Folkomrösta om EU medlemskapet 24.10.2020 Demonstrationer NYA UPPGIFTER!

Stockholm – Sergels Torg kl. 11.00
Göteborg – Gustav Adolfs Torg kl. 11.00
Grebbestad – Bryggan kl. 11.00
Kalmar – Larmtorget kl. 11.00

Tack för din signatur på namninsamlingen för en folkomröstning om EU medlemskapet:

https://www.skrivunder.com/folkomrosta_om_sveriges_eu-medlemskap.
Vill med det här mailet ge dig en liten uppdatering. Hittills har du och 1105 andra skrivit under.

Parallellt med namninsamlingen har vi också startat föreningen [folkomrosta2021.se] som i dagsläget har 1800 medlemmar. Medlemskapet är helt kostnadsfritt och utan några förpliktelser. Om du inte redan är medlem, kan du gå med genom att gå in på hemsidan:www.folkomrosta2021.se

Kommer att hålla dig löpande informerad om hur kampanjen utvecklar sig framöver. Hoppas det är OK. Om du inte önskar detta, är det bara att skicka mig ett mail till info@folkomrosta2021.se eller klicka på ”Unsubscribe” längst ner i det här mailet.

Om du redan är medlem så får du bara bortse från nedanstående information. Vi kommer den 24 oktober att hålla manifestationer på fyra orter – i Stockholm, Göteborg, Kalmar och Grebbestad. Ambitionen är att framöver och tillsammans med en rad andra organisationer skapa en opinion för en folkomröstning genom att få 100.000 namnunderskrifter fram till den 1 mars 2021.

Skälen till just detta datum att om ingen folkomröstning om Sveriges medlemskap sker under 2021, så är det förmodligen kört. Anledningen är att:▪Sveriges medlemskap i EU är inskrivet i grundlagen. Att ändra grundlagen kräver två riksdagsbeslut med ett riksdagsval däremellan. Rent teoretiskt innebär det att ett urträde inom de närmaste 6 åren kräver en folkomröstning senast i september 2021 (under förutsättning att ett riksdagsparti som en följd därav lägger en motion om att ändra grundlagen senast i oktober 2021).

▪Det därefter krävs nio månader från det att motionen läggs tills det att att ett riksdagsbeslut kan tas. Innebär återigen rent teoretiskt att det första av två riksdagsbeslut skulle kunna tas när riksdagen öppnar i augusti 2022. Sedan kommer riksdagsvalet i september, varefter ett nytt riksdagsbeslut skulle kunna tas på senhösten 2022.

▪Om inte riksdagsbesluten tas hösten 2022 är alternativet två andra beslut – ett före och ett efter valet 2026. Anledningen till att dessa beslut förmodligen inte kommer att kunna tas då är att regeringen nu tillsatt en utredning för att försvåra grundlagsändringar (kommer att presenteras i mars 2021) som kräver kvalificerade majoriteter, omöjliggör ett nyval (i stället för ett ordinarie riksdagsval) mellan besluten, etc.

▪Vi i Sverige då sannolikt är på gång att ansluta oss till EURO-valutan (inte så många som känner till att det är på gång just nu) som vi förbundit oss till att införa genom att vi ratificerat Maasrichts-avtalet. Ett uttryckt måldatum från EÚs sida är 2025.Således, klockan tickar. Låt oss hjälpas åt för att sprida budskapet.

Dela länken till namnlistan när helst du kan:https://www.skrivunder.com/folkomrosta_om_sveriges_eu-medlemskap

Facebooksidan
Vi vill likaså hänvisa till vår Facebooksida, där information om kampanjen publiceras löpande: Facebook-sida Stay tuned!
->Vänliga hälsningar,
Ulf Ström, ordförande
folkomrosta2021.se
<-


Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: