Slutet för Israel

the end of.jpg

by Gilad Atzmon
https://gilad.online/writings/2019/9/12/the-end-of-israel

Den lärdom som man drar av det nuvarande israeliska politiska dödläget är att Israel imploderar och bryts sönder i de element som det aldrig har lyckats integrera i. Schismen är inte längre den mer dagliga klyvningen mellan ashkenazer *) och de arabiska judarna (alias sefardiska); denna klyfta är ideologisk, religiös, andlig, politisk, etnisk och kulturell. Den bryts inte heller till vänster eller höger, judiska israeler befinner sig politiskt mer höger, även när de låtsas vara ”vänster”.

*) ”Ashkenaz” är hebreiska och hänvisar till Tyskland, och Ashkenazi-judar är de som har sitt ursprung i Östeuropa (khazarjudar). (Sefardiska judar är däremot från områdena runt Medelhavet, inklusive Portugal, Spanien, Mellanöstern och Nordafrika.

Även om några av de mest skarpsinniga kritiska rösterna inom israelisk politik och judisk fundamentalism är israeler (likt Gideon Levi, Shlomo Sand, Israel Shamir och andra) så finns det ingen politisk israelisk vänster. Israelisk politik bryts sönder i en mängd högerväljare och många vanliga hökar. Det arabiska Joint List Party  är i praktiken det enda vänsterpartiet i det israeliska Knesset. Det borde inte längre vara förvånande. Judisk vänster, vilket jag har påstått redan för många år sedan, är en oxymoron *) judendom, en form av stamidentifiering medan vänstern är universiell. ”Stamidentifiering” och ”universiell” är som att blanda olja med vatten, de kan inte sammanblandas särskilt bra.

*) Oxymoron = är ett talesätt där två motsatta idéer förenas för att skapa en effekt. Den vanliga oxymoronfrasen är en kombination av ett adjektiv som i kombination med ett substantiv med kontrasterande betydelser, till exempel ”grym vänlighet” eller ”levande död”. De kontrasterande orden / fraserna är dock inte alltid ihopkopplade. 

Det som är speciellt med den israeliska politiska klyftan är att israelerna är mer enade än någonsin i sina nationalistiska övertygelser och i förgrunden till deras judiska symptom. Varför är det så, om israelerna är så förenade, att ingen kan bilda en regering i sin så kallade ”judiska stat”?

Image result for avigdor lieberman

Avigdor Lieberman

Avigdor Lieberman, tidigare en entusiastisk Netanyahu-allierad och själv en radikal judisk nationalist, grävde in sig i det israeliska politiska dödsläget i går. Han hävdade att valet redan hade avgjorts: ”Det ultraortodoxa och messianska blocket får 62-61 platser.” Ledaren för den fanatiska nationalisten Yisrael Beiteinu sa: ”Om det inte finns någon röstning på minst 70 % på Gush Dan och Sharon, då kommer en Halacha-regering att upprättas.”

I grund och botten sade Lieberman, att såvida sekulära israeler i Tel Aviv inte röstar, borde de förvänta sig att få bo i en Halacha-stat under en ultrahöger Netanyahu-regering. Lieberman verkar ha nyckeln till Israels politiska stabilitet. Även om han och Netanyahu är ideologiska tvillingar beträffande israelisk säkerhet och i nationalistiska frågor, så är de två bittra rivaler som kämpar aggressivt mot varandra.

Netanyahu har känt under några års tid att han, utan en stark ultrahöger regering, kan förvänta sig att få spendera lite tid bakom galler, ett äventyr som har blivit vanligt för Israels främsta politiska personer. Netanyahus naturliga partners är de ultrahöger partierna och de ortodoxa partierna. Ideologiskt borde Lieberman också känna sig bekväm med en sådan politisk koalition, men Lieberman har fattat ett avgörande politiskt beslut, väsentligt för hans politiska överlevnad.

För en tid sedan greppade han att hans politiska hemmabas, judiska invandrare från fd Sovjetunionen, varav många av dem knappt är judiska och som utsatt dem för ständig rabbinsk terror, betraktar de judiskt ortodoxa partierna som deras ultimata fiender. Många av dessa ryska och ukrainska judar innehar ultrahöger politiska positioner, men de ser också rabbinerna som ett överhängande hot mot deras överlevnad.

Teoretiskt skulle Lieberman kunna mäkla en enorm enhetskoalition med Netanyahu i toppen, tillsammans med det blå – vita (Kachol Lavan) och dess tre högerparti fältmarskalker, Liebermans eget parti och förmodligen Labourpartiet. En sådan koalition skulle ge cirka 80 platser i Knesset, mer än tillräckligt för att upprätthålla en stark regering, men denna koalition skulle vägra garantera Netanyahu immunitet.

Netanyahu spelar istället på en svag ultrahöger religiös regering, en regering som kanske inte håller så länge, men som skulle köpa mer tid för sin premiärminister att inte hamna i fängelse.

Denna konflikt i hjärtat av israelisk politik är ett fönster till den judiska staten och dess rädsla. Israel håller snabbt på att bli en ortodox judisk stat. Israels ortodoxa judar är den snabbast växande gruppen i landet. De är också landets fattigaste befolkning, 45 procent av dem lever under fattigdomsgränsen i segregerade samhällen. Vanligtvis skulle man förvänta sig att de fattiga skulle stödja vänstern, men israeliska Torah-judar är rabiösa nationalister och ger öppet sitt stöd till Benjamin Netanyahu och hans parti.

ben-david

Dan Ben-David

Professor Dan Ben-David från Tel Aviv University varnade nyligen för att Israel skulle kunna upphöra att existera inom ett par generationer. Han pekade på de förvånansvärt höga födelsetalen bland ultraortodoxa judarna och förutspådde att de, baserat på nuvarande trender, kommer att utgöra 49 % av Israels befolkning år 2065.

De ultraortodoxa partierna är avsedda att dominera Knesset inom en generation eller mindre. Ben David förutspår att deras beroende av Israels välfärdssystem kommer att leda till en snabb nedgång för Israels ekonomi. Detta är tillräckligt ekonomiskt skadligt och förvärras av att de flesta rabbinskolor vägrar att integrera västerländska ämnen såsom matematik, naturvetenskap och engelska i deras grundläggande läroplan. Följaktligen utbildar Israel en växande andel av befolkningen på ett sätt som inte lyfter dem, till att bidra med behoven i ett högteknologiskt samhälle som är fördjupad i en konflikt för sin överlevnad.

Bilden som kommer fram är konstig. När Israel blir mer judisk och fundamentalistisk i sin nationalistiska och religiösa etos, har den också blivit mer uppdelad i frågan om allt annat. De ryska invandrarna tycker det är omöjligt att leva tillsammans med de ultraortodoxa och vice versa. Den sekulära enklaven i Tel Aviv har åtagit sig att se sin metropol som en förlängning av New York.

Den israeliska vänstern har omvandlats till en LGBT-hasbara enhet. Det har praktiskt taget tagit sig ur den israeliskt / palestinska konflikten. Judiska nybyggare följer begreppet ”Två judiska stater-lösningen.” De vill se att Västbanken blir ett judiskt land. Ortodoxa judar är knappast bekymrade över någon av dessa politiska frågor. De vet väl att den judiska statens framtid tillhör dem. Allt de behöver göra är att upprätthålla en produktiv sekulär judisk minoritet som tjänar som deras mjölkko. Ovanpå allt detta står vi inför Bibis överlevnadskrig, som hotar att eskalera för var minut till en världskonflikt.

Mot bakgrund av allt detta är palestinierna i relativt god form … De behöver helt enkelt överleva. Israel verkar vara Israels svåraste fiende.

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

5 svar

 1. With Bolton gone, Israelis and Neocons are scared
  Iran is not America’s enemy. Israel is. Israel has been a thorn in America’s backyard since 1948, and it is about time that US politicians say goodbye to what serious scholars and thinkers have viewed as a complete disaster.
  https://www.veteranstoday.com/2019/09/13/with-bolton-gone-israelis-and-neocons-are-scared/

  Gilla

 2. Det som händer i alla fall just nu…. https://twitter.com/psr_noticias/status/634051064619118592
  https://twitter.com/hashtag/paulwarburg
  https://www.makethewaystraight.com/apps/photos/photo?photoid=201974583
  Vad har vi för ledare ????….-
  https://www.azquotes.com/quotes/topics/leadership.html
  Snabbt skapande av Sionist NWO – går snabbt just nu….:
  – den 1-a stegen !!! – till sionist-NWO- !!! var att D. Trump erkände Jerusalem som Israels huvudstad
  – den 2-a stegen att Trump gav de ”Golan Heights”
  – … Högsta domstolens 33-trappsteg i Israel som leder till pyramiden! -den planeras som den högsta globala NWO domstolen
  – det bli ytterligare snabba steg – alltsamman 33 steg… (vad de själva än babblar för att hemlighålla slutmålen)
  …Alla länders ledningar och organisationer infiltrerade och leds av infiltratörer eller dess hjärntvättade nickedockor … selektering val lång och global process…
  – 25 september är det nya judiska 5780 ÅRET! Sinedrion av de Vises av Zion (https://sv.wikipedia.org/wiki/Sions_vises_protokoll), vars existens har förnekats under de senaste 100 åren, sammankallar en internationell konferens i Israel där den skapar en viktigare organisation än FN! Tja, helt enkelt, Watson, judarna kallar inte SINEDRION ”Sanhedrin av Sions Sages”, utan helt enkelt SINEDRION eller SANCHEDRIN – Sanhedrin.
  – OBS…!!!- Det är viktigt att den internationella konferensen avslutas med ett program för Bloody Sacrifice – KORBAN – på det heliga Olive Mountain! (officiellt det blir rituell mördande av djur… men utvecklingen går snabbt … ni fattar ..de officielt oberopat att alla andra – människor är Gojim = djur.!)
  – de redan började ta organ och mörda turister … bl.a en par från England där maka ”död” under semester och kroppen transporterades till UK utan inre organ … de kraftigt tappade spärrar… och med detta sysslar bara en nation oavsett vart de är bosatta…
  – 25 september 2019 sammankallas Internationella organisationens konferens (at the Jerusalem Gate Hotel) för officiell bildande av global Sinedrion Organisation som kommer att legitimera den globala slaveriet för dem som inte betraktas som judar! -Internationell organisation som i HIERARCHY kommer att vara högre än FN!
  … ”Lectures and discussions will focus on the Noahide obligations incumbent upon all of mankind. A major focus will also be the establishment of an International Court based on Bible principles.”… God established the borders of the world based on the 70 children of Israel who went down to Egypt and the 70 nations that came out from Noah” … ”And you shall declare to them: Thus said Hashem: I am going to take B’nei Yisrael from among the nations they have gone to, and gather them from every quarter, and bring them to their own land. Ezekiel 37:21 (The Israel Bible) … – Names of God in Judaism https://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_God_in_Judaism – ”Tetragrammaton, El, Elohim, Eloah, Elohai, El Shaddai, and Tzevaot, JahAdonai, Adoshem, Baal, Moloch, Ehyeh asher ehyeh, Elah, El Roi, Elyon, Eternal One, HaShem, Shalom, Shekhinah, och andra: Uncommon or esoteric names” … – ”The concept of 70 nations also appears in reference to the 70 oxen offered in the Temple throughout Sukkot (the feast of the tabernacles) which the Talmud (Sukkah 55b) teaches are for the merit of the 70 nations.”…The first day of the conference will end with a joint prayer by all the participants”. ….- Much of the conference will be dedicated to the seven principles incumbent upon all mankind given to Noah after the Biblical flood. A lecture on the subject will be given by the chairman of Brit Olam – Noahide World Center Rabbi Oury Cherki”.
  …-!!!! och det är tyst om detta … inte en pip…

  Nations Invited for Animal Sacrifice on Mount of Olives Renewing Noah’s Covenant
  https://www.breakingisraelnews.com/136435/nations-invited-animal-sacrifice-mount-of-olives-renewing-noahs-covenant/

  – Det finns inte tid att sova längre ….!!!!!!

  Gilla

  • De skall diskutera 7 dogmer-bestämmelser av Noah: – som man kan sammanställa som judisk makt globalt och förslavning av hela världen!….

   ”Rabbi Yeshayahu Hollander, the Sanhedrin’s Foreign Minister “This is clearly true in the Noahide law to establish courts of law. All of the laws are required by a nation and not by an individual. An international, or multinational organization, needs to establish the basics required for the survival of civilization.”As part of the conference, the representatives will visit the Temple Mount and pay an official visit to the Knesset with the Sanhedrin. On Friday, the conference will culminate in a trip to the Mount of Olives where the nations will be invited to reenact the ceremony first performed by Noah upon exiting the Ark. Then Noach built an altar to Hashem and, taking of every clean animal and of every clean bird, he offered burnt offerings on the altar. Genesis 8:20 The ceremony will renew the covenant made between mankind and God at that time”.

   ”This sacrifice made by Noah was a Korban Olah (a sacrifice that goes up), a tribute to God that was entirely burnt on the altar. this ceremony is a declaration that mankind is serving Hashem (God, literally, ‘the name’)” – https://en.wikipedia.org/wiki/Korban
   – ”This sacrifice made by Noah was a Korban Olah (a sacrifice that goes up – kan mens esoterisk som utvinning av ”Gavvah” – när offer mördas plågsamt- https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Holman_Altar_of_Incense_Altar_of_Burnt-Offering_Laver.jpg), a tribute to God that was entirely burnt on the altar”.
   – ”A burnt offering in Judaism (Hebrew: קָרְבַּן עוֹלָה, korban olah) is a form of sacrifice first described in the Hebrew Bible. The term is first used of the sacrifices of Noah. As a tribute to God, a burnt offering was entirely burnt on the altar. A sacrifice (short for sacrifice of well-being) was partly burnt and most of it eaten in communion at a sacrificial meal” https://en.wikipedia.org/wiki/Burnt_offering_(Judaism)

   Gilla

Trackbackar

 1. Judar, sionister och Israel enligt Yrsa/ Bakom Kulisserna | Filosofens blogg
<span>%d</span> bloggare gillar detta: