Ex-FBI-agenter anklagar Top CIA, FBI-tjänstemän för 9/11 Coverup; CIA sägs använda saudier och andra för illegala inhemska spionoperationer

11 april 2023
Diskussion på C-VINE 9/11 Court of Public Opinion, kommer att involvera forskningen och rapporten från Dan Christensen, (publicerad av Florida Bulldog) …

https://c-vine.com/blog/ex-fbi-agents-accuse-top-cia-fbi-officials-of-9-11-coverup-cia-said-to-use-saudis-others-for-illegal-domestic-spy-operations/

Av Dan Christensen, FloridaBulldog.org

Veckor före 9/11, blockerade en arg New York FBI-agent nästan ”kom över bordet” CIA-tjänstemän honom från att skaffa underrättelser om två al-Qaida-terrorister som snart skulle delta i att kapa ett American Airlines passagerarjetplan och krascha in det i Pentagon.

”Någon kommer att dö”, skrev antiterrorismagenten i ett bittert mejl kort efter mötet 2001.

Den häpnadsväckande redogörelsen, och många andra, finns i en edsvuren förklaring av Donald Canestraro, (bilden) en utredare för Office of Military Commissions, en del av försvarsdepartementets Military Commissions Defense Organization. Den är daterad den 20 juli 2021.

Canestraro sa i en kort intervju med Florida Bulldog att han är en del av försvarsteamet för Guantanamo-fången Ammar al-Baluchi, en pakistansk medborgare som väntar på rättegång tillsammans med fyra andra män anklagade för att ha planerat attackerna den 11 september. Hans deklaration inkluderar resultaten av hans intervjuer med 11 före detta FBI-agenter, 2 före detta CIA-agenter, en CNN-undersökande journalist, tidigare biträdande nationell säkerhetsrådgivare Richard Clarke och före detta senator Bob Graham (D-FL), viceordförande för kongressen. Gemensam utredning om 9/11.

Den 22-sidiga deklarationen, som först erhölls av den nationella säkerhetswebbplatsen Spytalk, är inte konfidentiell, utan den är snarare märkt CUI – Controlled Unclassified Information. Defense Counterintelligence and Security Agency definierar CUI som ”statlig skapad eller ägd information som kräver skydds- eller spridningskontroller i överensstämmelse med tillämpliga lagar, förordningar och regeringsövergripande policyer.”

ETT ANMÄRKNINGSVÄRT DOKUMENT

Det är ändå anmärkningsvärt för dess konton som stöder sanningshalten i långa offentliga, men ändå mycket oroande anklagelser om att topptjänstemän från CIA, inklusive direktör George Tenet, avsiktligt undanhållit viktig underrättelsetjänst från FBI som kan ha förhindrat al-Qaida-attackerna den 11 september 2001 mot New York. York och Washington. Specifikt att kända agenter och framtida kapare Nawaf al Hazmi och Khalid al Mihdhar hade tagit sig in i USA i Los Angeles kort efter att ha deltagit i ett al-Qaida-toppmöte i Kuala Lumpur, Malaysia i början av januari 2000.

De nya berättelserna, som mestadels erhölls under intervjuer 2016 och 2018, förstärker den berättelsen. De stödjer också den olycksbådande teorin, som aldrig helt utforskats av varken 9/11-kommissionen eller kongressen, att CIA höll tyst eftersom det i hemlighet arbetade hand i handske med sin saudiarabiska motsvarighet för att rekrytera Hazmi och Mihdhar som informatörer.

Förutom Clarke och Graham är de intervjuade inte namngivna eller identifierade efter kön eftersom de talade på villkor av anonymitet. Canestraro säger att han vet vilka de är, och han vägrade att identifiera dem för Florida Bulldog. Det finns dock tillräckligt med beskrivande information i texten för att det är möjligt att identifiera flera intervjupersoner.

Den oredigerade förklaringen är anmärkningsvärd av en annan anledning: den kommer från rättstvister i den amerikanska militärdomstolen i Guantanamo Bay-fängelselägret – där regeringscensorer rutinmässigt skrubbar och/eller undanhåller domstolshandlingar och utskrifter i den nationella säkerhetens namn. Dess avslöjande väcker frågor om vilken annan information om den 11 september som hålls hemlig i Guantanamo – från den 11 september familjerna och den amerikanska allmänheten?

Enligt hans förklaring var Canestraro DEA-agent i 21 år när han började på Office of Military Commissions i april 2016. ”Under juli 2016 påbörjade jag en undersökning av den saudiarabiska regeringens och Central Intelligence Agencys möjliga inblandning i händelser som ledde fram till attackerna den 11 september.”

EN REVISION BÖRJAR

Canestraros första granskning av upptäcktsdokument från regeringen till försvaret fokuserade på Omar al Bayoumi och Fahad al Thumairy. Bayoumi var en uppenbar saudisk underrättelseofficer som hade många kontakter med Hazmi och Mihdhar och hjälpte dem att skaffa en lägenhet i San Diego. Thumairy var en saudisk konsulär tjänsteman i Los Angeles och en lokal religiös ledare.

Saudi Arabia and fahad al thumairy and omar al bayoumi
Misstänkt saudisk agent och vän till två 9/11 kapare Omar al-Bayoumi, till höger, och före detta saudisk diplomat och före detta Los Angeles imam Fahad al-Thumairy

Bayoumi, Thumairy och en tredje man, Musaed al Jarrah – biträdande chef för islamiska frågor vid den saudiska ambassaden i Washington – utnämns som ”huvudmän” för FBI:s Operation Encore, en en gång hemlig FBI-undersökning av saudiska regeringens inblandning som först offentliggjordes i en FBI-rapport från oktober 2012 som Florida Bulldog erhöll under rättstvister i Freedom of Information Act 2016. Rapporten säger att Jarrah ”uppdrag” Bayoumi och Thumairy att hjälpa kaparna.

I september 2021 utfärdade president Biden en verkställande order som instruerade justitiedepartementet och andra federala myndigheter att genomföra avklassificeringsgranskningar av dokument angående Operation Encore, som i ordern hänvisas till som en ”underfil” till FBI:s primära PENTTBOMB-utredning, och att offentligt släppa så många dokument som möjligt. FBI har släppt tusentals sidor hittills – inklusive uppgifter som tidigare förklarats vara ”statshemligheter” som säger att saudiska regeringstjänstemän medvetet tillhandahållit ett stödnätverk för Hazmi och Mihdhar, de två första al-Qaida-kaparna som tog sig in i USA.

Canestraros klient Ammar al-Baluchi, även känd som Ali Abdul Aziz Ali, är en brorson till och medförsvarad med Khalid Shaikh Mohammed, den påstådda ”hjärnan” bakom 9/11. Regeringsdokument hävdar att han från banker i Dubai överförde tiotusentals dollar till ett Suntrust Bank-konto i Florida som ägs gemensamt av 9/11-kaparna Marwan al-Shehhi och Mohammed Atta. Atta flög American Airlines Flight 11 in i North Tower of World Trade Center. Shehhi var vid kontrollerna av United Airlines Flight 175 när Boeing 767 kraschade in i South Tower.


Ammar al-Baluchi

Baluchi, liksom Mohammed, tillfångatogs i Pakistan 2003 och hölls av CIA i tre år på utomeuropeiska ”svarta platser” där han enligt uppgift torterades innan han överfördes till Guantanamo 2006. Han, Mohammed och tre andra – Walid Bin Attash, Ramzi bin al-Shibh och Mustafa Ahmed al-Hawsawi – alla står inför kapitalavgifter, och regeringen har tidigare sagt att den kommer att begära dödsstraff. Inget provdatum har satts.

CIA SPIONERADE PÅ FBI

CIA:s bristande samarbete med FBI diskuteras i detalj i deklarationen. En före detta FBI-agent som arbetade under CIA-kontroll på Usama Bin Laden (UBL) Station, även känd som ALEC Station, diskuterade hur en kollega hade utarbetat en Central Intelligence Report ”som beskriver den möjliga närvaron av Al-Hazmi och Al-Mihdhar i U.S.,” men fick inte vidarebefordra det till FBI för åtgärd.

Två före detta FBI-agenter uppgav att CIA till och med spionerade på FBI när de utredde 9/11.

Canestraros förklaring säger att våren 2021 förklarade en före detta agent med ”mång erfarenhet av terrorism och kontraspionagefrågor” att det efter attackerna ”blev omöjligt för FBI att ensidigt genomföra en terrorism- eller kontraspionage-utredning utan tyst godkännande av CIA . CS-22 berättade vidare att tjänstemän från den lokala CIA-inrikesstationen som var placerad på hans/hennes uppdragskontor ofta skulle sitta i ledningscentralerna på lokala FBI-fältkontor medan FBI-agenter utförde operationer relaterade till terrorismbekämpning för att övervaka FBI-aktiviteter. CS-22 berättade för mig att ovanstående gjorde det enkelt för CIA-officerare att övervaka FBI:s aktiviteter.”


Skador som USS Cole ådrog sig efter att ha attackerats i hamnen i Aden, Jemen av Al Qaida den 12 oktober 2000.

En annan före detta FBI-agent, känd som CS-8, sa att ”omedelbart efter attackerna den 11 september kontaktades en underrättelseofficer till FBI:s San Diego Field Office. CS-8 påminde om att officeren var tänkt att tilldelas San Diego-kontoret för ytterligare informationsutbyte mellan FBI och CIA. Men CS-8 fick senare veta att officeren faktiskt undersökte FBI-filer i ett försök att skylla på FBI för underrättelse-misslyckandena som ledde till 9/11.”

Den ex-New York FBI antiterroristagent som bråkade med CIA, som i deklarationen kallas CS-12, fick i uppdrag att arbeta med bombningen av USS Cole i Jemen sommaren 2001. Den juni var CS-12 närvarande under ett möte mellan CIA och FBI tjänstemän.

CIA TAPPAR SPÅR PÅ HAZMI OCH MIHDHAR

CIA sades ha besökt mötet efter att inte kunna lokalisera några terroristmisstänkta. CIA-officerare visade tre övervakningsbilder, sa inte var eller när de togs, men frågade om en var av Fahd Al-Quso, en misstänkt för Cole-bombningen. CS-12 visste inte. När FBI-agenter frågade CIA om ”stopp” hade införts för att förhindra de misstänkta från att ta sig in i USA, växte frustrationerna.

CS-5, en annan före detta FBI-specialagent, sa att New York-agenten ”var så orubblig” att CIA lämnade information ”för hans/hennes utredning att han/hon nästan ”kom över bordet” hos CIA-tjänstemän vid ett möte med FBI:s trupp mot terrorism före 9/11”, står det i deklarationen.


9/11 kaparna Khalid al-Mihdhar, t hö, och Nawaf al-Hazmi t vä.

CS-12 fick senare veta att två av bilderna var av Hazmi och Mihdhar, säger deklarationen. Quso dödades i ett amerikanskt drönaranfall i Jemen 2012.

Den 23 augusti, mindre än tre veckor före attackerna, öppnade New York FBI-agenten en EC, eller elektronisk kommunikation, från FBI:s högkvarter om fotografierna. Den innehöll information ”som visar att Al-Hazmi och Al-Mihdhar befann sig i USA.” Deklarationen säger det inte, men det har länge rapporterats att bilderna togs vid den malaysiska al-Qaida-sammankomsten.

Agenten kontaktade en FBI-analytiker vid huvudkontoret. Konversationen blev ”upphettad” när analytikern sa till CS-12 att han/hon inte var behörig att se EC och att han/hon fick order om att ta bort det omedelbart. Varför? Eftersom informationen hade inhämtats från underrättelsekällor och att den byråkratiska ”muren” mellan underrättelser och brottsutredningar hindrade agenten från att se den.

Dagen efter träffades agenten, analytikern och den tillförordnade chefen för FBI:s (Usama) Bin Laden-enhet i ett 45-minuters konferenssamtal. ”Under samtalet sa tjänstemän vid FBI:s högkvarter till CS-12 att ”dra sig tillbaka” och att sluta leta efter Khalid Al-Mihdhar” och att HQ var ute efter att inleda en underrättelse-insamlingsutredning av Mihdhar. Följande dag mailade agenten analytikern med en varning, ”‘någon kommer att dö’ om inte fallet mot Mihdhar drivs vidare.”

BRÄNSLE FÖR REKRYTERINGSTEORIN

Omedelbart efter attackerna möttes FBI HQ och New York-kontoret igen. ”Det var under det här samtalet som CS-12 fick veta att Al-Mihdhar och Al-Hazmi var på flygmanifesterna för ett av planen som användes i attackerna. CS-12 påminner om att konferenssamtalet sedan blev ganska hetsigt mellan New York-agenterna och HQS-personalen.”

Den 14 september kontaktade CS-12 FBI-analytikern som tog fram ett fjärde fotografi från samma övervakningsoperation. Bilden var på Walid Bin Attash, (bilden nedanför) som var lätt identifierbar på grund av hans saknade ben.

Hade New York-agenterna visats det fotot tidigare, sa CS-12, skulle de ”omedelbart ha kopplat Al-Hazmi och Al-Mihdhar till Bin Attash, en huvudmisstänkt i bombningen av USS Cole. Som ett resultat skulle utredningen ha kunnat ägna alla resurserna från FBI:s New York Field Office till ansträngningar att hitta de två kaparna senare under sommaren 2001.”

Det som hände underblåste teorin att CIA inte berättade för FBI att två al-Qaida-terrorister var i USA för att skydda sin hemliga plan att rekrytera Hazmi och Mihdhar som informanter.

En ”tidigare hög FBI-tjänsteman vars identitet om jag känner till”, kallad CS-16, berättade för Canestraro, FBI:s N.Y.C. kontoret fick inte veta att Hazmi och Mihdhar var i landet förrän den 26 augusti 2001. ”CS-16 uppgav att CIA undanhöll informationen om att de två kaparna hade tagit sig in i landet 2000 från FBI på order från två CIA anställda, Richard Blee och Tom Wilshire. CS-16 uppgav att det var hans/hennes åsikt att informationen undanhölls eftersom CIA försökte rekrytera Al Hazmi och/eller Al Mihdhar som underrättelsekällor medan de befann sig i USA.”

Blee blev chef för UBL Station 1999 och var ansvarig där den 9/11. Wilshire var Blees ställföreträdare.

FBI-agenten CS-5 sa att CIA:s ovilja att berätta för FBI om de två al-Qaida-figurerna ”inte var vettigt” för många New York-agenter och fick CS-5 att dra slutsatsen ”att CIA drev en underrättelseoperation riktad mot Al-Qaida. Qaida som på något sätt involverade Hazmi och Mihdhar.” CS-5 trodde att CIA-operationen ”kan ha snurrat utom kontroll” och de kom till FBI i juni 2001 ”med begränsad information i ett försök att lokalisera kaparna utan att avslöja den sanna naturen eller omfattningen av deras operation mot Al Qaida.”

Ännu en ex-FBI-agent som sades ha ”omfattande kunskap” om kontraterrorism och kontraspionagefrågor, uppgav i juni 2021 att ansträngningen att rekrytera Hazmi och Mihdhar ”var en operation som leddes av Central Intelligence Agency. CS-23 berättade för mig att CIA använde sin förbindelse med den saudiska underrättelsetjänsten för att genomföra en operation på amerikansk mark. CS-23 berättade för mig att saudierna användes som mellanland eftersom CIA enligt lag är förbjudet att bedriva underrättelseverksamhet inom USA.” CIA ”har använt sin relation med allierade underrättelsetjänster för att genomföra operationer i USA tidigare”, står det i deklarationen.

CIA:S REKRYTERINGSOPERATION ”FALSE FLAG”.

Tidigare biträdande nationell säkerhetsrådgivare Richard Clarke gav en liknande redogörelse och tillade att före attackerna hade biträdande CIA-direktör Cofer Black sagt till honom att CIA inte hade några mänskliga underrättelsekällor inom Al Qaida och att han var fast besluten att ändra på det. Clarke sa också att varken han eller FBI fick veta om Hazmi och Mihdhar eftersom ”CIA körde en ”falsk flagg”-operation för att rekrytera kaparna.

”Enligt Mr Clarke skulle denna ”falska flagg”-operation ha inneburit att Al-Bayoumi blev vän med de två kaparna genom att försöka övertyga dem om att han var sympatisk med deras sak. Samtidigt skulle Al-Bayoumi ha rapporterat om kaparnas aktiviteter till saudisk underrättelsetjänst och, i slutändan, till CIA. Mr Clarke uppgav att när han förkunnade denna tro offentligt fick han ett argt telefonsamtal från tidigare chefen för CIA George Tenet. Mr Clarke noterade dock att Mr Tenet inte förnekade anklagelsen från Mr Clarke.”

Både Clarke och tidigare senator Graham var kritiska mot 9/11-kommissionen och sa att den ”inte undersökte den saudiska kopplingen till 9/11-attackerna fullständigt.” Clarke tillade att kommissionens verkställande direktör, Philip Zelikow, ”valts ut av den nationella säkerhetsrådgivaren Condoleezza Rice för att förhindra skada på Bush-administrationen genom att blockera kommissionens utredningslinje om den saudiska anslutningen.”

”Mr. Clarke berättade för mig att operationen för att penetrera Al-Qaida kan ha organiserats av högnivåanställda inom CIA. Mr Clarke uppgav att han trodde att de flesta av dokumenten om CIA:s operation för att penetrera Al-Qaida genom Al-Bayoumi förstördes i ett försök att dölja operationen”, står det i deklarationen.

En före detta FBI-agent, CS-3, som arbetar under CIA-kontroll vid Usama Bin Laden (UBL) Station, även känd under kodnamnet ALEC Station efter sonen till dess första chef, diskuterade hur en kollega hade utarbetat en Central Intelligence Report ( CIR) ”som beskriver den möjliga närvaron av Al-Hazmi och Al-Mihdhar i USA”, men fick inte vidarebefordra det till FBI för åtgärd.

”CS-3 uppgav att han/hon vid den tidpunkten trodde att CIA förhindrade distributionen av CIR eftersom byrån inte ville att FBI skulle störa en CIA-operation som drevs inrikes i strid med amerikansk lag”, står det i förklaringen.

FBI TÄCKTE OCKSÅ UPP

Medan den mesta kritiken i deklarationen riktar sig mot CIA, var högre chefer på FBI också måltavlor för FBI-agenternas klagomål.

En före detta agent vid byråns Washington Field Office, kallad CS-9, var en del av en trupp med uppgift att undersöka ledtrådar som utvecklats efter attackerna. CS-9 berättade för Canestraro att ”agenter fick höra att de inte fick intervjua saudiska medborgare till stöd för sin utredning. CS-9 uppgav att många av ledtrådarna som utvecklades under hans/hennes utredning pekade mot de saudiska diplomater som var stationerade i Washington, D.C.

En annan före detta FBI-agent, CS-4, som våren 2002 övervakade två andra FBI-agenter som tilldelats CIA:s UBL-station, sa att ”CS-3 gick fram till honom/henne och sa: ‘Boss, något stör mig mycket… vi [menar USA:s regering] kunde ha förhindrat 9/11-attackerna.” CS-3 beskrev sedan CIA-underrättelser som visade att Hazmi och Mihdhar hade deltagit i det malaysiska al-Qaida-mötet, att CIA visste i januari 2001 att båda männen hade flera inresevisum till USA och att hans FBI-kollega hade skrivit en rapport om framtiden. kapare som ”inte distribuerades på order från en av analytikerna på UBL Station.”

CS-3 gav sin handledare ett utkast till rapporten. Handledaren, en man, frågade vem mer som visste om det. CS-3 sa bara han och kollegan som skrev det. Handledaren sa att han sedan kontaktade FBI:s biträdande direktör för antiterrorism Pasquale D’Amuro och sa att han behövde träffas direkt. Handledaren hoppade in i sin bil och ”i hög hastighet” körde till FBI:s högkvarter där han träffade D’Amuro och gav honom den hemliga UBL-rapporten om Hazmi och Mihdhar.

”D’Amuro läste telegrammet och sa till CS-4: ”Jag ska ta hand om det här”, står det i deklarationen. ”CS-4 noterade att D’Amuro aldrig nämnde kabelns existens” igen.

En kort tid senare befordrades dock CS-4 från UBL Station till en ledande förbindelseposition utanför FBI. Han hade inte bett om befordran och sa till Canestraro att han kände att han flyttades bort från UBL Station eftersom han ”kände om existensen” av CIA:s hemliga rapport om Hazmi och Mihdhar. CS-4 tillade att han trodde att han blev rörd för att säkerställa att han ”höll tyst.”

Ex-FBI-agenten CS-23 sa att när FBI blev medveten om Omar Bayoumis koppling till Saudi Intelligence och CIA:s rekryteringsoperation genom Bayoumi efter 9/11, ”undertryckte högre FBI-tjänstemän utredningar av ovanstående. CS-23 berättade också för mig att FBI-agenter som vittnade före (kongressens) gemensamma utredning av attackerna den 11 september instruerades att inte avslöja hela omfattningen av Saudiarabiens inblandning i Al-Qaida, säger Canestraros förklaring.

Deklarationen säger inte vem som beordrade FBI-fältagenter som undersöker 9/11 att inte intervjua saudiska medborgare eller andra agenter att ljuga för kongressen – eller varför.

Office of Military Commissions utredare Donald Canestraro, producerar en 22-sidig undertecknad deklaration som inkluderar resultaten av hans intervjuer med 11 ex-FBI-agenter, 2 ex-CIA-agenter, en CNN-undersökande journalist, en före detta biträdande nationell säkerhetsrådgivare Richard Clarke och fd. Senator Bob Graham (D-Florida), medordförande för kongressens gemensamma utredning om 9/11.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:,

2 svar

 1. Läste igenom din text igen och kom fram till att du Verkligen står för fejk! News!

  Skäms att jag har delat din Dynga!

  Tornen sprängdes innifrån?
  Har du inte internet?

  Gilla

 2. Vem utförde alltså attackerna av Twin-towers? Enligt det du publicerar?

  Vi vet vem som köpte och tecknade Extremförsäkrsäkringen på tornen!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: