När ska SVT fatta att Nato är körd – Ryssland erkänner äntligen att de har förstört NATO:s djupa underjordiska kommandobunker i Kiev

https://swebbtube.se/w/vewk76x1c6YujJ8ncqYzMF

Här finns mer att titta på: https://rumble.com/Redacted


Om du inte kan ladda ner artikeln pga blockering, ladda ner ToR sökmotorn här och spara den på din på din dator. På så sätt kan du också läsa Russia Today som är blockerat för väst. https://www.torproject.org/download/

Undrar om dessa missiler som användes var en typ av Rods of God? Läs här mer om dem: https://bakomkulisserna.biz/2021/10/30/8-fakta-om-rods-of-god-apple-tree-rymdvapen-framtida-vapen-rods-of-god-guds-stavar/Ryssland erkänner äntligen att har  förstört NATO:s djupa underjordiska kommandobunker i Kiev

Som rapporterades den 12 mars av den grekiska portalen för politisk och militär information Pronews, med hänvisning till amerikanska källor, under en operation för att hämnas för en provokation i Bryansk-regionen, slog en rysk hypersonisk missil ”Dagger” mot en gemensam ukrainsk-NATO lednings- och kommunikationscentral.

Enligt Pronews dödades ”ett dussintals NATO-officerare” i ett ”skrämmande anfall” av en Mach 12-missil. Med all sannolikhet talar vi om nederlaget för Natos ”skuggeneralstab” i Ukraina. Den hemliga underjordiska bunkern, byggd på ett djup av 400 fot (120 meter), inhyste flera NATO-officerare (pensionerade) och rådgivare. Totalt mer än 300 personer. Hittills har 40 personer enligt portalen dragits ut under spillrorna från det underjordiska högkvarteret, men de flesta av dem som dog under spillrorna har ännu inte hittats.

Det är inte känt, fortsätter portalen, exakt hur många västerländska medborgare och hur många ukrainare som dödades som ett resultat av ”Dagger”-tillslaget. ”De flesta av dem”, enligt Pronews, ”är britter och polacker, men det fanns också amerikaner och representanter för privata företag som stödjer kommunikation och dataöverföring. Under de kommande dagarna kommer det att visa sig i vilken utsträckning detta kommer att påverka genomförandet av ukrainska och västerländska operationer och försök att stoppa slutfasen av den ryska offensiven mot Bakhmut.

”Detta”, säger Pronews, ”är den första så storskaliga attacken mot militär personal i Nato-länderna, och det är inte känt hur de västerländska huvudstäderna kommer att reagera på detta, även om det i händelse av en reaktion skulle vara som erkänner militär personals aktiva deltagande i kriget mot Ryssland.”

Enligt den officiella representanten för det ryska försvarsministeriet, generallöjtnant Igor Konashenkov, har baserna för attackdrönare förstörts, överföringen av reserver och järnvägstransporter av utländska vapen har störts och produktions-anläggningar för reparation av militär utrustning och produktionen av ammunition har inaktiverats.

Kolomna H-47M2 Kinzhal (AS-24 Killjoy)

Enligt den överbefälhavare för Ukrainas väpnade styrkor, Zaluzhny, om konsekvenserna av det ryska anfallet mot ukrainska mål natten mellan den 8 och 9 mars, avfyrade den ryska sidan 81 missiler, inklusive Kh-47 Kinzhal (bilden) , X -22, Kh-101 / Kh-555, samt 8 Geranium UAV. Enligt Zelensky ”var det en hård natt”; som observatörer noterade, medan Ukrainas president såg ut som en slagen hund.

Uttalandena från ukrainska tjänstemän säger ingenting om Nato-bunkerns nederlag och västerländsk militärpersonals död. Däremot cirkulerar information i ukrainsk offentlighet om att en delegation från Ukrainas generalstab den 9 mars besökte den amerikanska ambassaden i Kiev, som det antas, för att överföra listorna över de amerikaner som dog under anfallet.

”Användningen av hypersoniska missiler har ökat USA:s oro och visat att Ryssland har ett kärnvapen som är svårt att fånga upp”, skriver Washington Post. USA har ännu inte kunnat utveckla sina egna missiler med liknande egenskaper, vilket gör västländerna ännu mer sårbara, avslutade författarna till materialet.

Kinzhal är det senaste ryska systemet med hypersoniska aeroballistiska missiler som bärs av specialutrustade MiG-31K-interceptorer. Missilen har låg radarsikt och hög manövrerbarhet och är designad för att förstöra land- och sjömål. Kinzhal-komplexen har varit i experimentell stridstjänst i RF Armed Forces sedan december 2017. Officiellt ägde den första stridsanvändningen av dessa missiler rum den 18 mars 2022 under SVO.

Ukrainska väpnade styrkor förbättrar nedsättningen av iransktillverkade drönare ...

Som Yuriy Ignat, talesman för det ukrainska flygvapnets kommando, sa, ”vi kan ännu inte motverka dessa missiler, de flyger längs en ballistisk bana. Vi har inga medel mot dem. ”

Tester ifjol av en amerikansk hypersonisk missil på Hawaii slutade i misslyckande på grund av uppskjutningsproblem, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till ett uttalande från det amerikanska försvarsdepartementet.

Den ryska militären inledde ett missilangrepp mot ukrainska infrastrukturanläggningar med en mängd olika missiler och flygdrönare, vilket förstörde Natos hemliga högkvarter i Ukraina, rapporterar WarFiles.
Enligt Ukraina utfördes attackerna med tusentals:

  • X-47 Kinzhal (“Dagger”),
  • X-22,
  • X-101 / X-555,
  • UAV “Geran”.

I Ukraina rapporterade de omedelbart att 34 missiler påstås ha skjutits ner, och åtta ”som ett resultat av en organiserad reaktion inte träffade sina mål.”

Detta är tveksamt även för ukrainarna själva, som ser tusentals flyga genom fönstren. Medborgarna tror att luftvärnet ”om de kunde skjuta ner något i försöket, högst ett par av dem.”

Russia uses Kinzhals hypersonic missiles in massive attacks on Ukraine in retaliation for Ukrainian terror in Bryansk

Det ukrainska (och till och med amerikanska) luftförsvaret kan inte skjuta ner ”Dagger” på en höjd av 20 km, och efter att missilen vinner höjd faller den i hög hastighet mot målet och ingenting kan göras åt det.

”Faktum är att attacken träffade kontroll- och planeringscentra i bunkrar, såväl som luftvärns-/radarstationer. Stora förluster av officerare, inklusive amerikaner, registrerades. Det verkar som att Natos proxy ”Shadow Staff” fick en hel del”, skriver författarna till ”Military Materials”.

Efter det, enligt publikationen, kom representanter för den ukrainska generalstaben till den amerikanska ambassaden, med största sannolikhet för att överföra listorna över de döda.

Det är också känt om träffarna på IRIS och NASAMS luftförsvarssystem, som drevs av dummymissiler och förstördes av X-men som flög efter dem. Nästan omedelbart blockerades offentliga webbplatser som publicerade denna information.

Chefen för det ukrainska energiministeriet, tyska Galushchenko, medgav separat att missilattacken skadade minst tre värmekraftverk. Faktum är att energi- och militäranläggningar i upp till 12 regioner hamnade under kraftig beskjutning.

https://www.fondsk.ru/news/2023/03/12/udar-po-centru-svjazi-i-upravlenija-nato-na-ukraine-58730.htmlKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

%d bloggare gillar detta: