Varför skjuts det så mycket i Sverige?

Sverige har fler skjutningar än andra, jämförbara länder. Det handlar ofta om unga män i utsatta områden, men frågan som förbryllar forskarna är varför; varför här och inte på andra ställen?

Få fenomen är så omskrivna och debatterade som de så kallade skjutningarna. Flera lagar har skärpts för att försöka stävja skjutandet och i Malmö har projektet ”Sluta skjut” startats i samma syfte. Hösten 2019 drog polisen igång Operation Rimfrost, en så kallad särskild händelse med fokus på Malmö.

Men trots alla debatter, lagförslag och insatser så är det en fråga som har förblivit obesvarad: Varför skjuts det så mycket i Sverige?

Inte ens erfarna kriminologer har ett svar. Så här sa Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, nyligen i en intervju: ”Varför just vi har det här våldet, och inte Tyskland eller Danmark, det vet vi inte.”

Fortsätt läsa här https://www.forskning.se/2020/01/21/varfor-skjuts-det-sa-mycket-i-sverige/#


Hej Manne!

OK, du har tydligen vid något tillfälle nämnt det jag har efterfrågat vilket jag beklagar att jag i så fall missat.

Tydligen så anser vissa av dina kollegor att det behövs mer utredning om varför dom inblandade i dödskjutningar till största delen består av personer med utländsk härkomst.

Helt onödigt eftersom var och en med sunt förnuft förstår varför det är så.

Våra makthavare har nu i ca 40 år fört en invandringspolitik som möjliggjort för personer från dom lägst stående och mest primitiva kulturer och länder att välla in i landet åberopandes att dom är förföljda och utsatta i sina hemländer på allehanda sätt.

Jag har aldrig hört talas om att den generation invandrarungdomar jag själv tillhörde som kom hit på 50, 60 och 70 – talet höll på med skjutningar, sprängningar, anlagda bränder, misshandel, våldtäkter och bedrägerier och annat som idag tydligen är vardagliga händelser i Sverige.

Vad är orsaken till detta? Enligt min mening är det för att invandringen under dessa årtionden så gott som uteslutande kom från länder som ligger i Europa och från civiliserade kulturer som i mångt och mycket liknar den svenska.

Dessa mer eller mindre primitiva varelser som mestadels kommer från MENA – länder har mycket lite gemensamt med den svenska kulturen och sedvänjorna och deras solidaritetskänsla med det land som  tagit emot dom är minimal. Det som fört hit dom är inte ett behov att i första hand slippa undan påstådd  förföljelse utan det primära är att kunna leva ett bekymmersfritt och av det allmänna finansierat leverne.

Att leva i årtionden på försörjningsstöd var ett totalt okänt begrepp hos dom s k gamla invandrargrupperna.

Att visa tacksamhet mot Sverige genom att stå för sin försörjning och att uppfostra sina barn i den anda som man levde efter själv är idag ett mer eller mindre minne blott hos invandrare från främst MENA – länderna.

När man idag inte ens vågar närma sig sanningen att nämna att dom dagliga skjutningarna och sprängningarna i huvudsak utförs av invandrare så hur skall man då någonsin kunna komma till rätta med problemet?

Jag säger det rent ut och har sagt det i flera år, skicka tillbaka dom gärningsmän som man eventuellt lyckas binda vid dessa brott dit därifrån en gång kommit och det tillsammans med deras familjer och hela klaner.

Det är det enda straff dom förstår och som biter på dom. Några år på ett svenskt vilohem med all inclusive  som av någon underlig anledning kallas för fängelse är inget straff.

Görs inte något i denna riktning så kommer både du och jag att få lyssna på fler nyhetsinslag som består av nya sprängningar och skjutningar varje gång vi sätter på radion när vi vaknar.

Precis det som hände i morse och för två mornar sedan också.

M V H

Sandor Herold, invandrare av den tamare sortenKategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. Hej, jag tror att det är våra marionetter/polit, som sanktionerar skjutandet, eftersom de vill skapa kaos och motsättningar hos folket. Det finns ingenting som händer nu, som inte är planerat.
    Jag tycker som Sandor!
    Viktoria

    Gilla

%d bloggare gillar detta: