Top FBI ‘Russiagate’ tjänsteman arresterad för samverkan med rysk oligark: DOJ

AV TYLER DURDEN
TISDAGEN DEN 24 JANUARI 2023
 
Un ex-agent du FBI à New York accusé de violation des sanctions russes ...
 

Titta vem som just greps för ett problem med rysk oligark. FBI-agenten som Comey satte till ansvarig för kontraspionage på FBI:s fältkontor i NY. Bara. Innan. De. 2016. Val.
PS BTW, Hillarys kampanjhuvudkontor var i Brooklyn.
h/t. @TrustIsEarnd https://t.co/SVvZ5lhJcg pic.twitter.com/0kDhIaHrsG

— FoiaFan (@15poundstogo) 23 januari 2023

 
En annan läcker bit – här är Charlie och hans medspöke @BillEvanina förkrossade över @Comeys sparken. För sådana här människor kunde memes inte ens förbättra scenariot; DE är memen.
 

Förresten, någon kommentar om de senaste nyheterna, @BillEvanina ? https://t.co/IyuKTFXKMU @fpa1918 https://t.co/rQVFPenAkS pic.twitter.com/70zFOUXZut

— Marco Polo (@MarcoPolo501c3) 23 januari 2023

 
Eller hur Steele hjälpte till att arrangera ett möte 2015 mellan Deripaska och FBI som direkt involverade Ohr.

Eller Steeles lobbying av Ohr i början av 2016 på Deripaskas vägnar.

 

Konstigt att du utelämnar dessa saker…

— Jeff Carlson (@themarketswork) 23 januari 2023

 

Jag ska bara upprepa detta för folket i ryggen. En FBI-tjänsteman som utredde Trump för olagliga band till Ryssland men fann att ingen har just arresterats för sina egna illegala band till Ryssland. Internalisera detta

— Jack Posobiec 🇺🇸 (@JackPosobiec) 23 januari 2023

 
Russia Colllusion Hoax var ett mästerligt projektionsarbete.

De betalade Danchenko. De betalade Steele. De betalade Halper. De betalade till och med Twitter.

De fick betalt av Deripaska.

 

* * *

En före detta topptjänsteman för FBI-kontraspionage – faktiskt, killen som fick tipset som ska ha startat Trump-Ryssland-utredningen – har arresterats och anklagats för att ha brutit mot USA:s sanktioner mot Ryssland genom att ta hemliga betalningar från en rysk oligark för att utreda en annan oligark.

Federala åklagare på Manhattan anklagade Charles McGonigal (bilden ovan), tidigare specialagent med ansvar för FBI:s kontraspionagedisk i New York, för att ha tagit emot hemliga betalningar från Oleg V. Deripaska – vilket bröt mot USA:s sanktioner genom att gå med på att hjälpa den ryska miljardären, som själv åtalades ifjol för den sanktionsavgifter. McGonical gick särskilt i pension 2018.

Former FBI Counterintelligence Lead Officer Who Investigated Trump ...

Seth Hettena on Twitter: "Shestakov introduced Charles McGonigal in ...

Under sina dagar i kontraspionaget var McGonical ansvarig för att övervaka och delta i utredningar av ryska oligarker, inklusive Deripaska.

Åtalet som öppnades i Federal District Court på Manhattan i måndags anklagar den tidigare FBI-tjänstemannen, Mr McGonigal, för ett fall av brott mot amerikanska sanktioner, ett fall av penningtvätt och två fall av konspiration. – NY Times

Enligt hans advokat, ”Charlie tjänade USA på ett skickligt, effektivt sätt, i decennier,” och tillägger ”Vi har noga granskat anklagelserna från regeringen och vi ser fram emot att få upptäckt så att vi kan få en bild av vad bevisen handlar om. som regeringen avser att förlita sig på.”

Tidigare kollegor som arbetade nära McGonigal var enligt uppgift ”chockade” över hans gripande.

De sa att han i första hand undersökte rysk kontraspionage och spionage under sin långa karriär med FBI . Mr. McGonigal tog också på sig extremt känsliga uppdrag inom underrättelsetjänsten och ledde ett FBI-team som undersökte varför CIA-informatörer i Kina arresterades och dödades. -NYT

En andra man, Sergey Shestakov, åtalades också i fallet. Han är en före detta sovjetisk och rysk diplomat som senare fick amerikanskt medborgarskap och arbetade som rysk tolk för domstolar och regeringskontor.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, , ,

2 svar

  1. Är berörd oligark en av de som Putin kallade till sig och varnade för att engagera sig i aktiviteter riktade mot Ryssland? Kommer ihåg att alla oligarker utom en accepterade kraven. Den som inte gjorde det, fann snart en ny bostad i ett ryskt fängelse.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: