Riksdagen kan fara åt helvete del 3. Estonia i Riksdagen 1994 … DETTA MÅSTE NI LYSSNA PÅ!

https://www.youtube.com/watch?v=TlM7a-XC3tM

Intervjuad John Bouvin Programledare Thomas Gjutarenäfve

Varför sammankallade statsminister Carl Bildt inte riksdagen, timmarna efter Estoniakatastrofen i Östersjön den 28 september 1994? Carl Bildt (Moderaterna) förlorade valet den 18 september 1994.

Den 7 oktober tillträdde Ingvar Carlsson (Socialdemokraterna) Vad hände på natten den 28 september 1994? Vad har Carl Bildt att dölja? Förutom 852 personer döda, ombord på Estonia… så framkommer nu bilden av två fyllda låsta containrar med flyktingar. Vem är ansvarig för alla döda?

Ryssland varnade en tid innan dödsdagen, för att USA och England skulle sluta frakta ryskt militärt krigsmateriel, eventuellt små taktiska kärnvapen.

Tre partiledare i Ny Demokrati passerade revy 1994. Först slutade Ian Wachtmeister i april 1994 efter inre schismer i partiet. Sedan tillträdde kortvarigt Harriet Colliander som partiledare under fyra månader, innan hon avsattes i augusti 1994. Därefter tillträdde Vivianne Franzen som partiledare för Ny Demokrati i augusti 1994. Vivianne satt som partiledare över Estoniakatastrofen och fram till 1997, varefter John Bouvin tog över som partiledare.

Vad vet John Bouvin om hur allt hanterades av politikerna i Riksdagen, över hela Estoniakatastrofen. Borde statsminister Carl Bildt ställas inför en folkdomstol, anklagad för folkrättsbrott, då en del av de ombordvarande kanske satt fast i luftfickor ombord på Estonia på 70-80 meters djup. Vad kan de ha känt om vad som hände över deras huvuden? Det fanns många som ville gå ner till Estonia för att rädda de människor som eventuellt överlevt i luftfickorna, men detta stoppades resolut av statsminister Carl Bildt!

Varför sammankallades inte riksdagen för att på djupet gå igenom vad som hänt ute på Östersjön? Var det en mindre kärnladdning som exploderade inne i båten och slet upp hål, utåt, på Estoniafärjan?

Det finns många frågor i detta program och jag hoppas att frågorna någon gång i framtiden kan generera svar till alla anhöriga och visa på de fega politiska ledarskickets möjligheter att skydda någon utländsk makt för att vi inte gick ner och rädda alla eventuella överlevande i fartyget Estonia!

Estonia sprängdes! : utförligt referat och kommentarer på svenska till de kompletta dokumenten på engelska (häftad)  M/S Estonia : svenska statens haveri (inbunden) Estonias undergång av Jan Gillberg DSM (411978239) ᐈ Köp på Tradera

En gång i tiderna var jag webmaster för DSM och här är allt som Jan Gillberg presenterade. Du kan läsa här
http://arkiv.dsm.nu/estoniaindex.html

Bokrecension: Estonias undergång av Jan GillbergKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: