Småländsk smed kan leda utredningen om mordet på Olof Palme framåt

En likadan smed i Orrefors-glas, som den på bilden ovan, skickades som present strax efter Olof Palmes våldsamma död av Per Gunnar Vinge, tidigare chef för den svenska säkerhetspolisen, till en mottagare i Sydafrika.

Från Sveriges Exportråds presentavdelning, inhyst i Industrihuset på Östermalm i Stockholm, skickades någon gång under våren 1986 en glasfigur, tillverkad av Orrefors. Försändelsens destination var Sydafrika. Avsändaren hette Per Gunnar Vinge, säkerhetsdirektör på Industriförbundet. Vinge hade tidigare varit chef för SÄPO. Han tvingades lämna SÄPO 1970 efter att ha misstänkliggjort Olof Palme, och påstått att denne var en säkerhetsrisk.

Vid tiden för mordet 1986 var P.G. Vinge säkerhetsdirektör på Industriförbundet. Han samarbetade med högerextremisten C.G. Holm, som också var ledande redaktör på den fanatiskt Palme-fientliga tidskriften Contra.

https://efolket.eu/smalandsk-smed-kan-leda-utredningen-om-mordet-pa-olof-palme-framat/Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: