GITMO skjuter ner franskt militärplan som bär fallskärmsjägare

USA:s styrkor vid Guantanamo Bay sköt i måndags ner ett franskt militär-transportplan av typen A400M när det bröt igenom stationens luftförsvars-identifikationszon (ADIZ) utan att svara på radiosamtal, säger en källa på general Eric M Smiths kontor till Real Raw News.

A400M är som den amerikanska C-130 genom att det är ett fyrturboflygplan som kan bära många trupper eller militär hårdvara. Designad av Airbus Military, A400M är det en taktisk luftlyftare i storlek mellan C-130 och Boeing C-17 Globemaster III; den kan bära tyngre laster än C-130 och kan använda grova landningslister.

Leeward Point Field, Guantanamo Bay, Kuba |  Andrew Rodriguez |  Flickr

Klockan 14.00 upptäckte flygledare vid Leeward Point Airfield (bilden) och radaroperatörer ombord på en jagare av Arleigh Burke-klass som hade till uppgift att skydda Guantanamo Bay från ett okänt flygplan 50 miles söder om basen. De kunde först inte bestämma inkräktarens höjd och flyghastighet, vilket innebar att piloterna hade inaktiverat planets transponder och ADS-B, elektroniska enheter som ger ett svar när de tar emot en radiofrekvent förfrågan. ADS-B är en teknik genom vilken ett flygplan bestämmer sin position via satellitnavigering eller andra sensorer och regelbundet sänder den, vilket gör att den kan spåras.

Mariscal Sucre internationella flygplats

ATC och jagaren fastställde dock snabbt inkräktarens ursprungspunkt; den hade lyft från flygplatsen Mariscal Sucre, (bilden) ett militärt och civilt flygfält i delstaten Aragua i Venezuela.

”En kommersiell flygning skulle inte inaktivera dess elektronik. Och oddsen för att både en transponder och ADS-B ska gå sönder samtidigt är oändligt små. Det var mycket misstänkt och väckte minnen av attacken mot GITMO på juldagen, säger vår källa.

RIM-66_Standard_missiles_on_launcher_aboard_USS_Ticonderoga_CG-47 ...

GITMO gick till stridsstationerna när planet passerade en 25-mils tröskel, och jagarens kapten beordrade sin vapenofficer att förbereda fartygets komplettering av RIM-66 yt-till-luft-missiler (bilden) för ett eventuellt ingrepp.

När inkräktaren penetrerade en 20-mils gräns, bestämde Arleigh Burkes besättning på något sätt att det var en A400M som flög i 250 knop och på en höjd av 2500′, långt under etablerade kommersiella flygvägar.

Beslutet att skjuta på det inträngande planet föll till slut på brigadgeneral Lance A. Okamura, (bilden) GITMO:s högst rankade officer med ansvar för militära operationer. Han instruerade Arleigh Burkes befälhavare att skjuta ner A400M. Sekunder senare träffade en enda missil planets flygkropp. Ett rött eldklot lyste upp himlen när skräp regnade över Karibiska havet.

Jagaren rörde sig genast i flankhastighet mot skräpfältet och satte in en MH-60R Seahawk-helikopter för att undersöka området innan dess ankomst. Choppern rapporterade att han såg sittdynor, kroppsdelar och kroppar flyta mitt i en framväxande oljefläck.

Vår källa sa att Arleigh Burkes (bilden) besättning plockade upp 16 intakta kroppar från vattnet. Tyngre skräp, inklusive planets motorer och det mesta av dess flygkropp, hade sjunkit när Arleigh Burke anlände till stationen. Vår källa sa att de vattensjuka liken var uniformerade soldater som bar den franska främlingslegionens insignier, en kår från den franska armén som består av flera specialiteter: infanteri, kavalleri, ingenjörer och luftburna trupper. Den skapades 1831 för att låta utländska medborgare komma in i den franska armén.

”Så som det ser ut övertygade regimen Macron att använda främlingslegionen som en Deep State-tillgång. Återhämtningsinsatser pågår. De återvunna kropparna hade alla fallskärmar. Vi tror att det här var menat som ett intrång”, sa vår källa.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: