Högsta domstolen omprövar ärendet för att återinsätta Trump

AV  

https://www.newsweek.com/supreme-court-reconsiders-case-reinstate-trump-1782150

USA :s högsta domstol kommer att överväga om man ska höra en stämningsansökan som syftar till att avlägsna president Joe Biden från Vita huset och återinsätta tidigare president Donald Trump i ämbetet.

Rättegången Brunson mot Adams hävdar att lagstiftare brutit mot sina ämbetseder genom att påstås underlåta att undersöka en utländsk intervention i presidentvalet 2020 som påstås ha riggat valet mot Trump.

Målet är baserat på påståendet att de tilltalade – som inkluderar kongressmedlemmar , Biden, vicepresident Kamala Harris och tidigare vicepresident Mike Pence – röstade för att intyga presidentvalet 2020 efter att ha mottagit en giltig begäran från 154 kongressledamöter om att undersöka ogrundade påståenden av valfusk i sex delstater.

Högsta domstolen omprövar ärendet för att återinsätta TrumpOvan vinkar USA:s förre president Donald Trump efter att ha talat under ett evenemang i sitt hem i Mar-a-Lago den 15 november 2022 i Palm Beach, Florida. USA:s högsta domstol kommer att överväga om en stämningsansökan ska behandlas eller inte som syftar till att avlägsna president Joe Biden från Vita huset och återinsätta Trump i ämbetet.

Högsta domstolen avböjde att pröva stämningsansökan den 9 januari, men målsäganden, Raland Brunson, överklagade den 23 januari. Nu måste domstolen ompröva om fallet ska prövas eller inte, enligt en uppdatering på SCOTUS hemsida som lyder att stämningsansökan ”utdelades för konferens” i fredags.

”Framställningen avslogs. Vi kommer nu att göra vårt nästa steg,” skrev Brunson på Facebook efter att domstolen avvisat fallet den 9 januari, rapporterade Zach Schonfeld från The Hill förra månaden. ”En framställning om omprövning. Håll ut alla”, skrev Brunson på Facebook efter beslutet.”

Brunsons stämningsansökan hävdar att valfusk gjorde hans röst på Trump 2020 ogiltig när han lade sin röst i Utah. Han tog upp fallet i lägre domstolar som avvisade det på grund av bristen på jurisdiktion.

I rättegången namngavs alla 387 kongressmedlemmar som röstade för att certifiera Bidens elektorsröster och krävde att de alla skulle tas bort från sina roller – tillsammans med Biden och Harris – och förbjudas att någonsin kandidera till ämbetet igen. Brunson bad också om över 2 miljarder dollar skattefritt i skadestånd, enligt The Hill.

överklagandet som lämnades in den 23 januari argumenterade Brunson för att domstolen borde bevilja en förhandling eftersom fallet ”representerar en mycket kraftfull inhemsk hemlig operation som är så godartad att den inte kan ses på hur den har brutit mot vår nationella säkerhet och hur den är påverkar den nationella säkerheten i både Kanada och Mexiko, och hur det har spridit farhågor om att vi snart kan se förstörelsen av egendom tillsammans med en stor mängd blodsutgjutelser på våra egna gator.”

Samtidigt stödde Jenna Ellis, en tidigare senior juridisk rådgivare till tidigare president Donald Trump, högsta domstolens beslut den 9 januari att avslå att höra fallet.

”Detta är rätt uppmaning och förutspådde. Högsta domstolen är inte den som avgör hur en medlem gör sitt jobb. Det här är en orättvislig fråga. Föreställ dig om en framtida Dem skulle begära borttagning av medlemmar för att ”underlåta att utreda” Trump. Då skulle det öppna dörren till ytterligare vapen”, skrev hon på Twitter.

Newsweek kontaktade informationskontoret vid USA:s högsta domstol för en kommentar.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: