Har kraschen börjat nu?

2023-03-10

Har bankkraschen börjat sättas i rullning nu? Det verkar så. Här några axplock på vad som är på gång.

Uppsagda Silicon Valley-arbetare Panic Sälj nystartade aktier som ...

Silicon Valley Bank kollapsade – mångmiljardsmäll för Alecta

https://www.di.se/live/silicon-valley-bank-kollapsade-mangmiljardsmall-for-alecta/

Den teknikfokuserade banken Silicon Valley Bank, där Alecta är storägare, föll handlöst på Wall Street efter beskedet om att bolaget måste stärka sin balansräkning för att hantera minskad inlåning.

Alecta förlorade minst 6,4 miljarder kronor på torsdagskvällen efter att även andra banker som pensionsjätten äger dragits med i fallet.

Silicon Valley Bank-aktien kraschar med 60 % en dag efter att kryptobanken Silvergate stängdes

https://insidebitcoins.com/news/silicon-valley-bank-shares-crash-by-60-one-day-after-crypto-bank-silvergate-shut-down

Rädsla och oro har spridit sig genom finansbranschen efter den senaste stängningen av den populära kryptobanken Silvergate. För att göra saken värre är investerare nu oroliga för framtiden för en annan amerikansk bank, känd som Silicon Valley Bank, som är bland de 20 största bankerna i landet. Nyligen tillkännagav SVB en betydande försäljning av sina aktier och tillgångar i syfte att skaffa ytterligare kapital.

Många tror dock att detta drag är en anledning att oroa sig och att den VC-fokuserade bank- och teknikstartupen inte går bra. Särskilt efter att dess aktier kollapsade med över 60 % bara en dag efter Silvergates stängning, vilket i praktiken tog bort nästan 80 miljarder dollar i värde.

Ethereum-priset sjunker under $1400 mitt i Silvergate-kollapsen

https://insidebitcoins.com/news/ethereum-price-drops-to-1500-as-eth-stares-at-more-losses

Silicon Valley Bank Stock Crash förklaras

https://www.fool.com/investing/2023/03/10/silicon-valley-bank-stock-crash-explained/

I den här videon kommer jag att prata om den senaste kraschen i bankaktier, specifikt Silvergate Capital SI 3,17% ) och SVB Financial SIVB -60,41% ) , och förklara exakt vad som pågår och varför andra stora amerikanska banker följde efter på torsdagen den 9 mars. 

Silicon Valley Bank tippade att krascha härnäst när stora finansiella institutioner står inför likviditetsproblem – Är kryptomarknaden i fara?

https://www.crypto-news-flash.com/silicon-valley-bank-tipped-to-crash-next-as-major-financial-institutions-face-liquidity-issues-is-the-crypto-market-in-danger/

Medan världen försökte komma överens med likvidationen av Silvergate Bank, är en annan bank på gränsen till att möta existentiella utmaningar nyligen. Torsdagen den 9 mars rasade aktiekursen för den ledande tekniska nystartade långivaren Silicon Valley Bank (SVB) med 60 % under kraftiga uttag.

Det massiva uttaget av kundinsättningar skedde när banken tillkännagav en aktieförsäljning på 1,75 miljarder dollar (1,5 miljarder pund) för att stärka sin ekonomi. I sitt investerarprospekt sa SVB Financial Group att beslutet om aktieförsäljning kommer att täppa till det enorma hålet på 1,8 miljarder dollar som orsakats på grund av försäljningen av en förlustbringande obligationsportfölj på 21 miljarder dollar som mestadels består av amerikanska statsobligationer.

Denna portfölj har gett en avkastning på 1,79 % långt under den befintliga 10-åriga statsavkastningen på 3,9 %. Aktierna i Silicon Valley Bank (SVB) rasade med häpnadsväckande 60 % på en dag på torsdagen och ytterligare 20 % på eftermarknadens öppettider. Detta ledde till en urholkning över natten på 80 miljarder dollar i bankens värdering.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: