FOLKOMRÖSTNING OM EU-MEDLEMSKAPET NÄSTA ÅR

Unknown

2023-02-02

I dagsläget är samtliga riksdagspartier för ett EU-medlemskap. Några partier är EU-kritiska men inget väljer att adressera det växande antal väljare (idag ca 3 miljoner) som idag ifrågasätter Sveriges EU-medlemskap.

Under förra året ökade antalet motståndare och osäkra på Sveriges EU-medlemskap till 39,8% (13,5 emot och 26,3% osäkra) enligt SCB i november. Motsvarande siffra från maj 2022 var 36,2% enligt samma källa.

Swexitkoalitionen (www.swexitkoalitionen.se) har nu beslutat att delta i EU-parlamentsvalet 2024 och därmed ge svenska folket en möjlighet att indirekt folkomrösta om EU-medlemskapet. En röst på Swexitkoalitionen är också en otvetydig röst emot Sveriges EU-medlemskap.

Läs pressmeddelandet HÄR

ELPRISERNA SKENAR PÅ GRUND AV EU-MEDLEMSKAPET

En av av anledningarna till de skenande elpriserna (som i sin tur påverkar i stort sett alla andra priser) går tillbaka till EU-kommisionens krav på att öppna upp det svenska elnätet för export till övriga EU år 2010, Detta tvingade fram indelningen av Sverige i fyra elområden. Likaså EU-kraven på att 70 % av Sveriges el skall stå till den Europeiska marknadens förfogande och att priset på elen ska bestämmas av den el som är dyrast att producera (läs naturgas-producerad el). Detta har gjort att Sverige nu passerat Frankrike som Europas största el-exportör och att elpriset i Sverige nu till stora delar bestäms av elunderskottet och elpriset i Tyskland. Detta var knappast vad vi röstade för i folkomröstningen 1994.

VI BEHÖVER DIN HJÄLP

Vi hoppas på ditt fortsatta stöd. Vi kommer behöva all hjälp vi kan få för att ro hem den här valkampanjen. En rikstäckande organisation måste fås på plats. Mängder av medarbetare behövs för att sprida budskapet och hantera valsedlar. Företrädare på alla nivåer behöver utses. En avsevärd budget krävs för att bara trycka och distribuera valsedlar. Etc,

Inget av det här kommer att hända av sig självt. Hör därför av dig om du känner att det här är en ödesfråga och du är intresserad av att hjälpa till. Kontakta oss i så fall på e-post: info@swexitkoalitionen.se.

STÖD FOLKRÖRELSEN NEJ TILL EU

Folkrörelsen Nej till EU (www.nejtilleu.se) är en tvärpolitisk och tongivande organisation när det gäller opinionsbildningen för en folkomröstning om Sveriges EU-medlemskap. Vi ber er därför att stödja också dom med ett medlemskap om du har möjlighet. Det kostar bara 300 kr och ger dig också en prenumeration på EU-kritiska fakta. Bara den är värd medlemsavgiften.

TACK!

Stort tack till er som skickat bidrag till Swexitkoalitionen.

Under 2022 mottog vi 70 bidrag på mellan 10 kr och 2.790 kr som inbringat totalt 18.490 kr. Något som gör att vi kan driva verksamheten vidare fram till och med mars.

Klicka HÄR för bidragsredovisning

Eftersom vi har valt att inte ta ut någon medlemsavgift (för att alla ska kunna vara med, oavsett ekonomiska resurser) är vi beroende av frivilliga bidrag.

Om du känner för att bidra till en fortsatt verksamhet, så har vi Swish-nummer:

123 673 3448

För den som inte har Swish, finns också möjlighet att överföra bidrag till:

BG 5631-8413

Vi redovisar regelbundet inkomna bidrag liksom till vad som bidragen använts till i högerkolumnen på vår websajt www.swexitkoalitionen.se.

Varje bidragsgivare anges med sina initialer intill inskickat belopp om inte ordet ”Anonym” angetts i meddelande-fältet på inbetalningen. Detta av två skäl. Dels för att respektive givare skall kunna känna trygghet i att pengarna kommit fram och används som de ska, men också för att vara helt transparant inför den granskning som vi vet att vi kommer att ställas inför.

MEDLEMSKAP

Om du är intresserad av att bli medlem i Swexitkoalitionen, går det bra att anmäla sig som medlem här:

Medlemskap

Medlemskapet är kostnadsfritt och är helt oberoende av om du är medlem i något annat parti.

Swexitkoalitionen är ett ”enfrågeparti” som driver som sin huvudfråga att Sverige får till en folkomröstning om EU-medlemskapet.

WEBSIDA

Gå gärna in på vår websida för mer information:

Web
Facebook

Länka gärna!

NAMNINSAMLINGEN

Namninsamlingen för en folkomröstning om EU-medlemskapet är helt separat från Swexitkoalitionen. Icke desto mindre är den här namninsamlingen ett viktigt verktyg för att kvantifiera det nuvarande EU-motståndet i Sverige:

namninsamlingen för en folkomröstning om EU medlemskapet

Således – om du inte redan gjort det – fyll i den! Be gärna din familj och dina vänner att skriva på den! Sprid länken när helst du kan!

Med vänlig hälsning

Ulf Ström
Ordf. Swexitkoalitionen

PS: Om någon händelsevis undrar vem jag är som person, så finns mer information på www.ulfstrom.seKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:

1 svar

  1. Det är en enorm skillnad på EU idag och när folkomröstningen var. Då fanns den demokratiska grunden fortfarande kvar, som sedan dess åkt ut med badvattnet och kvar är en totalitär och korrupt/kriminell sörja …

    Gilla

%d bloggare gillar detta: