Elektriska fordon är en BLUFF – här är varför

Bild: Elfordon är en BLUFFERING – här är varför

Fredag ​​3 februari 2023 av: 

https://www.naturalnews.com/2023-02-03-electric-vehicles-are-a-scam-heres-why.html

Det finns en oroande överlappning mellan marknadsföringen som användes för att sälja masker och ”vacciner” under covid-scamdemin och strävan att konvertera samhället till enbart elfordon (EVs).

Vi får höra att för att rädda planeten från ”global uppvärmning” och ”klimatförändringar” måste alla gasdrivna fordon – och nu gasspisar – försvinna. Finns det någon sanning i detta? Svaret är naturligtvis inte.

Ta till exempel de påstådda intervallen. Vad du än hör om avståndet en elbil kan färdas på med en laddning, halvera det under vintersäsongen och du får en mer exakt avläsning. Sedan är det last- och dragkapacitet, vars siffror också är överdrivna.

”…i fallet med elektriska lastbilar – när de används för att göra saker som lastbilar förväntas göra, som att dra en släpvagn… Istället fick de bara veta – som i fallet med Fords F-150 Lightning elektriska lastbil – att den kunde dra en släpvagn på 10 000 pund (4536 kg). Vilket är sant. Bara inte länge. Eller rättare sagt långt”, rapporterar Eric Peters Autos om detta bedrägeri.

Utelämnad var det relevanta faktum att om de försökte dra ett släp, skulle de stanna för en långvarig uppladdning var 80 mil eller så. De fick också veta att de kunde ladda hemma – vilket också är sant. Så långt det går.”

”Men de fick inte veta hur lång tid det tar. Istället förleddes de att tro att de kunde komma igång igen på bara 30-45 minuter eller så. Men det är bara möjligt genom att besöka så kallade ”snabbladdare”, som inte finns hemma.”

Jerome Corsi, som skrev för American Thinker , tog också upp detta ämne och noterade att det inte finns något ekonomiskt lönsamt med att konvertera till elbilar.

Hela EV-puffen drivs av ideologi snarare än praktisk eller vad han beskriver som ”rationell ekonomisk kalkyl.” Detta är en del av anledningen till att fyra senatorer i delstaten Wyoming och två representanter har lagt fram ett lagförslag om att förbjuda all försäljning av elbilar i Wyoming till år 2035.

”Wyomings stora motorvägssträckor, tillsammans med bristen på infrastruktur för laddning av elfordon, gör den utbredda användningen av elfordon omöjlig för staten”, läser senatens gemensamma resolution nr SJ004 och tillägger att ”batterierna som används i elfordon innehåller kritiska mineraler vars inhemska utbud är begränsat och riskerar att bli avbrott.”

Skulle vänsteranhängare som ägnas åt gröna saker någonsin framgångsrikt förbjuda försäljning av gasdrivna fordon, särskilt om förbudet omfattar industri- och kommersiella fordon, finns det stora säkerhets- och tillförlitlighetskonsekvenser att överväga också. Vad händer när en EV semi-lastbil dör vid sidan av vägen mitt i en snöstorm mitt i ingenstans? Vad kommer det att bli av föraren och hans nyttolast?

Sedan finns det miljökonsekvenserna av att fortsätta att låta barnslavarbetare gräva upp alla sällsynta jordartsmetaller som behövs för att producera elbilsbatterier, som samma föreslagna lagstiftning i Wyoming varnar för ”inte är lätt återvinningsbara eller engångsbara, vilket innebär att deponier i Wyoming och på andra håll kommer att krävas för att utveckla metoder för att göra sig av med dessa mineraler på ett säkert och ansvarsfullt sätt.”

Slutligen, var kommer all den extra elen ifrån för att ladda dessa saker? Det finns redan problem med elektrisk infrastruktur som plågar vissa stater vid vissa tider på året eftersom den nuvarande installationen är otillräcklig även för befintliga mängder elbilar ute på vägen. Vad kommer att hända när hela landet konverterats till elbilar?

”De bryr sig inte om att det inte kommer att fungera”, skrev en kommentator om allt detta. ”De vill att alla ska bo i städer och bara gå dit de blir tillsagda genom att gå eller cykla. Du kommer att äga ingenting och vara lycklig.”

De senaste nyheterna om EV-puffen och lögnerna som ofta följer med den finns på GreenTyranny.news .

Källor för denna artikel inkluderar:

EricPetersAutos.com

NaturalNews.com

AmericanThinker.comKategorier:klimatet, Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:,

1 svar

  1. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
    Verkligheten är inte elektrisk i slutändan

    Gillad av 1 person

%d bloggare gillar detta: