”Ingen anmälan”: Trump-teamet går tillbaka till åtalsförutsägelsen, främjar istället ett ”återvalsmöte”

SUNDAY, MAR 19, 2023
https://www.zerohedge.com/political/big-distraction-fox-news-says-manhattan-da-planning-trump-indictment-next-week

Donald Trumps nya "snabbrespons"-regissör kommer från Ultimate ...Washington Post rapporterar att Trumps talesman Steven Cheung (bilden) sa på lördagsmorgonen att det inte hade inkommit någon ”notifikation” om ett åtal och sa att Trumps anhängare borde delta i ett möte som han håller i nästa vecka i Texas för hans omval 2024.

Trump Organization Advokat på Grand Jury Anklagelser |  C-SPAN.org

Susan Necheles, (bilden) en advokat för Trump, sa att hans uttalande om tidpunkten för hans gripande hämtades från mediarapporter på fredagen om lokala och federala brottsbekämpande aktörer som förväntar sig att samlas i början av nästa vecka för att diskutera säkerhet och logistik i samband med Trumps förväntade åtal.

”Eftersom detta är ett politiskt åtal har distriktsåklagar-myndigheten ägnat sig åt en praxis att läcka allt till pressen, snarare än att kommunicera med president Trumps advokater som skulle göras i ett normalt fall”, sa Necheles i ett uttalande .

* * *

När bankkrisen och Hunter Biden laptop-skandalen fortsätter att utvecklas, kan det potentiella åtalet mot fd president Trump på anklagelser om grovt förfalskning vara den enda rubriken som verkligen spelar någon roll i nästa vecka.

Fox News ankare John Roberts informerade tittarna på fredagseftermiddagen att Manhattan District Attorney’s Office har begärt ett ”möte med brottsbekämpande myndigheter inför ett potentiellt åtal mot Trump”. Han sa, ”att diskutera logistik en tid nästa vecka, vilket skulle innebära att de förväntar sig ett åtal nästa vecka.”

”Samma källor som är bekanta med planeringen sa att de kommer att gå igenom säkerhetsförberedelserna i och runt domstolsbyggnaden på nedre Manhattan. Secret Service kommer att ta ledningen i vad de tillåter eller inte kommer att tillåta, varnade källan och nämnde till exempel att beslut om att sätta handbojor på presidenten, den tidigare presidenten, eller inte, de kommer att sätta tonen och kommer att eskortera honom in i rättssalen”, fortsatte Roberts. 

Trumps advokat, Joseph Tacopina, sa till AP News att om den tidigare presidenten åtalas, ”kommer vi att följa de normala procedurerna.”

Stormy Daniels - AVN Awards 2018 i Las Vegas • CelebMafiaOm Trump åtalas för grov förfalskning av affärsregister, skulle han tvingas överlämna sig till myndigheterna i New York och göra ett framträdande i en domstol på Manhattan. Den tidigare presidenten ska ha samordnat en överföring av 130 000 dollar till porrstjärnan Stormy Daniels (bilden) genom den tidigare advokaten Michael Cohen. 

”Betalningarna gjordes till en advokat, inte till Stormy Daniels. Betalningarna gjordes till Donald Trumps advokat, vilket skulle betraktas som advokatkostnader”, sa advokaten till MSNBC tidigare i veckan och tillade att Cohen ”var hans advokat vid den tidpunkten och rådde honom att det här var rätt sätt att göra detta för att skydda sig själv och sin familj från förlägenhet. Så enkelt är det. Det är inget brott.”

Enligt New York Daily News höll Manhattan District Attorneys kontor möten med flera brottsbekämpande myndigheter för att diskutera säkerhetsproblem inför ett eventuellt åtal.

Och om Trump åtalas nästa vecka kan han lika gärna starta sin presidentkampanj – det skulle vara ett jäkla sätt att börja.

Det är möjligt att en PR-kampanj pågår för att avleda den amerikanska allmänhetens uppmärksamhet från bankmisslyckanden och familjen Biden.

Trump kommer med största sannolikhet att vara i rampljuset nästa vecka. På lördagsmorgonen skrev han detta på Truth Social: 

Vad exakt föreslår Trump att hans följare gör? De sista orden verkar spela rätt in i demokraternas berättelser.

… och glöm de där regionala bankerna och rubrikerna Hunter Biden nästa vecka. Det kan handla om Trump.

* * *

Här är mer om nästa vecka via inlämning av ”BlueApples”, 

Uppenbarligen är arresteringsorder för populistiska politiker på modet just nu. Samma dag som Internationella brottmålsdomstolen (”ICC”) tillkännagav utfärdandet av en arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin, tyder rapporter från New York på att samma öde kommer för den tidigare presidenten Donald J. Trump. Lokala, statliga och federala brottsbekämpande myndigheter träffade säkerhetsmyndigheter angående de logistiska förberedelser som krävs för Åsikt |  Alvin Bragg för Manhattan DA: The Times Endorsement - The ...att hantera Trumps arrestering. Den förberedelsen är i väntan på ett åtal mot Trump från Manhattan distriktsåklagare Alvin Bragg (bilden) för grov anklagelse om förfalskning av affärsregister, enligt NBC News.

Kärnan i anklagelserna kommer tillbaka till Trumps hantering av Stormy Daniels-sagan som omslöt hans presidentkampanj 2016. Enligt Trumps advokat, Joe Tacopina, är den tidigare presidenten inte skyldig till de förmodligen förestående anklagelserna. Till Trumps försvar flyttade Tacopina skulden till Michael Cohen eftersom samarbetet med Manhattan District Attorney’s office har påskyndat dess agerande mot Trump. Enligt Cohens direktiv godkände Trump en betalning till Daniel’s som Manhattan District Attorney’s Office hävdar felaktigt kategoriseras som en juridisk avgift när Trump ersatte Cohen för det. De potentiella anklagelserna som kommer från Manhattan distriktsåklagarkontor är nästan en kopia av den federala anklagelsen som Cohen erkände sig skyldig till 2018 rörande $130 000 betalning som Trump gjorde till Daniels i den 11:e timmen av sin kampanj 2016.

Enligt Cohen kom direktivet att utfärda betalningen direkt från Trump. Cohen kategoriserade ordern från Trump i syfte att påverka presidentvalet 2016. Cohen hävdade att betalningarna till Daniels gjordes av honom direkt och att Trump ersatte honom för 130 000 dollar, en transaktion som specificerades som en juridisk avgift av Trumps företag. Cohen vittnade för en stor jury för andra gången innan rapporterna om ett potentiellt åtal mot Trump kom. President Trump avböjde att inställa sig inför samma storjury som Cohen vittnade om tidigare i veckan efter en inbjudan från distriktsåklagarmyndigheten.

Trots att han inte vittnat inför storjuryn har Tacopina tagit upp utredningen bakom de hotande anklagelserna mot Trump. ”Vi är inte övertygade om att de kommer att väcka ett ärende, men om så är fallet kommer vi att ta itu med det”, sa Tacopina i kölvattnet av att Manhattan District Attorney’s office inbjuder Trump att vittna inför den stora juryn. Trump själv kategoriserade utredningen som en ”bluff, orättvisa, hån och fullständig och total beväpning av brottsbekämpning för att påverka ett presidentval!” i ett inlägg gjort på hans sociala medieplattform Truth Social. Cohens framträdande inför samma storjury kom efter över 20 möten med åklagare

Eventuella anklagelser från Manhattans distriktsåklagare skulle komma vid en tidpunkt då Trump redan är under granskning av justitiedepartementets specialjurist Jack Smith. Den särskilda rådgivarens undersökning av Trump omsluter den tidigare presidentens roll i händelserna den 6 januari 2021 såväl som hans hantering av hemligstämplade dokument i kärnan av FBI:s razzia av Mar-a-Lago.

Liksom den där FBI-razzian är Trump säker på att dra nytta av alla anklagelser som kommer ut från Manhattan för att befästa berättelsen om hans presidentkampanj 2024. Liksom 2016 har Trump upprepade gånger framställt sig själv som en anti-etablissemangskandidat trots alla rekord som styrker det påståendet under hans tid i ämbetet. FBI:s räd mot Mar-a-Lago, tillsammans med anklagelser som han kan komma att åtalas för nästa vecka, kommer säkerligen att kategoriseras som bevis på en politisk häxjakt mot honom, precis som han har beskrivit Russiagate-berättelsen som dök upp efter hans första val under 2016.

Som rapporter antyder är allvaret i den fortsatta förföljelsen av Trump inte förlorad för NYPD, New York State Court Officers, US Secret Service, FBI:s Joint Terrorism Task Force och Manhattan District Attorney’s Office. Brottsbekämpande och säkerhetskonsortiet träffades alla för att diskutera hur bokning av Trump under eventuella anklagelser skulle hanteras. Källor som rapporterar dessa överläggningar har dock indikerat att mötet ännu inte har ägt rum men att Secret Service skulle ha övergripande auktoritet när det gäller hanteringen av eventuella åtal.

Här är grejen om Allen Weisselbergs fängelsestraff och ...

Om Manhattan District Attorney’s Office verkligen går framåt kommer det att markera det andra högprofilerade fallet som det har engagerat sig i mot Trump. I december 2022 dömdes Trump Organization på anklagelser om skattebedrägeri och förfalskning av affärsregister. Även om Trump själv inte var åtalad i det fallet, erkände den tidigare finanschefen Allen Weisselberg (bild ovan) sig till slut skyldig till 15 anklagelser om grovt brott.

Donald Trumps advokat kan diskvalificeras på grund av intressekonflikt

Trumps advokat Joseph Tacopina (bilden) blåste liv i verkligheten av liknande grova anklagelser mot den tidigare presidenten genom att förmedla att hans klient skulle följa normala bokningsprocedurer om han åtalades, enligt CNBC. Även om förfalskning av affärsregister kan anklagas som ett förseelse i delstaten New York, har Manhattan distriktsåklagare Alvin Bragg valt att ändra anklagelserna som ett grovt brott. Samma federala tjänstemän som anklagade Cohen beslutade sig för att inte driva liknande anklagelser mot Trump.

Trots alla anklagelser mot att bli upphöjda som en enorm seger mot Trump av hans opposition, verkar inte något åtal avskräcka honom från hans kampanj 2024. När Trump diskuterade potentiella federala anklagelser angående hans innehav av hemligstämplade dokument, försäkrade Trump sina anhängare att hans åtagande att ställa upp i valet skulle förbli obegränsat. Trump sa till James Rosen från Newsmax att han skulle kandidera till presidentvalet oavsett eventuella anklagelser mot honom.

Trumps oförbätterliga trots inför hotande anklagelser mot honom fungerar som den patologiska pelaren i hans kampanj 2024, försäkrad att återuppliva den hängivna trohet mot honom som kan ha brutits av uppkomsten av Floridas guvernör Ron DeSantis (bilden) som en konkurrent till det republikanska partiets nominering i nästa presidentval. Genom att känna till det gripande hur ett åtal skulle kunna bekräfta tron ​​att Trump är offer för en fortsatt politisk häxjakt, kan Braggs beslut så småningom bli ett exempel på att skära av sig näsan trots dess ansikte. Även om en fällande dom eller erkännande skulle komma från några anklagelser om grovt brott, kan det visa sig vara lite mer än en pyrristisk seger för Trumps opposition eftersom det kan skapa samma stöd som ledde till hans val 2016. I slutändan, den hybrisen kan leda till etablissemangets undergång än en gång när det demokratiska partiet kämpar för att presentera en värdig motståndare för 2024.


TV Tim Sweden förklarar vad som händer i USAKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: