Illegalisten – om ryska infiltratörer i Sverige

2023-01-14

Illegalisten

ANDERS JALLAI toppar ljudbokslistorna så snart han släpper en ny bok. Illegalisten är den trettonde, fristående boken om den avhoppade KSI-agenten Anton Modin. En spionthrillerserie som kritiker menar ligger otäckt nära sanningen.

Hur väl känner du din granne?
Den numer pensionerade KSI-agenten Anton Modin har tröttnat på alla skriverier om kriget i Ukraina. Det gör honom illa till mods. En solig försommardag får han, av förre Säpochefen, veta att det finns ett allvarligt hot mot det svenska samhället. Sovande spioner, så kallade illegalister, döljer sig mitt bland oss. De pratar svenska, dansar runt midsommarstången och vinkar glatt när vi möter dem på gatan, men kan när som helst aktiveras, med syfte att skada Sveriges infrastruktur.

Inledningsvis tror Modin att det är en överdrift, men när förre Säpochefen avlider på ett mystiskt sätt dras han in i en farlig jakt. Han inser att regeringen mörklägger att Ryssland infiltrerat flera myndigheter och att det svenska folket snart kan utsättas för samma tortyr som det ukrainska. Han måste hitta och likvidera spionerna. Snart befinner han sig mitt i ett dödligt spel, där han riskerar att bli nästa offer.


Jag älskar Anders Jallais böcker, jag har dem alla (13 st)! Dessa böcker beskriver vad som sker i Sverige på ett lättförståeligt och underhållande sätt. Just nu har jag fått denna bok i min hand och läser den. Har kommit in på de 20 första sidorna men redan nu förfasas jag över att de ryska/iranska spioner som nyligen tillfångatogs och hade för avsikt att förgift vår mat genom Livsmedelsverket och vårt vatten genom reningsverken i Stockholm...

Läs du också boken så du vet vad som pågår!

https://www.adlibris.com/se/bok/illegalisten-9789188307286Kategorier:Böcker, Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: