AI-drivet informationskrigsverktyg för att rikta sig mot Pro-Trump-konton

Kampen hårdnar i det amerikanska valet…


October 17, 2020
By Gregg Re
https://c-vine.com/blog/2020/10/17/dems-deploying-darpa-funded-ai-driven-information-warfare-tool-to-target-pro-trump-accounts/?fbclid=IwAR0rtyKVk0ddOV0DhvQovNevXkQrNyYUGFuwNRzCw5AgI7d76bceFu1M-9A

En anti-Trump-demokratisk inriktad politisk handelskommitté som rekommenderats av den pensionerade armégeneralen Stanley McChrystal  (bilden) planerar att distribuera ett verktyg för informationskrigföring som enligt uppgift fick initial finansiering från Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), Pentagons hemliga forskningsarm – transformerande teknik, som ursprungligen var tänkt som ett sätt att bekämpa ISIS-propaganda, till en kampanjplattform till förmån för Joe Biden.

Washington Post rapporterade först att initiativet, kallat Defeat Disinfo, kommer att använda ”artificiell intelligens och nätverksanalys för att kartlägga diskussioner om presidentens påståenden på sociala medier” och sedan försöka ”ingripa” genom att ”identifiera de mest populära mot-berättelserna och stärka dem genom ett nätverk med mer än 3,4 miljoner influenser över hela landet – i vissa fall betalar användarna med stora följder för att ställa sig mot presidenten.”

Sociala mediegurun Curtis Hougland går till Defeat Disinfo, och han sa att han fick finansieringen från DARPA där hans arbete var ”en del av ett försök att bekämpa extremism utomlands.

”Efter det att denna artikel publicerades uppdaterade Washington Post sin rapportering med att klargöra att Hougland ”använde öppen källkodsteknik som ursprungligen utvecklades med finansiering från DARPA.” Washington Post rapporterade ursprungligen: ”Initiativet drivs av Curtis Hougland, som fick initial finansiering för tekniken från DARPA, Pentagons forskningsarm, som en del av ett försök att bekämpa extremism utomlands.”

Hougland förklarade i en intervju med Washington Post att han var missnöjd med att de bästa sociala mediekontona ofta stödde Trump, och att han faktiskt hade försvarat presidenten de senaste dagarna från påståenden om att han hade föreslagit amerikaner att injicera sig med desinfektionsmedel.

Prestationen väckte frågan om skattebetalarnas medel ska bekosta för återanvända politiska råd och om sociala medieplattformar har regler på plats som kan hindra Houglands ansträngningar – om han spelar med.

I ett uttalande till Fox News som publicerades på sociala medier avvisade DARPA tydligt Washington Posts rapportering och sa att Hougland uppenbarligen förtalar byråns arbete.

”Houglands påstående att DARPA finansierade tekniken i hjärtat av hans politiska arbete är grovt missvisande”, twittrade DARPA. ”Han underrättade kort om sätt att motverka ISIS online. Han rådfrågades inte för att designa AI eller analysverktyg och inte heller något avlägset politiskt. DARPA är strikt opolitiskt. ”

”Hougland hade en tertiär konsultroll som rådgivare till ett byråprogram om hur man utforskar nya och bättre sätt att motverka Amerikas motståndare online”, säger en talesman för DARPA separat till Fox News. ”Han rådfrågades inte som teknisk expertis för design av artificiell intelligens eller nätverksanalysverktyg, och inte heller någon forskning som var avlägset politiskt. … Otvetydigt hjälpte inte DARPA-finansieringen att främja den teknik som Hougland nu arbetar med mer än hans användning av andra byråtekniker likt internet eller mobiltelefon.”

McChrystal, som ledde amerikanska styrkor i Afghanistan innan han avskedades av dåvarande president Obama 2010 för att ha hånat sina civila chefer i en Rolling Stone-intervju, berättade för Washington Post att operationen var nödvändig, även om den kan verka dålig.

”Alla önskar att Pandoras ask stängdes och inget av detta existerade, men det gör det”, sa McChrystal.

McChrystal har inte uttryckligen godkänt Biden, även om det nya informationskrigsprojektet är avsett att hjälpa hans kandidatur. Den tidigare generalen har tidigare gått ut offentligt med en mindre glödande bedömning av Bidens kompetens.

BIN LADEN EFTERLYST ”TOTALT OFÖRBEREDD” JOE BIDEN SOM PRESIDENT, INSTÄLLER KRIS I AMERIKA, VISAR AVKLASSIFIERADE DOKUMENT

En av godbitarna i Rolling Stone-intervjun med Michael Hastings berättade hur McChrystal hade tappat förtroendet för Biden efter att han hade föreslagit en strategi mot terrorism.

”” Frågar du om vice president Biden? ” frågade McChrystal och föreställde sig med ett avvisande sätt ha imiterat Biden, som om någon skulle fråga efter honom under en kommande frågestund. ‘Vem är det?'”

”‘Biden?” ytterligare en rådgivare som klämtat in, enligt Hastings. ”Sa du: Bite Me?” (bit mig)Kategorier:Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: