Vi tar tempen på Sverige, Del 2

Här ska jag ta upp några videon som jag lyssnat till och som ger ett tydligt budskap till tittarna/lyssnarna om situationen i landet.


2023-05-20

https://www.youtube.com/watch?v=sRyXi9DL30Q

Riks intervjuar den före detta polisen Peter Springare. Peter springare kommenterar uttalandet från justitieminister Gunnar Strömmer om den allvarliga situationen med brottsligheten i Sverige. Peter Springare har en unik inblick i ämnet och kommer att förklara varför de metoder som amerikanska polisen använder sig av inte kommer att fungera här i Sverige. Under intervjun kommer vi att gå igenom skillnaderna mellan amerikansk och svensk polisverksamhet och analysera varför dessa metoder inte kan appliceras direkt i vårt land. Det handlar om att förstå de unika utmaningarna som Sverige står inför och finna mer anpassade lösningar för att bekämpa brottsligheten på hemmaplan. Missa inte denna spännande intervju med Peter Springare och se till att prenumerera på vår kanal för att hålla dig uppdaterad om aktuella ämnen och intressanta diskussioner.

https://www.youtube.com/watch?v=WGl090geMus

Daniel Suhonen på den socialdemokratiska tankesmedjan Katalys vill att S ska gå tillbaka till klassisk klasskamp: de fattiga mot de rika, underklassen mot överheten. Men han frågar sig inte vem som egentligen är överklass idag? Hur kommer det sig att allt fler höginkomsttagare i storstäderna röstar S? Vikas materiella intressen röstar de för? Och vilka är det som får ro när staten och kapitalet sitter i samma båt och bestämmer att skattebetalarna ska står för notan när flyktingar och klimatet ska räddas?

https://www.youtube.com/watch?v=ithhxdWreFI&t=3583s

Producent Thomas Gjutarenäfve

Christian ville hjälpa en person som blivit misshandlad. En fin tanke! Sedan fick jag ”fem år i fängelse för den hjälpen”, säger den tilltalade prästen Christian Gyllensegel. Jag har tittat på domen och upptäckt en del saker som kunde friat Christian från att bli dömd för ett brott han inte har gjort. En elpistol utan Christians dna eller fingeravtryck! Ett blodigt skoavtryck som inte kommer från varken målsägare eller tilltalad! En ordensbroder som blandat ihop två olika personer? En advokat som inte brytt sig om att kolla att Christians mobiltelefon var på ett annat ställe än brottsplatsen, vid tillfället. Ett brev som kommer till Christians Advokats kontor, med namn på de som gjort misshandeln… Polis, domstolar och åklagare är totalt ointresserade… Att bli anklagad och dömd för ett brott som någon annan har gjort är nog det värsta som kan hända, i det här fallet en dom som även gav 5 års fängelse! I ”slasken” hos polisen gav man aldrig åklagaren alla fakta i målet, som kunde frikänt Christian på hela ärendet. I den här intervjun får vi höra den numera f.d. prästen Christian Gyllensegel, berätta hela historien från början. För en liten tid sedan skickade Christian in en resningsansökan till Högsta Domstolen. Inom några månader får vi se om domstolen anser att en liten människa som utsatts för ett justitiemord skall få upprättelse

https://www.youtube.com/watch?v=hCN6SrkhC2s

Henrik Jönsson

Sveriges SJÄL hotas enligt socialdemokratin av högerregeringen – och enligt tidningen Aftonbladet är ett “auktoritärt systemskifte” nära förestående. Vad baseras dessa aggressiva utspel på? Varför har den politiska retoriken blivit så extrem? Och vad händer med ett samhälle där politiker sätter maktspråk över respekten för demokratin? Dessa frågor tar jag upp i veckans video om “MAKT(S)PRÅK”.Kategorier:Media, Svensk politik, Video

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: