Nu kan du flytta in i Wallenbergs gamla lyxkåk

Nu kan du flytta in i den anrika och pampiga Wallenbergsvillan, i exklusiva Solsidan.

En vacker och unik sekelskiftesvåning med vattnet och bryggorna direkt utanför.

Känn historiens vingslag, njut av bilderna från Hemnet, och dröm dig bort en stund.

Att bo med den idylliska skärgården direkt utanför dörren och bara ha 30 minuter in till Stockholms city är unikt. Ännu mer unikt är att det nu finns möjlighet att flytta in i Wallenbergs pampiga villa från 1913 som är omgjord till fyra exklusiva lägenheter.

Sjötomt vid Vårgärdssjön

Ett riktigt sommarparadis med sjötomt intill Vårgärdssjön, båtplats och bryggor direkt utanför. Läget är lugnt och privat med en parkliknande trädgård som har både högväxta ekar, hägg, magnoliaträd, syren- och bärbuskar samt stora gräsytor. Bryggdäcket på 40 kvadratmeter är insyns- och vindskyddat, med glasade partier och staket, och erbjuder både bad, båtplats och umgänge. Här finns också ett brygghus med utekök, kylskåp, frys, vatten och el.

– Det är ett unikt boende med alla attributen som det vackra och privata läget, egen båtplats och den idylliska skärgårdskänslan, bara 30 minuter från Stureplan. Att komma hem hit efter en hektisk dag måste vara drömmen för de flesta, säger mäklaren Jeanette Fahlström på Fahlström & Partners.

Lägenhet på 255 kvadratmeter

Den ljusa och spatiösa våningen på 255 kvadratmeter är fördelad på sex rum, ett bibliotek, tre till fyra sovrum (ett mindre sovrum kan användas som en walk in closet), ett av dem med balkong och utsikt över vattnet och två badrum. Här finns också ett stort sällskapsrum med vardagsrumsdel och matsal som har en balkong med kvällssol och en enorm eldstad.

Lantköket är av dansk design, har bra förvaringsutrymme, dubbla nedsänkta diskhoar och franskt kakel samt mörkbetsade arbetsbänkar. Men framför allt, alla tidstypiska detaljer som spröjsade fönster (sjöutsikt), stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar, vackra trägolv och kakelugn, är väl bevarade. Till bostaden ingår också två parkeringsplatser, och infarten till huset har elektriska grindar med fjärrkontroll.

Familjen Wallenberg ägde hela huset

Dåvarande finansmannen och politikern Knut A Wallenberg, chef för Stockholms Enskilda bank, köpte ett 890 hektar stort markområde 1889. Solsidan började byggas runt 1910, och 1913 lät familjen Wallenberg uppföra den pampiga villan i Saltsjöbaden, som sedan dess har renoverats flertalet gånger och därför är i mycket bra skick. Familjen Wallenberg hade hela huset som boende under många år och använde en av våningarna till fest och representation. Här många inflytelserika personer passerat genom åren. 1990 ombildades fastigheten till bostadsrättsförening.

Utgångspriset för våningen ligger på 14,5 miljoner kronor.

Följ med på en rundtur: kolla i bildspelet


Wallenberg bygger om – flyttar från klassiska adressen

Arsenalsgatan 8C - Erik Olsson fastighetsförmedling

Investor och stora delar av Wallenbergsfärens innersta kärna flyttade i helgen till Norrmalmstorg, eftersom huvudkontoret ska byggas om under 1,5 år.

Hon lämnar Investor efter mer än 30 år inom Wallenbergsfären

Viveka Hirdman-Ryrberg

Publicerad: 2023-05-17

SARA JOHANSSON
https://www.dagensjuridik.se/nyheter/hon-lamnar-investor-efter-mer-an-30-ar-inom-wallenbergsfaren/

Investors kommunikations- och hållbarhetschef Viveka Hirdman-Ryrberg lämnar efter fem år på sin post. Ska starta ny karriär med fokus på styrelsearbete.

Viveka Hirdman-Ryrberg, 60 år, har beslutat sig för att efter snart fem år på Investor och mer än 30 år inom Wallenbergsfären lämna Investor.

– Viveka har varit avgörande för att utforma och driva vår hållbarhetsstrategi liksom för att växla upp vårt kommunikationsarbete. Hon är verkligen en person som driver förändring och får saker uträttade och har varit en mycket uppskattad kollega. Även om jag beklagar hennes beslut, har jag stor respekt för det och önskar henne all lycka framåt, kommenterar Investors vd och koncernchef Johan Forssell.

Fokus på styrelsearbete

– Det har varit ett sant privilegium att få vara en del av Investors fantastiska team. Jag har nu nått en ålder då jag hoppas kunna påbörja en ny karriär med fokus på styrelsearbete och på hur man kan integrera hållbarhet än mer i affärsmodeller, säger Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör och chef hållbarhet.

Viveka Hirdman-Ryrberg kvarstår i sin roll på Investor fram till det fjärde kvartalet 2023 och kommer framåt att fortsätta ha engagemang inom Wallenbergsfären.

Enligt Investor påbörjas nu rekryteringen av en ny kommunikationsdirektör och chef hållbarhet.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: