Vanvett att skicka JAS Gripen till Ukraina – Stridspilot Ulf Gabrielsson i Lördagsintervju 107

https://swebbtv.se/w/61Sq2gw9Yrip1YCiVskhAW

I denna spännande lördagsintervju får vi möta den före detta stridspiloten Ulf Gabrielsson som brukar sitta i Ring Swebbtv Live. Han har nyligen skrivit en debattartikel i Göteborgsposten om att det vore vansinne för Sverige att skicka JAS-flygplan till Ukraina som fick över 700 kommentarer. Men Ulf Gabrielsson borde veta vad han talar om när det gäller stridsflygplans förmågor i olika stridssituationer. Ulf ansökte direkt vid värnplikten till att bli stridspilot och blev antagen. I programmet berättar han om hur utbildningen till Viggenpilot gick till och hur skrämmande en del av övningarna med det 60.000 hästkrafter starka planet var.

Under sina tio år som stridsflygare fick Ulf en gedigen kunskap om hur samverkan mellan olika enheter sker i strid. Ett modernt stridsflygplan är helt beroende av en omfattande kringorganisation för att fungera effektivt. Han anser att det vore extremt farligt för svenska JAS-piloter att ge sig in i striderna i Ukraina. Ryssland har ett massivt luftherravälde vari det vore mycket svårt att agera i säger han.

Efter sin stridsflygarkarriär fick Ulf anställning som pilot inom civilflyget där han jobbade under mer än tre decennier. Han berättar en spännande historia om en flygning då Katerina Janouch var med och planet drabbades av ett svårt åskoväder och träffades av ett flertal blixtnedslag och var tvunget att nödlanda.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: