Allt är en bluff: ”Gröna” investerare betalar korrupta företagsmedia för att främja lögner om ”klimatförändringar”

Bild: Allt är en bluff: "Gröna" investerare betalar korrupta företagsmedia för att främja lögner för "klimatförändringar"

Måndag 9 januari 2023 av: 

https://www.naturalnews.com/2023-01-09-green-investors-pay-corrupt-media-promote-climate-change.html#

Anta att du någongång har undrat varför mainstreammedia verkar vara helt med på att främja klimatförändringar. I så fall är en del av anledningen att de flesta människor i media är extremvänster-sykofanter, och de är  alla med på auktoritärismen som klimatförändringspolitiken inleder.

Men det finns en ekonomisk aspekt av deras lojalitet också, enligt en ny utredningsrapport.

Associated Press, en av de största och mest publicerade nyhetstjänsterna på planeten, erkände ifjol att de hade lyckats säkra 8 miljoner dollar för att främja berättelser och innehåll relaterat till klimatförändringar. ”Det här långtgående initiativet kommer att förändra hur vi täcker klimatberättelsen,” skrek nyhetsbyråns verkställande redaktör då.

Det råder ingen tvekan om att det har varit fallet, skriver Daniel Greenfield för  Frontpage Magazine :

Den filantropiska quid-pro-quo såg fem organisationer finansiera AP:s misskrediterade team av ”mer än två dussin journalister” för att täcka ”klimatfrågor” som trådtjänsten sedan skulle plantera i tidningar runt om i landet för att skrämma amerikaner till att stödja ”gröna” skatter och subventioner. Associated Press brydde sig inte om att förklara för sina läsare eller tidningarna som driver dess berättelser varför dessa organisationer tvingades att kasta miljoner på det förutom ren välvilja.

De förklarade inte heller varför de kan vara särskilt intresserade av att övertyga amerikanerna om att klimathimlen faller och att vår ekonomi måste avvecklas och ”göras grön”: höja energipriserna och försätta miljontals arbetslösa.

En av dessa fem organisationer, Quadrivium, skapades av James Murdoch och hans fru, som lämnade familjen Murdoch (av Fox och Fox News ursprung) på grund av oenighet med konservativ nyhetsbevakning. Organisationen säger att de hoppas kunna nå ”en majoritet av allmänheten” för att skapa ”brådskande åtgärder” på ”bipartisanpassagen av en amerikansk klimatstrategi.”

Climate Leadership Council - WikipediaKathryn Murdoch (kathrynstatler) - Profile | Pinterest

Idén som drivs kallas ”kolrabattplanen”, och den innebär att beskatta amerikaner via deras koldioxidutsläpp med löftet om att betala tillbaka en del av pengarna till dem. Det kommer från en organisation som heter Climate Leadership Council, vars styrelse består av James fru Kathryn Murdoch (bilden). Gruppens partners inkluderar stora banker som JP Morgan, Santander och Goldman Sachs, samt energibolagen BP, Shell och Conoco, av vilka de senare tror av någon anledning att de kommer att besparas från konkurs om de går med i galenskapen.

Medieorganisationer som AP börjar spela sin roll med klimatförändrings-propagandastycken som ”Kolskatteplan värdig tvåpartistöd.” Newswires redaktion beskrev CLC som en ”grupp av ärevördiga republikaner” samtidigt som de skrattretande hävdade att beskattning av amerikaner till förmån för speciella klimatintressen är ”en ytterst konservativ plan” – även om konservativa och republikaner i allmänhet driver på för skattesänkningar och minimum regering i allas liv.

”Seriös journalistik skulle ställa frågor eller åtminstone nämna en del av detta i förbigående. AP fungerar istället som ett språkrör utan ens tillräckligt långvarig självrespekt för att avslöja något av det”, skriver Greenfield.

När det gäller Murdochs, har de investerat i flera projekt som inkluderar drivande av vänsterorienterad klimatpolitik, som alla ger regeringen och företag makten över olyckliga konsumenter som förväntas helt enkelt gå med på programmet. Det mesta av det ”övertygande” kretsar kring att skrämma ihjäl människor med falska påståenden om hur nötkreaturspruttar och stadsjeepar har satt jorden på en kortsiktig tidsplan till förstörelse. Och naturligtvis blir varje varning värre.

Men AP nämner inget av detta, som Greenfield noterar.

”AP tar pengar från organisationer som är starkt belånade i gröna investeringar för att främja behovet av gröna investeringar. Och den misslyckas med att avslöja de ekonomiska intressen som dess finansiärer har i att främja global uppvärmningshysteri,” skriver han och tillägger: ”Nästa gång du ser en AP-artikel om ‘klimatförändringar’, vet du vem som betalar för den.”

Källor inkluderar:

FrontpageMag.com

ClimateAlarmism.newsKategorier:klimatet, Media, Naturen, naturförstöring, Rättsstat, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: