Överdriven klimatpolitik hotar Sveriges ekonomi

2020-05-10

Efter Coronakrisen återkommer debatten om eventuellt hotande global uppvärmning från vår förbränning av kolhaltiga bränslen. Men hotet kommer inte från förbränningen utan från den politik som drivs för att förhindra den.

Denna politik hotar direkt Sveriges och hela världens ekonomi och försörjning med mat, energi, transporter och andra resurser. Den utgår från tron att mer koldioxid från mänsklig verksamhet skulle farligt värma atmosfären.

Denna tro drivs av FN:s klimatpanel IPCC och omfattas av de flesta av världens regeringar. Utifrån Kyotoprotokoll och Parisavtal omsätts den i nationell klimatpolitik i nästan alla välståndsländer.

I Sverige kräver klimatlagen att all offentlig och annan lagbunden verksamhet inriktas på de klimatmål som regeringen fastställt i samråd med det juridiskt oklara organet ”Fossilfritt Sverige” och med påverkan från olika klimat- och miljöorganisationer.

Lagen tvingar svenska myndigheter och företag att investera i teknik och genomföra åtgärder som kostar mer, ger mindre faktisk nytta, kräver mer energi och resurser och ofta även skadar miljön mer än den teknik och de åtgärder som de är tänkta att ersätta.

Hur detta går till skildrar min bok ”Tänk om det blir kallare?” (se bifogad information). Den skildrar klimatets historia, processer och drivkrafter med kapitel om försörjning, energi, råvaror, bränslen och transporter samt även om klimatpanelen IPCC och världens klimatpolitik.

Nyttig läsning för alla som berörs av klimatlag och klimatmål.   Boken kan beställas via bifogade pdf-dokument.

– – – –

Med livgivande, rikt CO2-haltig hälsning. Koldioxid är som bekant växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Tidigare eror med rikare växt- och djurliv än nu var 5-10 grader varmare och hade flera gånger högre CO2-halt.

Tege Tornvall, redaktör för nätverket Klimatsans

Tel: 0247-137 25, 070-628 87 76. E-post: tege.tornvall@gmail.com

Klargorande-klimatbok2020

Klimatbok _Tänk om det blir kallare__

Förs. Globala skördar mot befolkning

Förs. Effekt av mer värme och CO2Kategorier:Böcker, klimatet, Uncategorized

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: