ICE: Studenter från Iran, Ryssland och Kina stjäl militära högteknologiska hemligheter

Image result for amerikanska studenter

I en ny varning om invandrarkriminalitet sade en topp ICE-tjänsteman på onsdagen att Iran, Ryssland och Kina använder besökande studenter för att stjäla militära och högteknologiska hemligheter från skolor och forskningscentra, många finansierade av amerikanska skattebetalare.

”Det hot som de kontradiktoriska nationalstater gör olagligt och subversivt försöker exploatera legitima utbildnings- och forskningsmöjligheter i USA, varav många finansieras med amerikanska skattebetalarnas dollar, är verkliga”, säger Louis A. Rodi III, fungerande chef för Divisionen för Nationella Säkerhetsundersökningar.

Hans avdelning, Rodi vittnade om Senate Finance Committee, ”som vet att dessa länder aktivt genomför en mängd system för att olagligt eller subversivt förvärva och överföra exportstyrd militär- och dubbelteknisk teknik och -varor och använder sig av myriader av system för att kringgå amerikanska exportkontrollagar. ”

Rodi sa att den största delen av hans utredningar är av Iran, Ryssland och Kina. ”Det största antalet pågående undersökningar av HSI Counter Proliferation Investigations (CPI) på kontrollerad export, inklusive immateriell export – dvs. överföring av tekniska data från USA, eller överföring till utländska medborgare i USA – involverar Kina, Iran och Ryssland i detta”, sa han.

I hans vittnesmål tillade han att elever från de traditionella amerikanska fienderna ”utgör en stor del av den totala icke-invandrade studentpopulationen för närvarande i USA.”

Hans fakta: 357.863 kom från Kina, 181.980 i STEM-program; 11.323 iranska studenter, 9,057 i STEM; 6 196 ryska studenter, 2 008 i STEM.

Sammantaget tillade han att det finns över 1 miljon utlänningar med studentvisum i USA.

Homeland Security har kontor utomlands och handlägger ansökningar angående studentvisum i 27 länder. Inom finanspolitien 2018, sade han, screenade byrån 2.196.708 visumansökningar och nekade 9.007.

Han sa att Department of Homeland Security arbetar för att se till att det finns en ”fri och öppen akademisk miljö” i USA, och de arbetar övertid för att bekämpa stöld.

”Utnyttjande av akademier och amerikanska forskningsinstitut är bara ett av de system som dessa länder använder sig av för att få tillgång till känslig forskning och exportstyrd information och teknik och för att underlätta överföringen utomlands. Dessa länder försöker att få denna information, i många fall på ett olagligt eller subversivt sätt, för att främja sina egna militära förmågor eller ekonomiska mål, många gånger i strid med USA: s nationella säkerhet ”, sade Rodi.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: