Sverige och valet 2022

Elena Malmefeldt
2023-05-15

Det här är min research som jag vill dela med er inför valet 2022.

Sverige anses vara en demokrati och bygger på tre grundpelare, vi har val, vi har en riksdag som representerar folket och vi har en fri åsiktsbildning.

Är det sant? Bara för att vi har så kallade val, innebär det att Sveriges medborgare har ett inflytande?

Jag säger – Nej det gör det inte, så länge besluten i riksdagen inte utgår ifrån folkets vilja och det bästa, är valen inte relevanta och demokratin lyser med sin frånvaro.

I vårt grundlag står det att riksdagen skall utgå från folkets vilja.

Riksdagen säger nej till så många bra motioner/förslag och jag är övertygad om att majoriteten av de svenska medborgarna inte står bakom dessa beslut.

Riksdagen röstar nej till att revidera kommuner- och regioners effektivitet och ekonomi. Riksdagen röstar nej till att de svenska medborgarna ska få granska internationella avtal, som medför att behöva ändras och personens egenmakt försvagas. Sveriges riksdag vill heller inte stärka personers egenmakt kopplat till en globalisering som vår riksdag aktivt medverkar för.

Riksdagen tror inte att det är folkets vilja att effektivisera och förenkla myndigheternas arbete, de röstar nej på förslaget.

Riksdagen röstar nej till flera förslag som skall förenkla för personer med funktionsnedsättning och medverka till att de enklare kan delta i vårt samhälle.

Riksdagen anser inte att det svenska folket vill stärka det offentliga egendomsskyddet. Att svenskarna absolut inte vill reglera och ha ett inflytande över utförsäljningen av vår gemensamma egendom. Vem som helst kan äga svensk energi mm. Det är ingenting som det svenska folket är intresserad av att tydliga regler.

När vi kommer till riksdagen och utskottets arbete i EU-frågor, då åberopas hela tiden närhetsprincipen från svenska håll, nu skall beslutas så nära folket som möjligt, annars finns det risk för en dålig service och ineffektivt.

Sätt det i relation till de motioner som lämnats i som skall förstärka myndigheternas service och effektivitet, som röstades ner i riksdagen. Eller det faktum att den svenska servicen inte ens utför vare sig den svenska grundlagen eller EU-lagarna.

Helt plötsligt kopplat till EU beslut, då blir service och effektivitet intressant.

Sverige åberopar närhetsprincipen, när det kommer till att samarbeta med EU i frågor angående korruption, förskingrande av EU medel och att gemensamt medverka till att motverka förskingring av skattemedel. Sverige vill inte samarbeta runt detta och mycket mer, det här sköter vi själva i Sverige.

Vad säger det om den svenska statsmakten egentligen?

Jag vill påstå att den svenska statsmakten bryter mot den svenska grundlagen och borde hållas ansvarig för detta?

Vad tycker ni?

Ps: Jag går igenom motionera i korthet, annars skulle det här bli för långt att både spela och lyssna till, men har alla länkar i videon. Såg även ett litet stavfel i första och sista bilden, ber om ursäkt. 😊

Jag Omtanke, ElenaKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: