Penningsystemet är din slaverikedja

När kreditpengar misslyckas upphör ditt slaveri

 2023-05-14
Peter B. Meyer

https://finalwakeupcall.info/en/2023/05/13/the-money-system-is-your-slavery-chain/

Petrodollarsystemet är brutet

Stort paradigmskifte

Stäng av TV:n

Banksystemet en fantastisk verksamhet

Kvantitativ lättnad

Petrodollarsystemet är brutet

Den ekonomiska lagen om rättvist utbyte kräver bara saker av verkligt värde som valuta och kan inte återkallas. Dagens kaos är resultatet av mer än 50 år av experimenterande med globala fiat-pengar och kräver en återgång till pengar av verkligt värde.

Den dagen närmar sig nu när oljeproducerande länder kräver guld, eller motsvarande, för sin olja, istället för dollar eller euro.

Tänk på det; vad är incitamentet för att fortsätta prissätta olja i dollar och hålla stora dollarreserver, om USA inte längre är din största kund?

”Petrodollarsystemet är brutet, nu när olja inte längre betalas i dollar internationellt, är det i grunden dödsstöten för den amerikanska dollarn som en reservvaluta. Detta innebär att USA inte längre kan låna med ”orimliga privilegier”, och det betyder att den amerikanska finansmarknaden är på väg mot en räntespiral som inte kontrolleras.”

”Enligt experter finns det cirka 15-20 biljoner dollar i valuta som innehas av Mellanöstern, mycket av det i ”pappers” dollar. Hur länge kommer de vilja ha alla dessa dollar liggande?

Särskilt när Asien och Stillahavsländerna nu står för mer än en tredjedel av den globala oljekonsumtionen och USA endast för
20 %. Samtidigt har världens största oljeimportör – Kina redan tagit den kronan från USA i åtta år.

En hundra dollarsedel i USA står i brand sedan dess. Detta undergräver kraftigt petrodollarn.

Under de senaste åren har Kina gjort avtal med många av sina handelspartner om att göra affärer i varandras valutor. Kina och Ryssland, Kina och Brasilien, Kina och Australien, till och med Kina och dess gamla/nya fiende Japan, de har alla gjort valutaswappar och andra arrangemang för att kringgå den amerikanska dollarn.

Stort paradigmskifte

Världen befinner sig nu i det globala monetära systemet som är på väg att genomgå ett enormt paradigmskifte, och knappast någon är medveten om det. Många affärsmän planerar och spenderar kapital som om världen inte befinner sig  i en lågkonjunktur.

Folket spenderar lite och sparar när det är möjligt. Men investerare fortsätter att investera som om allt är helt okej. Många kämpar för att hitta sanningen om den globala ekonomin, som är skuldsatt som aldrig förr.

Världen är så djupt skuldsatt att dessa siffror är häpnadsväckande för mänskligheten. Biljontals dollar/euro kapital kan gå förlorade som ett resultat härav och världen kommer att hamna i något som kommer att skrivas om i århundraden framöver. Och, kallad för de mörkaste perioderna i mänsklighetens historia, under titeln Gigantisk Fiat Money Collapse.

Och ändå är inte en av hundra personer medvetna om detta, eller ens tror att det är möjligt.

De som är medvetna och som har internationaliserat sin rikedom och har det mesta i hårda tillgångar som ädelmetaller, som ligger utanför det finansiella systemet, helst även utanför sina egna länder, har störst chans att framgångsrikt överleva de kommande förändringarna.

Den mäktiga ”petrodollarns” dagar är räknade; och det ”orimliga privilegiet” eller ekonomiska oväntade fallet som Amerika har åtnjutit som emittent för världens reservvaluta håller nu på att upphöra på grund av deras arrogans, inblandning och krigsinterventioner.

När USA:s och EU:s politiker inledde ekonomiska sanktioner mot Ryssland föreställde de sig förmodligen aldrig de allvarliga konsekvenserna för USA och EU. Men nu rapporterar ryska medier att det ryska finansdepartementet har dragit på avtryckaren för sin ”av-dollariseringsplan”.

I decennier har praktiskt taget all olja och naturgas i världen köpts och sålts för amerikanska dollar.

Stäng av din tv

Aldrig tidigare har det varit så viktigt att stänga av din TV, göra din egen research och ta dina ekonomiska angelägenheter i egna händer.

”Alla stora centralbanker trycker svindlande mängder pengar. Det finns ett konstgjort hav av likviditet och det måste ta slut någon gång. När det händer kommer det att bli väldigt svårt.”

Banksystem en fantastisk verksamhet

Banksystemet är en fantastisk verksamhet; de lånar ut pengar de inte har och debiterar låntagaren ränta på dem; lägg till detta den ”fraktionerade reservutlåningen” som gör att bankerna kan låna ut tio gånger mer än vad de har på inlåning. Med andra ord lånar de ut ”pengar” som de inte har och som inte existerar, korrekt kallade – kreditpengar – samtidigt som de tar ut ränta på dem.

Lån är inte bokade, så varje återbetalning och räntebetalning är
100 % vinst. I fall av konkurs hos låntagaren, finns det ingen förlust! En annan inkomstkälla är inflation för att 
kontinuerligt stjäla pengar från folket.

Det finns två sorters pengar i omlopp, den första är pengar baserade på energi, människors arbete eller intellekt, kallade energipengar som är värdefulla på grund av energitillförseln; och den andra typen är kreditpengar skapade av bankirerna ur ingenting, utan något värde! Bedrägerierna som bankerna begår är utjämningen av båda slagen, med vilken de blottar folket,  vilket gör det möjligt för dem att råna människor.

 

För att sammanfatta;

Det osäkrade penningsystemet är vår slavkedja. Folket får inte under några omständigheter bli välmående för då fungerar inte förtrycket och fogligheten längre. Så de hålls medvetet i fattigdom genom att suga bort alla överskotts-inkomster från arbete och intellekt för att flöda ner i kabbalens fickor. Bland annat olagliga skatter, meningslösa åtgärder och inflation gör detta möjligt. Som till exempel denna bluff…

Att USA, med sin oljefracking, har tillräckligt med olja för framtiden, och kommer att återhämta sig på den grunden. Men oljefracking är ett bedrägeri, det är ren missfördelning av kapital för att inte producera någonting, den är en bluff, baserad på Junk Economics.

 

Kvantitativa lättnader

I depressionen på 1930-talet var det penningmängden som räknades, men efter att Nixon avskaffade guldsäkringen för den amerikanska dollarn 1972, förvandlade han systemet med ”riktiga pengar” till ett system med ”kreditpengar”. Så nu är det inte penningmängden som spelar roll, utan ”kredit”-tillgången. Så länge krediterna ökar i en sund takt på <2 % eller mer, vilket i grunden är inflation, närmare bestämt ”stöld”, går marknaderna och BNP upp.

Om krediten inte stiger, förvänta dig en lågkonjunktur och en svart marknad. Tanken bakom att öka penningmängden innebär mer kreditpengar, men eftersom det inte fanns någon marknad för det kallades det Quantative Easing (QE), ett värdelöst verktyg, eftersom denna QE inte skapade mer utlåningskapacitet.

”QE skapar ingen ny lånekapacitet. För att förklara det så enkelt som möjligt; Reserver är banktillgångar. Utlåningen är begränsat  till kapital. QE flyttar tillgångar men byter inte kapital. ”Om Fed köper statsobligationer för 2,6 biljoner dollar från den icke-statliga sektorn, säljer den icke-statliga sektorn statsobligationer för 2,6 biljoner dollar till Fed.

”Hur kan Fed ‘injicera’ 2,6 biljoner dollar av likviditet i systemet? ”Eftersom nettoeffekten är noll?

”Så att säga att en bank kan gå till Goldman Sachs och använda dessa 2,6 biljoner dollar som om det vore något nytt, är inte korrekt. De kunde göra det innan de använde statsskuldväxlar som säkerhet.

”Tanken att överskottsreserver indikerar framtida hyperinflation är också absurt. Antagandet är att banksystemet på något sätt kommer att ”låna ut” dessa överskottsreserver. Det kan inte hända. Det är omöjligt. Banker kan inte låna ut reserver. Punkt och slut. Det blir tröttsamt att påpeka det. Även mycket smarta människor har fel…”

Men,

”Fed vet att krediterna måste öka, annars kommer det att bli en depression. Och idag har skuldnivåerna stigit så högt att en depression skulle vara katastrofal. Katastrofen kommer att vara global, inte bara i USA. Att få människor att dö.

”Eftersom en depression i USA innebär att tiotals miljoner eller kanske hundratals miljoner människor i Kina och Sydostasien kan förlora sina jobb. Företag går i konkurs. Regeringar går i konkurs. Människor som lever på marginalen – utan besparingar – blir då snabbt desperata och kanske vaknar? Om inte, kommer civilisationen inte att överleva. Det är därför som Fed måste tillåta en verklig kreditnedgång ändå”.

Slutsats; Det finansiella systemet är i en situation med många fingrar i syltburken, men det går inte att säga på förhand vilket finger som tas bort först som gör att burken faller. Men det är åtminstone mer säkert att slutet på den amerikanska dollarhegemonin är i sikte. De enda frågorna just nu är:

När tar det slut och när börjar den riktiga paniken?

Hur som helst är den amerikanska dollarns undergång en säkerhet.

Det förväntas att guld kommer att handlas för 20 gånger eller mer av sitt nuvarande värde. Räkna med att det händer. Människor behöver äga guld/silver eftersom de centrala planerarna leder dem till fördärv.

Silver kommer också att se extraordinära långsiktiga vinster. Koppar kommer också att se fantastiska vinster, om de fortsätter att modernisera och investera i infrastruktur i både Indien och Kina.

Summan av kardemumman är att människor kommer att behöva ha tålamod ett tag till, när dagen närmar sig då världen kommer att flytta sin uppmärksamhet till guld, silver och andra varor.

Smarta investerare fortsätter att köpa fysiskt guld och silver hela tiden. Guld och silver är båda undervärderade, och ännu viktigare, de är pengar utanför bank-systemet. Det betyder att dina pengar inte är i riskzonen vid ett bankkonkurs om du äger guld som lagras utanför banksystemet.

Den här artikeln har analyserat det finansiella penningsystemet på ett begripligt sätt. Det visar hur mänskligheten har förslavats av penningsystemet. Inte ens en av hundra personer har någonsin förstått eller märkt detta. Vänligen var hjälpsam med att informera många andra bland oss ​​om detta. Skicka denna förklaring till alla du känner och be dem läsa och förstå hur de är förslavade.

Om många läsare kommer att förstå detta,  vi kan kollektivt befria oss från denna kedja av slaveri som binder oss.

Tillsammans kommer vi att vara starkare genom att förkasta detta penningsystem och ersätta det med ett nytt värdebaserat penningsystem som gjorts tillgängligt för oss av våra utomjordiska bröder och systrar.

Väntan ligger på oss, andra kommer inte att göra det åt oss!

SLUTET på DOLLAR Federal Reserve Note

Vad alla behöver veta av Bo Polny

Bo slår larm om den amerikanska dollarns död – federal reserve note, och förklarar hur detta kommer att påverka den globala ekonomin och vår ekonomi.

Om krypto har han fel; Cryptos är kabbal har inget inneboende värde, bra för kortsiktiga spekulationer, introducerade för att skumma bort överdriven valutainflation.

https://rumble.com/v2n1zzw-end-of-the-dollar-frn-god-wins-bo-polny.htmlKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: