FYRA DAGAR SOM SKAKADE VÄRLDEN

  • 28 sept 2018 – då kom den ekonomiska handelsrapporten från Turkiet.

Turkish Trade Deficit Narrows Sharply in August 2018

Turkiets handelsunderskott i augusti månad 2018 blev det lägsta på nästan 10 år – endast 2.4 miljarder dollar. Detta handelsresultat gladde det turkiska folket och naturligtvis landets president Erdogan. Underskottet månaden innan var c:a 6 miljarder dollar. Man får gå ända tillbaka till mars månad 2009 för att finna ett lika lågt handelsunderskott.

Den turkiska liran har stärkts mot dollarn hela september månad. Det ser onekligen lovande ut för Turkiet. I mitten av augusti var liran i ”fritt fall” gentemot dollarn. USA:s handelskrig skapade stor valutaoro. Återhämtningen verkar vara mycket stabil. Varje dag den senaste veckan stärktes liran mot dollarn.

  • Samtidigt publicerades USA:s handel med varor augusti månad 2018.

Do not show this to President Trump, he will not be happy…

Handelsrapporten för USA:s handel med varor uppnådde ett historiskt rekord i juli månad 2018 – minus ofattbara 76 miljarder dollar. Ta mig Fan upprepades inte siffran igen. Augusti månad blev exakt lika nattsvart – minus 75.8 miljarder dollar. Alla marknadens förhoppningar kom på skam. Ingen av de cirka 30 ekonomiska aktörer som gör prognoser hade trott på ett så enastående högt underskott. Alla trodde att juli månads gigantiska underskott var ett undantag – men de misstog sig grovt. Denna rapport är en katastrof för Trump personligen.

  • 27 sept 2018 – dagen då det slog ner en politisk bomb i Asien.

India decides to buy S-400 systems from Russia worth nearly $6 billion

Indien köper det ryska missilförsvarssystemet S-400 från Ryssland. Affären är mycket stor – 5,43 miljarder dollar. Kontraktet ska signeras av bl a. landets president Narendra Modi vid Putins besök i Indien den 4:e – 6:e oktober – om en vecka med andra ord. Snacka om ett politiskt bombnedslag.

  • 25 sept 2018 – en världshändelse som verkligen skakar USA:s Iran-politik

EU, China, Russia Defy Trump With Plan to Keep Trading With Iran

EU har skapat ett nytt ekonomiskt betalningssystem för att handeln med Iran ska kunna fortsätta som vanligt – trots USA:s skarpa varningar. Beslutet har fattats av bl a England, Frankrike och Tyskland och stöds av både Ryssland och Kina liksom naturligtvis av Iran. Beslutet följer EU:s lagar. Betalningssystemet kan dessutom öppnas för andra handelspartner i världen. Snacka om politisk bomb!!!

 

  • 25 SEPT 2018 – En världshändelse som förändrar hela Mellanöstern.

Russia S-300 system will cover Syrian coasts and borders with Israel, Lebanon, Jordan and Irak.

Ryssland meddelade att missilförsvarssystemet S-300 inom två veckor ska installeras i Syrien och skydda det syriska luftrummet. Nu kan Syriens folk äntligen slippa de israeliska flyganfallen i landet. Putin satte ner foten efter den senaste israeliska attacken – som har tystats ner i hela den förljugna världen.

  • Den 27:e september 2018  publicerade en av USA mest kända politiker, journalist och författare – Dr Paul Craig Roberts en historisk artikel

Trump: An Assessment.

En bedömning av Trump. Jag citerar slutet av artikeln nedan (Kort översättning följer).

Now I will be my own devil’s advocate. When Trump saw how boxed in he was by the material interests of the ruling oligarchy, he decided to finish off Washington’s already diminishing influence. He appointed Nikki Haley as US ambassador to the UN, where she has done a supurb job of alienating every country in the world. Trump has infuriated Europe with tariffs, sanction threats, and orders to Germany not to go forward with the Russian/German natural gas pipeline. Trump followed up by treating the UN Security Council on September 26 as Washington’s footstool. Trump with threats and sanctions is driving Turkey, Iran, India, China, and North Korea into Russia’s arms, and he is driving Europe into independence. In a stroke of genius, Trump, despite his thoroughly neoconservative regime, is destroying Washington’s hegemony.

We might never know whether this result is an unintended consequence of arrogance and hubris or whether it is a clever strategy. But if it turns out the way it seems to be heading, Trump will go down in history as ”Trump the Great”, the man who saved the world by dismantling American hegemony.

 

Denna artikel kommer att gå till historien. Roberts ord är hisnande.

Kort översättning: När Trump insåg hur han blev instängd av den härskande eliten i USA beslutade han sig för att förstöra USA:s herravälde inifrån. Han utsåg Nikki Haley till USA:s FN-ambassadör. Där har hon gjort ett enastående arbete för att stöta bort varenda land i hela världen. Trump har retat upp hela Europa med strafftullar, sanktionshot och gett direkta order till Tyskland att avbryta projektet Nord Stream 2. Trumps uppträdande i FN den 26:e september visade världen hur USA ser på FN – som en ”fotpall”. Trump har stött bort Turkiet, Iran, Indien, Kina och Nordkorea – rakt in i Rysslands famn. Trump har tvingat fram Europas självständighet. I ett slag av genialitet … har han krossat det amerikanska världsherraväldet.

Ingen vet om detta beror på omedveten arrogans och hybris – eller om det är en smart strategi. Men fortsätter det som hittills kommer Trump att gå till historien som ”Trump den Store” – mannen som räddade världen genom att förstöra det amerikanska imperiet.

ALLT DETTA HAR HÄNT PÅ ENDAST 4 DAGAR (25 – 28 augusti 2018)!!!

Jag måste erkänna att jag vacklar. Kommer USA att störta samman mitt framför ögonen? Jag har trott att både det amerikanska imperiet och USA skulle falla samman senast år 2020. Nu verkar det som om krigarimperiet redan håller på att kollapsa. Nästan inget land vill fortsätta att kriga för Mordors rike. Det är alldeles uppenbart – imperiet är i upplösning. Men vad händer i US -The United States? När störtar US samman?

Min personliga uppfattning är att den tysk-amerikanska historikern Dr William Engdahl har rätt. Han menar att USA medvetet väljer att hoppa utför ”The Fiscal Cliff”. Den styrande eliten vill skapa ett militärt maktövertagande i USA för att införa diktatur. Sanningens kanaler måste tystas. Eliten VET att dollarns världsherravälde snart är över. Det är lika bra att detta sker under någorlunda kontrollerade former – så tänker de. Därmed blir Trumps politik mera förståelig.

Brage Norin – Skogså TankesmedjaKategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: