Krig, terrorism och den globala ekonomiska krisen. 99 sammanhängande begrepp

Av Prof Michel Chossudovsky
Global Research, 14 mars 2023

Allt hänger ihop: krig, terrorism, polisstaten, den globala ekonomin, ekonomisk åtstramning, finansiellt bedrägeri, korrupta regeringar, fattigdom och social ojämlikhet, polisvåld, Al Qaida, ISIS, mediadesinformation, rasism, krigspropagandamassförstörelsevapen, avvikelsen från internationell rätt, kriminaliseringen av politik, CIA, FBI, klimatförändringar, kärnvapenkrig, Fukushima, kärnkraftsstrålning, brott mot mänskligheten, Kina-Ryssland alliansen, Syrien Ukraina, NATO, falska flaggor, 9/11 Sanningen , ….  

En övergripande förståelse för denna världsomfattande kris krävs: det sista avsnittet handlar kortfattat om att vända krigsvågen, fredsskapande, införande av social rättvisa och verklig demokrati.

Den här artikeln innehåller ett kompendium av relevanta citat (från mina skrifter) som hänför sig till olika dimensioner av denna globala kris. Citat från andra författare är markerade med kursiv stil.

Hyperlänkarna i vart och ett av styckena anger den ursprungliga källan till citatet.    

Krigets globalisering. Amerikas långa krig mot mänskligheten 

1. USA har gett sig ut på ett militärt äventyr, ”ett långt krig”, som hotar mänsklighetens framtid. USA-NATO:s massförstörelsevapen framställs som instrument för fred.

2.  Stora militära och hemliga underrättelseoperationer genomförs samtidigt i Mellanöstern, Östeuropa, Afrika söder om Sahara, Centralasien och Fjärran Östern.  USA:s militära agenda kombinerar både stora teateroperationer och hemliga aktioner inriktade på att destabilisera suveräna stater.

3. ”[Den] femåriga kampanjplanen [inkluderar]… totalt sju länder, som börjar med Irak, sedan Syrien, Libanon, Libyen, Iran, Somalia och Sudan.”  General Wesley Clark i ”Winning Modern Wars” (sida 130)

4. 2005 antydde förre vicepresidenten Dick Cheney, i otvetydiga termer, att Iran var ”högst överst på listan” över Amerikas ”skurkfiender” och att Israel så att säga skulle ”göra bombningen för oss utan att bli tillfrågade”,  dvs utan USA:s militära inblandning och utan att vi utövade press på dem ”att göra det”. Denna utrikespolitiska hållning råder fortfarande under Obama.

9/11 och  The Global War on Terrorism (GWOT)

5. ”Kriget mot terrorismen” är ett erövringskrig. Globaliseringen är den sista marschen till den ”nya världsordningen”, dominerad av Wall Street och USA:s militärindustriella komplex.

6. Den 11 september 2001 ger en motivering för att föra ett krig utan gränser. Washingtons agenda består i att utvidga det amerikanska imperiets gränser för att underlätta fullständig amerikansk företagskontroll, samtidigt som man installerar institutionerna för Homeland Security State inom Amerika.

7 ” Den förbjudna sanningen” är att västerländska regeringar inklusive USA, Storbritannien, Frankrike, Nato och Israel – samtidigt som de för ett självutnämnda ”Globalt krig mot terrorismen” – rutinmässigt ger hemligt stöd till samma terrorist-enheter som är föremål för deras ”humanitära krig” och ”bekämpande av terrorism”.

Kriget och den ekonomiska krisen

8. I alla större regioner i världen är den ekonomiska recessionen djupt rotad, vilket resulterar i massarbetslöshet, kollaps av statliga sociala program och utarmning av miljontals människor.

9.  Den ekonomiska krisen åtföljs av en världsomspännande militariseringsprocess, ett ”krig utan gränser” som leds av USA och dess NATO-allierade. Uppförandet av Pentagons ”långa krig” är intimt relaterat till omstruktureringen av den globala ekonomin.

10.  ”Pentagons ”svarta” operationer, inklusive underrättelsebudgetarna inkapslade i den, är ungefär lika stora som hela försvarsbudgetarna för Storbritannien, Frankrike eller Japan, och tio procent av den totala . ” (Tom Burghardt)

1. Ett direkt ”ekonomiskt krig” som resulterar i arbetslöshet, fattigdom och sjukdomar genomförs genom den fria marknaden. Människors liv är i ett fritt fall och deras köpkraft är förstörd.  I en mycket verklig mening har de senaste tjugo åren av global ”frimarknadsekonomi” resulterat i, genom fattigdom och social fattigdom, i att förstöra livet för miljontals människor.

12.  Stora mängder pengar förvärvas genom marknadsmanipulation.  Ofta kallad ”avreglering” har finansapparaten utvecklat sofistikerade instrument för direkt manipulation och bedrägeri.

13. Med insiderinformation och förkunskap har stora finansiella aktörer, med hjälp av instrument för spekulativ handel, förmågan att fiffla och rigga marknadsrörelser till sin fördel, framkalla en konkurrents kollaps och förstöra utvecklingsländernas ekonomier.

14. Det som står på spel är en process av ”finansiell rensning” där de ”too big to fail banks” i Europa och Nordamerika (t.ex. Citi, JPMorgan Chase, Goldman Sachs,
et al ) tränger undan och förstör mindre finansiella institutioner, med ett sikte på att så småningom ta över hela ”banklandskapet”.

15. Den underliggande tendensen på nationell och global nivå går mot centralisering och koncentration av bankmakten, samtidigt som den leder till den dramatiska nedgången i realekonomin.

Grekland: Åtstramningsåtgärder

16. Borgenärerna kommer att använda Greklands mångmiljardskulder som medel för att införa dödliga makroekonomiska reformer som kommer att tjäna till att destabilisera den nationella ekonomin och ytterligare utarma befolkningen. Dessa kallas av IMF som ”politiska villkor”, som gör det möjligt för borgenärerna att i huvudsak diktera ekonomisk och social politik.

17. Borgenärerna är till stor del intresserade av att skaffa verklig rikedom inom den nationella ekonomin, nämligen förvärvet av Greklands nationella bankinstitut, dess offentliga företag, dess jordbruksmark, etc.

Desinformation, mediepropaganda och CIA

18. Desinformation ”planteras” rutinmässigt av CIA-agenter i nyhetsrummet  på stora dagstidningar, tidskrifter och TV-kanaler. Utanför PR-företag används de ofta för att skapa ”falska berättelser”.

19. ”Ett relativt fåtal välkopplade korrespondenter tillhandahåller scoops, som får täckning i de relativt få vanliga nyhetskällorna, där parametrarna för debatt sätts och den ”officiella verkligheten” är helgad för bottenmatarna i nyhetskedjan . ” (Chaim Kupferberg i förhållande till 9/11 mediabevakning).

20. För att upprätthålla krigsagendan måste dessa ”tillverkade verkligheter”, som dagligen slussas in i nyhetskedjan, bli outplånliga sanningar, som utgör en del av ett brett politiskt och medialt samförstånd. I detta avseende är företagsmedia – även om de agerar oberoende av den militära underrättelseapparaten, ett instrument för detta utvecklande totalitära system.

”Islamisk terrorism” och det mänskliga tänkesättet

ISIS kommer till Libyen - CNN

21  Al Qaida-ISIS-koncept, upprepade ad nauseam har potentiellt traumatiska effekter på det mänskliga sinnet och normala människors förmåga att analysera och förstå den ”verkliga omvärlden” av krig, politik och den ekonomiska krisen.

22. Al Qaida utgör en stiliserad, falsk och nästan folkloristisk abstraktion av terrorism, som genomsyrar det inre medvetandet hos miljontals människor runt om i världen.

Islamiska statens kalifatprojekt (ISIS/ISIL/Daesh)

23 De som beordrade bombkampanjen är de som ligger bakom Kalifatprojektet.

24. Islamiska statens milis, som för närvarande är det påstådda målet för en bombkampanj mellan USA och NATO under ett mandat för ”bekämpning av terrorism”, stöds i hemlighet av USA och dess allierade.

25. ISIS-terroristerna är den västliga alliansens fotsoldater. Medan Amerika hävdar att de riktar sig mot ISIS, skyddar de i själva verket ISIS. Flygkampanjen är inriktad på att förstöra Syrien och Irak snarare än att ”gå efter terroristerna”.

26.  Ett komplext nätverk av Al Qaida-anslutna terroristorganisationer  som övervakas av amerikanska och allierade underrättelsetjänster har utvecklats och sträcker sig över Mellanöstern, Nordafrika, Afrika söder om Sahara, Centralasien, Västra Kina, Syd- och Sydostasien.

27.  Islamiska staten Irak och Levanten (ISIL) är en skapelse av amerikansk underrättelsetjänst. 

Washingtons ”Counter-terrorism Agenda” i Irak och Syrien består i att stödja terroristerna

28. Islamiska statens (IS) brigaders intrång i Irak som började i juni 2014 var en del av en noggrant planerad militär-underrättelseoperation som i hemlighet stöddes av USA, NATO och Israel.

29. Utan västerländskt stöd, enligt Vladimir Putin, skulle terroristerna inte ha kunnat ta kontroll över hela regioner i landet. ”Den så kallade Islamiska staten [ISIS] har tagit kontroll över ett enormt territorium. Hur var det möjligt? (Vladimir Putins tal till Valdai-konferensen, oktober 2015)

Västerländska specialstyrkor bistår terroristerna i Syrien

30.  Västerländska specialstyrkor och hemliga underrättelseagenter  inklusive brittiska SAS, franska Parachutistes, CIA, MI6 och Mossad har integrerat rebelller.

31 Deras verksamhet är inte begränsad till utbildning. De är rutinmässigt involverade i att övervaka genomförandet av terroristoperationer på marken tillsammans med turkiska och qatariska specialstyrkor, samt tusentals legosoldater som rekryterats från muslimska länder.

32. Fransmännen har varit aktivt involverade i Syrien sedan starten av upproret på plats  i samarbete med sina amerikanska, brittiska och israeliska motsvarigheter. I februari 2012 greps 13 franska militärer i Homs och pekade på närvaron av utländska trupper på syrisk mark inom rebellernas led.

Amerikas allierade: Stöd till Islamiska staten från Saudiarabien, Qatar, Turkiet

33 Saudiarabien, Turkiet, Pakistan, Qatar, Jordanien, et al. har varit involverade i rekrytering, utbildning och finansiering av islamiska terrorister.

34 . Ett stort antal ISIS legosoldater är dömda brottslingar som släpps från saudiska fängelser under förutsättning att de går med i ISIL. Saudiarabiska dödsdömda fångar rekryterades för att ansluta sig till terrorbrigaderna.  (23 januari 2013) 

35 Bruket att halshugga civila av ISIS-operativa i Syrien kommer från Saudiarabien.  ISIL:s praxis att halshugga  är en del av USA-sponsrade terroristutbildningsprogram som genomförs i Saudiarabien och Qatar.

Israel och Islamiska staten

36 Netanyahu förnekar inte att hans regering stöder terroristerna i Syrien. IDF:s toppledare har erkänt att  ”globala jihadelement i Syrien”  stöds av Israel

37 Staten Israel samarbetar med de franska myndigheterna i Charlie Hebdo-bekämpningsoperationen, samtidigt som de stöder de två huvudsakliga terroristenheterna i Syrien: Islamiska staten (ISIS) och Al Nusrah 

Kriminaliseringen av staten

38 ”Kriminaliseringen av staten”, är när krigsförbrytare legitimt intar auktoritets-positioner, vilket gör det möjligt för dem att bestämma ”vem som är brottslingarna”, när de i själva verket är brottslingarna.

Angreppskrig strider mot internationell lag och FN-stadgan

39   USA, Frankrike, Storbritannien är de  angripande nationerna  mot Syrien. De kan inte under några omständigheter åberopa rätten till självförsvar.

40 Däremot är Syrien offer för utländsk aggression och har rätten till självförsvar enligt artikel 51 i FN-stadgan som säger att: ”Inget i  denna stadga ska försämra den inneboende rätten till kollektivt eller individuellt självförsvar om en väpnat angrepp inträffar mot en medlem av Förenta Nationerna”  ,

Krigsbrott


Nürnbergrättegången (arkivbild)

41 Det USA-NATO-ledda kriget som tillämpas världen över är ett brottsligt företag under förklädnaden mot terrorism. Det bryter mot Nürnbergstadgan, USA:s konstitution och FN:s stadga.

42 Enligt den tidigare chefsåklagaren i Nürnberg, Benjamin Ferencz, i samband med invasionen av Irak 2003: ”ett prima facie-fall kan göras att USA är skyldigt till det högsta brottet mot mänskligheten – att vara ett olagligt anfallskrig mot en suverän nation.” Ferenz syftade på ”Brott mot fred och krig” ( Nürnbergprincip VI )

43 Nürnberg Princip III  relaterar direkt till president Obama och statscheferna och regeringscheferna för den USA-NATO-ledda koalitionen: ”en person som begick en handling som utgör ett brott enligt internationell rätt agerade som statschef eller ansvarig regeringstjänsteman gör det, inte befria honom från ansvar enligt internationell lag.”

The Clash of Civilizations: Worldwide Campaign against Muslims

44. En dikotomi mellan gott och ont råder: en ” Clash of Civilisations”. 

45. Västerlandet har ett ”uppdrag”: ”Vi måste kämpa mot ondskan i alla dess former som ett medel för att bevara den västerländska livsstilen.” Krigsförövarna framställs som offer.

6. ​​Det ”Globala kriget mot terrorismen” (GWOT) riktat mot Al Qaida som lanserades i kölvattnet av 9/11 utvecklas mot ett  fullfjädrat ”religionskrig”, ett ”heligt korståg” riktat mot den muslimska världen.

47.  Ett ”religionskrig” håller på att utspelas, i syfte att rättfärdiga ett globalt militärt korståg. I många amerikaners inre medvetande är det ”heliga korståget” mot muslimer berättigat.

48 Även om president Obama kan upprätthålla religionsfrihet, har USA:s inkvisitoriska samhällsordning institutionaliserat mönster av diskriminering, fördomar och främlingsfientlighet riktat mot muslimer.

49. Etnisk profilering gäller resor, arbetsmarknaden, tillgång till utbildning och sociala tjänster och mer allmänt social status och rörlighet.

50. Vågen av främlingsfientlighet riktad mot muslimer som har svept över Västeuropa är knuten till geopolitik. Det är en del av en militär agenda. Den består i att demonisera fienden.

51. Muslimska länder har mer än 60 procent av de totala oljereserverna. Däremot har USA knappt 2 procent av de totala oljereserverna. Irak har fem gånger mer olja än USA.

52. En stor del av världens olja finns i muslimska länder. Målet med det USA-ledda kriget är att stjäla och tillägna sig dessa oljereserver. Och för att uppnå detta mål riktas mot dessa länder: krig, hemliga operationer, ekonomisk destabilisering, regimförändring.

USA-NATO hotar Ryssland och Kina

53. Det ”kommunistiska hotet” från kalla krigets era har ersatts av det världsomspännande hotet om ”islamistisk terrorism”.

54. Medan Ryssland och Kina har blivit kapitalistiska ”fria marknadsekonomier”, övervägs ändå en första förebyggande kärnvapenattack.

55. Kina och Ryssland anses inte längre vara ”ett hot mot kapitalismen”. Tvärtom. Det som står på spel är ekonomisk och finansiell rivalitet mellan konkurrerande kapitalistiska makter.

56. Kina-Ryssland alliansen under Shanghai Cooperation Organization (SCO) utgör ett ”konkurrerande kapitalistiskt block” som undergräver USA:s ekonomiska hegemoni.

57. I maj 2014 infördes den ryska lagen om förhindrande av aggression (RAPA) i den amerikanska senaten (S 2277), som kräver militarisering av Östeuropa och de baltiska staterna och stationering av amerikanska och NATO-trupper utanför Rysslands tröskel.

58. I Asien har USA under sin ”Pivot to Asia” bidragit till att uppmuntra sina allierade i Asien och Stillahavsområdet inklusive Japan, Australien, Sydkorea, Filippinerna och Vietnam att hota och isolera Kina som en del av en process av ”militär inringning” av Kina, som fick fart i slutet av 1990-talet.

Farorna med kärnvapenkrig

Ett B61-12 kärnvapen ©centrum för utredningsrapportering

59. I kölvattnet av det kalla kriget råder inte längre en förståelse om farorna med kärnvapenkrig (MAD). Allmänt tillgängliga militära dokument bekräftar att före-byggande kärnvapenkrig fortfarande finns på Pentagons ritbord. Jämfört med 1950-talet är kärnvapnen mer avancerade. Leveranssystemet är mer exakt.

60. Förutom Kina och Ryssland är Iran, Syrien och Nordkorea mål för förebyggande kärnvapenkrig. Låt oss inte göra oss några illusioner, Pentagons plan att spränga planeten med hjälp av avancerade kärnvapen finns fortfarande i böckerna.

61. Med en explosiv kapacitet som varierar mellan en tredjedel och sex gånger en Hiroshima-bomb, sägs minikärnbomber vara ”ofarliga för civila”. Förebyggande kärnvapenkrig framställs som ett ”humanitärt åtagande”.   Forskare på kontrakt med Pentagon har godkänt användningen av taktiska kärnvapen: de är ”ofarliga för civila eftersom explosionen är underjordisk.”

62. Pentagon har bekräftat sin politik med en första kärnvapenattack mot Ryska federationen som svar på Rysslands påstådda aggression mot Ukraina.  Om dessa amerikanska kärnvapenangrepp skulle genomföras, skulle mänskligheten föras in i ett tredje världskrig, vilket potentiellt skulle kunna bli det ”slutliga kriget” på planeten jorden.

63. Bör vi vara oroliga? De människor på de högsta regeringsnivåerna som beslutar om användningen av kärnvapen har inte den dummaste uppfattningen om konsekvenserna av deras handlingar. Att spränga planeten genom användning av kärnvapen stöds fullt ut av presidentkandidaten Hillary Clinton, som anser att kärnvapen är instrument för fredsskapande. Hennes valkampanj finansieras av de företag som producerar massförstörelsevapen.

Pentagon 1959 plan för att genomföra en kärnvapenförintelse:

Utdrag från listan över 1200 städer som är målsättning för kärnvapenattack i alfabetisk ordning

Fidel Castro om farorna med kärnvapenkrig

64. ”Det konventionella kriget skulle förloras av USA och kärnvapenkriget är inget alternativ för någon. Å andra sidan skulle kärnvapenkriget oundvikligen bli globalt”

65. ”Jag tror att ingen på jorden önskar att den mänskliga arten ska försvinna. Och det är anledningen till att jag anser att det som borde försvinna inte bara är kärnvapen, utan även konventionella vapen. Vi måste tillhandahålla en garanti för fred till alla folk utan åtskillnad.

66.  ”I ett kärnvapenkrig skulle den bilaterala skadan vara mänsklighetens liv. Låt oss ha modet att förkunna att alla kärnvapen eller konventionella vapen, allt som används för att föra krig, måste försvinna!”

67. ”Det handlar om att kräva att världen inte leds in i en kärnkraftskatastrof, det handlar om att bevara liv.”  Fidel Castro Ruz, Havanna, oktober 2010.

Fukushima: Världsomspännande kärnstrålning

68  Fukushima-katastrofen i Japan har satt i förgrunden farorna med världsomspännande kärnkraftsstrålning. Krisen i Japan har beskrivits som ”ett kärnvapenkrig utan krig”.

69. Med den berömda romanförfattaren Haruki Murakamis ord: ”Den här gången släppte ingen en bomb över oss … Vi satte scenen, vi begick brottet med våra egna händer, vi förstör våra egna länder och vi förstör våra egna liv .”

70. Kärnvapenstrålning – som hotar livet på planeten jorden – är ingen förstasidesnyhet i jämförelse med de mest obetydliga frågorna av allmänt intresse, inklusive brottsplatsen på lokal nivå eller tabloidskvallerrapporter om Hollywood-kändisar.

71. Den skakiga politiska konsensus både i Japan, USA och Västeuropa är att krisen i Fukushima har hållits tillbaka. Sanningen är en annan. Känd och dokumenterad, den pågående dumpningen av högradioaktivt vatten i Stilla havet utgör en potentiell utlösande faktor för en process av global radioaktiv kontaminering.

72. Detta vatten innehåller plutonium 239 och dess utsläpp i havet har både lokala och globala återverkningar.  Ett mikrogram plutonium om inandning, enligt Dr Helen Caldicott, kan orsaka dödsfall

Geoteknik: Modifiera vädret för militärt bruk

73. Miljömodifieringstekniker (ENMOD) för militärt bruk utgör, i nuvarande sammanhang av global krigföring, det ultimata massförstörelsevapnet.

74. Världens väder, som sällan erkänts i debatten om globala klimatförändringar, kan nu modifieras som en del av en ny generation av sofistikerade elektromagnetiska vapen. Både USA och Ryssland har utvecklat förmågan att manipulera klimatet för militärt bruk.

75.  Vädermanipulation är det förebyggande vapnet par excellence. Det kan riktas mot fiendeländer eller till och med ”vänliga nationer”, utan deras vetskap. Väderkrigföring utgör en hemlig form av förebyggande krig. Manipulationen av klimatet kan användas för att destabilisera en fiendes ekonomi, ekosystem och jordbruk.

Nazismens återkomst i Ukraina

76. Den förbjudna sanningen är att väst har skapat i Ukraina – genom en noggrant iscensatt hemlig operation – bildandet av en proxyregim integrerad av nynazister.

77. Okänd för de flesta amerikaner kanaliserar den amerikanska regeringen ekonomiskt stöd, vapen och utbildning till en nynazistisk enhet – som är en del av Ukrainas nationalgarde –  Azovbataljonen  (Батальйон Азов). Kanada och Storbritannien har bekräftat att de också ger stöd till nationalgardet.

78. Azovbataljonen -som ”officiellt” visar det nazistiska SS-emblemet beskrivs av Kievregimen som ”en frivillig bataljon för territoriellt försvar”. Det är en bataljon med nationalgardet under jurisdiktionen av inrikesministeriet, motsvarigheten till Amerikas Homeland Security.

79. Azovbataljonen som stöds av sina västerländska partner är inte bara involverad i paramilitära operationer i östra Ukraina utan det driver också ett militärt träningsprojekt med sommarläger för små barn som en del av dess bredare utbildnings- och nazistiska indoktrineringsprogram.

80. Med Svoboda och höger sektorns politiska utnämnda som ansvarar för nationell säkerhet och de väpnade styrkorna, kommer en verklig gräsrotsproteströrelse riktad mot IMF:s dödliga makroekonomiska reformer, med all sannolikhet att brutalt förtryckas av den högra sektorns ”brunskjortor” och det nationella Guard paramilitär ledd av Dmitri Yarosh, på uppdrag av Wall Street och Washington konsensus.

Polisstaten

81. Istället för att ta itu med en förestående social katastrof,  har västerländska regeringar, som tjänar de ekonomiska eliternas intressen, installerat en ”Big Brother” polisstat, med mandat att konfrontera och förtrycka alla former av opposition och socialt oliktänkande.

82. Försvarsdepartementet godkänner nu inhemsk utplacering av amerikanska trupper  i ”utförande av andra operationer än krig” inklusive brottsbekämpande aktiviteter och dämpning av ”civila störningar”.

83. Upphävandet av demokrati framställs som ett sätt att tillhandahålla ”inhemsk säkerhet” och upprätthålla medborgerliga friheter.

84. En FBI-avdelning etablerad 2004 under Bushadministrationen bidrog till integrationen av brottsbekämpning och inhemskt spionage. Dess mandat var huvudsakligen politiskt, inriktat på att stävja alla former av sociala och politiska oliktänkande i Amerika.

85. Enligt en rapport från 2004 från Homeland Security Council sägs dessa inhemska ”konspiratörer” agera i samordning med ”utländska terrorister”. Rapporten identifierade ”inhemska radikala grupper” och ”missnöjda anställda”.

Terrorattackerna i Paris den 13 november 2015

86. Attackerna den 13 november följdes omedelbart av införandet av ett undantagstillstånd, stängningen av Frankrikes gränser och upphävandet av medborgerliga friheter som ett medel – enligt president François Hollande – för att skydda demokratiska värden.

87. Den tragiska förlusten av människoliv har använts av Hollande-regeringen (med stöd av media) för att utnyttja allmänheten till att acceptera genomförandet av polisstatliga åtgärder i Frankrikes intresse, nämligen att skydda Frankrikes nationella säkerhet mot ett illusoriskt jag -proklamerade ”Islamiska staten” baserat i norra Syrien, vilket råkar vara en skapelse av amerikansk underrättelsetjänst.

88. Åtgärderna inkluderade också förfaranden som gör det möjligt för polisen att genomföra godtyckliga arresteringar och husrannsakningar utan en arresterings-order inom Paris storstadsområde och öppnar upp för utvecklingen av en potentiell hatkampanj riktad mot Frankrikes muslimska befolkning.

89. Dessa drastiska polisstatsåtgärder (inklusive upphävandet av habeas corpus) som beordrats av president Hollande beslutades om före och i avsaknad av en polisrapport.

Att vända krigets tidvatten, bygga fred, demokrati och social rättvisa   

90 Krigspropagandan har blivit allt mer genomgripande. Krig upprätthålls som en fredsskapande operation.

91 När krig blir fred vänds världen upp och ner. Konceptualisering är inte längre möjlig. Ett inkvisitoriskt socialt system växer fram. Konsensus är att föra krig. Människor kan längre tänka själva. De accepterar den etablerade samhällsordningens auktoritet och visdom.

92  Krig är dock inte en oundviklig process.

93  Krig kan förebyggas genom sociala massaktioner.

94. Frågan är inte om kriget oundvikligen kommer att äga rum utan  vilka instrument som står till vårt förfogande som kommer att göra det möjligt för oss att shunta och i slutändan avväpna denna globala militära agenda. 

95. Krigsförbrytare intar auktoritetspositioner. Medborgarna är galvaniserade till att stödja de styrande, som är ”engagemang för deras säkerhet och välbefinnande”. Genom medias desinformation ges kriget ett humanitärt mandat.

96. Krigets legitimitet måste tas upp. Enbart antikrigskänslan avväpnar inte en militär agenda. Högt uppsatta tjänstemän från Obama-administrationen, medlemmar av militären och den amerikanska kongressen har fått befogenhet att upprätthålla ett olagligt krig.

97. Ett betydande segment av antikrigsrörelsen har adjungerats. Vi är emot krig men vi stöder ”kriget mot terrorismen”. Vi kan lita på en tvetydig politisk diskurs.

98. Hur bryter man effektivt krigs- och polisstatens agenda?

99. I huvudsak genom att vederlägga ”kriget mot terrorismen” och USA:s heliga korståg mot den ”islamiska jihad” som utgör själva grunden för Amerikas nationella säkerhetsdoktrin.

Korthus fotografering för bildbyråer.  Bild av - 55941793

100. Utan ”kriget mot terrorismen” har politiker i höga ämbeten inte ett ben att stå på. När den stora lögnen är helt avslöjad kollapsar deras legitimitet som ett korthus.

101. Hur uppnår man detta mål bäst? Genom att till fullo avslöja lögnerna bakom ”kriget mot terrorismen” och avslöja det faktum rikligt dokumenterat att västerländska regeringar stöder terroristerna, dvs. de är statliga sponsorer av terrorism.

102. Mediepropaganda upprätthåller legitimiteten för ”kriget mot terrorismen”. ”Onda människor lurar”, sägs jihad hota västvärlden

103. Företagens stödjare och sponsorer av krigs- och krigsförbrytelser måste också riktas mot, inklusive oljebolagen, försvarsentreprenörerna, finansinstitutioner och företagsmedia, som har blivit en integrerad del av krigspropagandamaskinen.

Regimbyte i väst 

104.  Det som krävs är ett antikrigsnätverk på gräsrotsnivå, en massrörelse på nationell och internationell nivå, som utmanar legitimiteten hos de viktigaste militära och politiska aktörerna, såväl som deras företagssponsorer, och som i slutändan skulle vara avgörande för att få bort dem som regera i vårt namn.

105. Detta är ingen lätt uppgift. Det första steget är att bryta konsensus, och det görs genom vad vi kan beskriva som motpropaganda. Det är i detta sammanhang som Sanningen blir ett kraftfullt vapen.

106. Byggandet av denna typ av nät kommer att ta tid att utveckla. Inledningsvis bör den fokusera på att utveckla en fast hållning mot krig inom befintliga medborgar-organisationer (t.ex. fackföreningar, samhällsorganisationer, yrkesgrupperingar, studentförbund, kommunalråd, etc.). I många av dessa, organisationer – som inkluderar icke-statliga organisationer som Amnesty International – har dock ledarskapet samordnats; många av dessa organisationer är generöst finansierade av företagsstiftelser. Sedan 2003 har i sin tur antikrigsrörelsen i västländer nästan stannat av.

107. Att bryta lögnen innebär att bryta ett kriminellt projekt av global förstörelse, där jakten på vinst är den överordnade kraften.

108 .Denna vinstdrivna militära agenda förstör mänskliga värden och förvandlar människor till omedvetna zombies.

109. Låt oss vända utvecklingen genom att bryta konsensus, nämligen genom att bryta propagandaapparaten.

110. Det räcker inte med att svänga den allmänna opinionen vad som måste göras är att bryta processen med intern propaganda inom regeringen, rättsväsendet, brottsbekämpning, militär, underrättelsetjänst, etc. För i slutändan är det dessa områden där beslut fattas.

111. Den amerikanska försvarsmaktens doktrin är ”kriget mot terrorismen”. Det är djupt förankrat. Det ger en ”Just Cause” till krig. Det är den drivande kraften bakom trupperna. Det används för att ge legitimitet till bombräderna. Vad som behöver göras är att bryta beslutsprocessen inom militären genom motpropaganda.

112. William Shakespeares beskriver med rätta i vår samtida värld arkitekterna av den nya världsordningen: ” Helvetet är tomt och alla djävlar är här.”  

113. Vår outplånliga uppgift är att skicka vår tids ”djävlar”, de självutnämnda arkitekterna för ”demokratin” och den ”fria marknaden”, ”nedåt” dit de rättmätigt hör hemma.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , , , , , , , , , , ,

%d bloggare gillar detta: