Polisanmälan mot Støre för Norges roll i att spränga Nord Streams rörledningar

Nedfallet från avslöjandena från den berömda undersökande journalisten Seymour Hersh har inte lagt sig. Hans källa säger att Norge samarbetade med USA för att genomföra denna terroraktion och krigshandling. Det finns starka indikationer på att Hershs källa är i stort sett korrekt. Och bara det borde ha lett till att polisen på egen hand inlett utredningar för att få hela sanningen på bordet. Det finns för närvarande liten anledning att tro att detta kommer att ske. Kristian Kahrs har valt att polisanmäla Jonas Gahr Støre för att få dem att utreda förhållandet. Om det är sant att Norge deltog i denna terrorattack är det absolut nödvändigt att de ansvariga ställs till svars.

Av Kristian Kahrs. läsarinlägg.

Premiärminister Jonas Gahr Støre och andra ansvariga för grov brottslighet, statsterrorism mot Ryssland polisanmäls härmed, då det finns goda skäl att misstänka att Norge har hjälpt USA med att spränga Nord Streams gasledningar. Denna polisanmälan är också att betrakta som ett klagomål till EOS-kommittén som enligt  sitt uppdrag  ska se till att underrättelsetjänsten  ”inte otillbörligt skadar samhällets intressen” . EOS-kommittén och polisen bör utreda om norsk underrättelsetjänst har bistått vid grova krigshandlingar mot Ryssland, Tyskland och övriga Europa.

Det är önskvärt att premiärministern och andra skyldiga åtalas och straffas för sina brott. Åklagaren och EOS-utskottet uppmanas att betona att Støre och andra ansvariga har satt rikets säkerhet i allvarlig fara och gjort oss sårbara för ryska repressalier, till exempel inriktad på vital norsk infrastruktur för energi. Norska offshoreanläggningar är nu mycket mindre säkra efter dessa krigshandlingar och mycket större resurser än tidigare måste sättas in för att försvara dem mot eventuella attacker från statliga aktörer.

Misstanken mot den norska regeringen och underrättelsetjänsten styrks av den grundliga artikeln  How America Took Out The Nord Stream Pipeline  skriven av den amerikanske undersökande journalisten Seymour Hersh. Det här är ingen slumpmässig bloggare, och Hersh är en journalist som har visat sig ha mycket bra källor inom USA:s underrättelsetjänster. Hersh har en lång rad avslöjanden om USA:s brott mot internationell rätt och krigsförbrytelser, där han vann ett Pulitzerpris för sina avslöjanden om de amerikanska väpnade styrkornas krigsförbrytelser i My Lai, Vietnam.

Även om de amerikanska myndigheterna ofta förnekar avslöjanden från Hersh, vilket både norska och amerikanska myndigheter har gjort i fallet med sprängningen av Nord Stream, har historien visat att Hersh har spårbara källor i många svåra fall, till exempel i avslöjandet av grov tortyr av irakiska fångar i Abu Ghraib, där det bevisades att de amerikanska myndigheterna medvetet ljög om denna tortyr.

Andra källor som styrker misstanken mot de norska myndigheterna:

Bekräftelse av anmälningar och klagomål till EOS-nämnden kan skickas via e-post eller via Altinn, men om detta inte är möjligt gäller ovanstående adress.

Vänliga hälsningar
Kristian KahrsKategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: