Trump-hataren Adam Kinzinger släpper bilder på övergiven militärutrustning i Afghanistan

 

Representant Adam Kinzinger (R-IL): Demokrater drog sig ur tvåpartiuppdrag ...

Trump-hatande före detta representanten Adam Kinzinger (R-IL) (bilden) var mycket upprörd över att ha sett Joe Bidens i lördags postade bilder av talibanerna och övergiven militär utrustning i Afghanistan. Talibanerna tog makten i augusti 2021 efter att Joe Biden dragit ur kontakten med USA:s och NATO:s stöd till den afghanska armén, vilket tvingade fram den afghanska regeringens kollaps och ett förödmjukande tillbakadragande i Vietnam-stil av amerikanska trupper.

13 amerikanska soldater och över 150 afghaner dödades i en terrorattack på Kabuls flygplats under den hastiga reträtten. Biden dödade en oskyldig afghansk familj med en dåligt planerad vedergällning med drönarangrepp i en stadsdel i Kabul.

Kinznger, en före detta flygvapentanker och spaningspilot skrev på lördagen: ”Detta är pinsamt. Biden-administrationen kommer alltid att präglas av denna katastrof.”

Fler foton. Vissa kommentatorer uppgav att utrustningen var den afghanska nationella arméns, inte en koalitionens. Hur som helst, USA betalade troligen för allt.

Andra lade till sin egen kommentar, ”Tja, åtminstone byggdes talibanerna upp bättre…”

Paul Sperry rapporterade tidigare denna månad om Pentagons generalinspektörs rapport, ”DOD IG: ”Minst 78 flygplan värda 923,3 miljoner dollar, 9 524 luft-till-mark-ammunition värderade till 6,54 miljoner dollar, över 40 000 fordon, mer än 300 000 alla vapen och nästan mörkerseende, övervakning, kommunikation och biometrisk utrustning lämnades kvar” för talibanerna av Biden admin”.

Afghanistan-veteranen och GOP-kongresskandidaten för Illinois-14 Matt Leiv skrev: ”Jag kämpade mot #talibanerna ansikte mot ansikte och hus för hus i Afghanistan. Att se trendiga bilder på alla vapen och utrustning #biden fick dem att fortsätta sitt förtryck mot #demokrati och #frihet gör mig äcklad utan ord. Skicka mig till kongressen, det här kan inte hända igen.”Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: