Propaganda vidmakthåller pandemin och censuren

https://rumble.com/vkppo0-covid-is-a-global-propaganda-operation.html

9 januari 2023
Joseph Mercola
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/01/09/propaganda-perpetuates-pandemic-censorship.aspx?ui=ae52def4047b28e6db9f70c188470615aa128943229cf8be57252b8032978d4f&sd=20210220&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1ReadMore&cid=20230109&cid=DM1323744&bid=1690643891

 

BERÄTTELSE I ETT ÖGONKAST

  • COVID-19 är den största och mest sofistikerade propagandaoperationen i historien. Psykologiska tekniker användes i stor utsträckning under 2020 för att framkalla rädsla och panik i befolkningen
  • Propagandastrategier användes också för att få människor att stödja och försvara irrationella covid-åtgärder som maskering, isolering, social distansering, låsningar och jabmandat
  • Det som gjorde covid-propagandan så mycket effektivare än någon tidigare propagandaoperation är det faktum att ett virus är den perfekta fienden. Den är osynlig, kan bäras av vem som helst, inklusive dem du älskar mest, och kan ”ta” dig vart som helst
  • Klassisk retorik handlar om övertalning genom argument. Det tilltalar logiken. Propaganda, å andra sidan, är en sorts subrationell manipulation som tilltalar våra mest grundläggande instinkter, som rädsla. En informell definition av propaganda är ”ett organiserat försök att få människor att tänka eller göra något – eller inte tänka eller göra något”
  • Den stora lögnen är möjlig eftersom ju mer en lögn skiljer sig från verkligheten, desto mer sannolikt är det att den lyckas, eftersom de flesta är ovilliga att tro att auktoritetspersoner skulle ljuga och helt ignorera verkligheten.

I videon ovan, 1 , 2 som ursprungligen publicerades i augusti 2021, presenterade professor Piers Robinson, Ph.D. — meddirektör för Organization for Propaganda Studies, vars forskningsspecialitet är organiserad övertygande kommunikation och samtida propaganda — talar till Asia Pacific Today om propaganda i covidens tid.

Som noterat av Robinson är COVID-19 utan tvekan den största, mest sofistikerade propagandaoperationen i historien. Psykologiska tekniker användes i stor utsträckning under 2020 för att framkalla rädsla och panik i befolkningen, medan andra övertalningsstrategier användes för att få människor att stödja och försvara covid-åtgärder som maskering, isolering, social distansering, låsningar och jabmandat.

Propagandakriget

Det var faktiskt propaganda som gjorde det möjligt för drakoniska och ovetenskapliga COVID-åtgärder att implementeras i första hand. Utan propaganda och samtidig censur av motsatta åsikter hade lite av det vi varit med om varit möjligt.

Som noterat av Robinson, medan användningen av statlig propaganda initialt kunde motiveras som ett nödvändigt medel för att uppnå ett folkhälsomål – att skydda människor från covid-relaterad sjukdom och död – blev det snabbt uppenbart att så inte var fallet, och förmodligen aldrig var.

Idag, tre år senare, är det ganska uppenbart att covid är en psykologisk operation. Till exempel, senast 2022, har COVID inte varit något annat än en annan endemisk luftvägsinfektion, ungefär som en vanlig förkylning, men pandemin har inte förklarats ”över”.

Vi har nu också tydliga bevis för att covid-stöten inte förhindrar infektion eller spridning av viruset, vilket förnekar hela premissen för vaccinpass, men de pressas ändå. Kort sagt, COVID-19 var (och är fortfarande) ett medel för att uppnå ett mål; att suspendera och frånta oss konstitutionella rättigheter och medborgerliga friheter, och att främja sociala, politiska och finansiella omstruktureringsmål utanför demokratiska processer.

Ett propagandamästerverk

https://odysee.com/@PandemicParallaxView:6/2020-A-Propaganda-Masterpiece-Prof-Mark-Crispin-Miller-PonP-Episode17:3

Mark Crispin Miller, Professor of Media Studies at New York University |  Credder Podcast #13 - YouTube

En annan propagandaexpert som har talat om den öppna användningen av propaganda för att skapa och upprätthålla pandemin är professor Mark Crispin Miller, Ph.D., som jag intervjuade i juni 2021 om den akademiska censur han upplevde vid New York University.

Ironiskt nog var det hans lärarstudenter som ifrågasatte att motstå propaganda som ledde till att hans akademiska frihet inskränktes, efter att ha undervisat i detta viktiga ämne i över 20 år. Precis som Robinson tror Miller att det vi har upplevt under de senaste tre åren är ett propaganda-”mästerverk” av oöverträffad skala och sofistikering.

Det började med utbrottet av en okänd patogen i Kina. Media visade bilder av människor som påstås släppa döda på gatorna. Detta har aldrig hänt någon annanstans sedan dess, vilket starkt tyder på att dessa bilder förskingrats för ett syfte – för att sprida rädsla.

Enligt Miller var den typ av rädsla som användes för att sprida tron ​​att COVID-19 var ett dödligt hot den mest förödande som någonsin använts i propagandahistorien. Det som gjorde covid-propagandan så mycket effektivare än någon tidigare propagandaoperation var det faktum att ett virus är den perfekta fienden.

Den är osynlig, kan bäras av vem som helst, inklusive de du älskar mest, och kan ”ta” dig var som helst. Som förklarat av Miller, i tidigare propagandaoperationer, porträtterades fienden typiskt som att den hade förmågan att ”infektera” folket och nationen med dess ondska.

Så var fallet både med antikommunistisk propaganda och ”kriget mot terrorismen”. Kommunismen liknades vid en infektionssjukdom som skulle härja nationen, och terrorister liknades vid en pandemi som måste kontrolleras och bekämpas. Med COVID övergick propagandan till själva rädslan – ett verkligt virus.

Trots en långvarig förståelse för att asymptomatisk infektion inte existerar , lyckades propagandisterna till och med övertyga allmänheten om att helt friska människor kunde sprida viruset. Det var en fullständig fiktion, en vetenskaplig lögn, vilket är hur vi vet att pandemiberättelsen var en psykologisk operation, men ändå var folk så rädda att de inte ifrågasatte det.

 

Vad är propaganda?

Som påpekat av bloggaren och propagandaanalytikern Klark Barnes3 om vi vill vara fria måste vi veta vad propaganda är och hur det fungerar. Klassisk retorik handlar om övertalning genom argument. Det tilltalar logiken. Propaganda, å andra sidan, är en sorts subrationell manipulation som tilltalar våra mest grundläggande instinkter.

En informell definition av propaganda är ”ett organiserat försök att få människor att tänka eller göra något – eller inte tänka eller göra något.” Propaganda kan vara sann eller falsk, eller någonstans däremellan, och kan användas på både gott och ont. Public service-annonser som uppmuntrar dig att inte röka är till exempel en form av välvillig propaganda.

Problemet med propaganda är att den i sig är partisk och ensidig, vilket kan bli direkt farligt om den andra sidan censureras.

Detta gäller särskilt när det kommer till medicin och hälsa, och censureringen av covid-19-behandlingsinformation och de potentiella farorna med covid-skotten är ett perfekt exempel på detta. Statlig propaganda och krigspropaganda är också starkt beroende av uppvigling till rädsla och ilska, vilket får människor att bete sig på ett sätt som de normalt inte skulle göra.

De måste hela tiden röra om i grytan för att rädslan ska sjuda

Som påpekats av Barnes, är medias prognoser om andra ”överhängande prövningar” också ett sätt ”att hålla utbredd rädsla och ilska sjudande:” 4

”De möjliga nästa handlingar inkluderar en cyberattack (‘från Ryssland’); ett sammanbrott av världsförsörjningskedjan, och därav följande livsmedelsbrist, eller svält (sannolikt skyllas på Ryssland); en ökad ‘klimatkris’, som nödvändiggör ytterligare låsningar…

”[T]terroristiska” attacker, av ”vita supremacister” och arga svarta (varar om krig mellan raserna); en ”utomjordisk attack” på planeten jorden, som i The War of the Worlds eller Independence Day; och – naturligtvis – ytterligare en pest eller två, eller tre, orsakad av någon ytterligare COVID-”variant”, smittkoppor … Marburg-viruset och/eller vilken annan patogen som helst, verklig eller imaginär, kan tjäna samma gamla syfte …

Sådana hotande uppföljare till covid-propagandan … skulle också var och en tillfoga mänskligheten en enorm mängd ytterligare lidande – och därför måste de av oss som studerar propaganda kritiskt, som offentliga intellektuella, tala högt och tydligt för att ställa saker till rätta.”

Enligt Barnes innebär att ställa saker och ting till rätta först och främst att dela med sig av sanningen. Propagandaberättelser som måste bemötas med noggrann och grundlig analys inkluderar men är inte begränsade till:

Ursprunget till SARS-CoV-2 Den faktiska dödligheten av SARS-CoV-2
Hur covid-”fall” på ett bedrägligt sätt utökades med felaktiga PCR-tester som inte kan identifiera aktiv infektion Det meningslösa i låsningar och deras katastrofala skador
Den ”mordiska effekten” av standard covid-behandling Tillgängligheten och effektiviteten av tidiga behandlingsprotokoll
Hur nyckeltermer som ”pandemi”, ”fall”, ”flockimmunitet”, ”vaccin” och ”fullständigt vaccinerad” omdefinierades för att möjliggöra pandeminberättelsen De troliga motiven bakom den påstådda krisen
Den ständigt växande avgiften för det experimentella ”vaccinationsprogrammet”.  

Under de senaste tre åren har jag skrivit många artiklar som beskriver alla dessa. Men att sätta rekordet i enskilda propagandaämnen är inte tillräckligt. Om vi ​​ska behålla våra friheter, anser Barnes att allmänheten också måste bli mycket klokare på propaganda överlag.

Den fria pressen har blivit en propagandamästare

I decennier hade vi en fri press som hjälpte till att hålla branschvänliga reklamlögner i schack. Professionella undersökande journalister som arbetar för tidskrifter, tidningar och TV-kanaler skulle skriva djupgående avslöjanden, avslöja sanningen bakom vilseledande reklam och motverka branschpropaganda med vetenskap, statistik och andra dokumenterade fakta.

Som ett resultat av att den fria pressen gjorde sitt jobb drevs ofta ineffektiva eller giftiga produkter bort från marknaden. Svaret som industrin kom med på detta problem var att kontrollera pressen med reklampengar. Genom att bli en stor intäktsström fick annonsörer mer eller mindre automatiskt kontroll över innehållet.

Även om medieledning och redaktörer kommer att förneka det, om annonsörer inte vill att du ska prata om vissa frågor som kan påverka deras verksamhet negativt, behöver de bara hota med att dra ut deras annonser.

Vid den tidpunkten måste du fatta ett beslut: Släpp sanningen eller släng din inkomst. De flesta nyhetsorganisationer kommer att avstå från sanningen för betalning och kommer helt enkelt inte att köra rapporter som kan skada annonsörernas slutresultat. Som förklarat av Barnes: 5

”Det verkliga sanningsministeriet inrättades inte ex nihilo av någon järnfraktion av totalitära oligarker utan tog gradvis form ur en företags mediekartell med sammankopplade styrelser, starkt beroende av reklamintäkterna från Amazon, Big Pharma … och medias egna moderbolag … med sina tillgångar nära förvaltade av BlackRock, Vanguard och UBS …

[Eftersom] det stora kommersiella systemet har blivit mer enhetligt, har det också behållit, eller till och med skärpt, sina hemliga förbindelser med militären och ”underrättelsetjänsten” …

Och medan det kommersiella mediesystemet på så sätt har korrumperats uppifrån och ned … har de ”offentliga” medierna och den ”alternativa” pressen – från NPR, PBS, BBC och CBC … till nästan varje enskild leverantör på ”vänstern” – också absorberats in i mängden, främst genom deras finansiering genom så robusta CIA-genomgångar som Ford Foundation, Rockefeller Foundation och Open Society Institute …

[Den] ”fria pressen” … har förvandlats till en biofascistisk rädslamaskin, dess propagandatjänster garanteras av Bill Gates ”strategiska mediepartnerskap” och den åtföljande ”faktagranskning” som han också till stor del finansierar.

Den propaganda som strömmar dagligen, varje timme, från det systemet har också berott på visdomen hos sådana globala PR-företag som Weber Shandwick, Edelman och Hill+Knowlton Strategies … och, inom fjärde ståndet, framväxten … av ”journalister” förberedda på universitetet , att vara mycket mindre bekymrad över ärlig journalistik än att … tjäna ”social rättvisa.”

 

Spelarnas webb som tystar sanningen

Faktiskt, som Barnes noterar, har reklamföretag sannolikt spelat en viktig organisatorisk roll i covid-propagandan. En annan stor, som jag misstänker kan ha haft en central roll, är Publicis Groupe. Jag beskrev några av dess många kopplingar i ” The Web of Players Trying to Silence Truth .”

Sammanfattningsvis representerar Publicis en lång lista av stora företag inom teknik-, läkemedels- och bankbranschen i mer än 100 länder. 6 Dessa företag har i sin tur olika partnerskap med den amerikanska regeringen och globala icke-statliga organisationer (NGOs).

Publicis har band till NewsGuard/HealthGuard, utbildningsinstitutioner, stora tekniska företag som Google, Microsoft och Bing, det amerikanska utrikesdepartementet och försvarsdepartementet, globala teknokratiska institutioner som Världshälsoorganisationen, nationella och globala icke-statliga organisationer som Center for Countering Digital Hate . Och det dominerar hälsowebbplatser som WebMD och Medscape.

Sammantaget förklarar detta hur vissa åsikter så effektivt kan raderas. Publicis själv är också en partner till World Economic Forum, som leder uppmaningen till en ”återställning” av den globala ekonomin och vårt sätt att leva. Som sådan verkar Publicis samordna undertryckandet av information som strider mot den teknokratiska berättelsen.

Konsten att den stora lögnen

Marshall McLuhan sa en gång, 7 ”Små lögner behöver inte skyddas. Men de stora lögnerna skyddas av allmänhetens misstro.” I grund och botten kommer folk att förneka riktigt stora lögner genom att säga ”Kom igen, du är galen, de skulle inte göra det.” Det är mycket lättare att kalla människor ”konspirationsteoretiker” än att inse möjligheten att det de säger är sant.

I en artikel 4 november 2022, artikel 8 , konstaterade läkaren för klinisk och folkhälsovård, Dr. David Bell, att ju mer en lögn skiljer sig från verkligheten, desto mer sannolikt är den att lyckas, tack vare den mänskliga naturens egenheter och normal psykologi:

”I en tidigare roll hade jag en chef som ljög mycket. Lögnerna var ren fantasi, men massiva i omfattning och levererade med uppriktighet. De var mycket framgångsrika.

Denna framgång baserades på de flesta människors motvilja att anse att någon i en auktoritetsposition i en humanitär organisation helt skulle ignorera all sken av verklighet. Människor antog att påståendena måste vara sanna eftersom tillverkning av information i den utsträckningen under dessa omständigheter verkade trotsa logiken.

Principen för Really Big Lies bygger på att lögnerna är så skilda från verkligheten att lyssnaren kommer att anta att deras egen uppfattning måste vara felaktig, snarare än att tvivla på påståendena från den som berättar lögnerna. Endast en galen eller löjlig person skulle göra sådana besynnerliga påståenden, och en trovärdig institution skulle inte anställa en sådan person.

Med tanke på att institutionen till synes är trovärdig måste därför också uttalandena vara trovärdiga, och lyssnarens tidigare verklighetsuppfattning var därför bristfällig. Mindre lögner, däremot, kommer sannolikt att uppfattas som tillräckligt nära känd verklighet för att bevisligen vara fel. Att hitta på sanningen kan vara mer effektivt än att böja den.”

Jag tror att detta är just den strategi som använts av Big Pharma, hälsomyndigheter, regeringstjänstemän och den djupa statliga propagandaarmen under de senaste tre åren. Deras påståenden har varit så långt ifrån alla sken av verkligheten, alla som är medvetna om fakta har blivit mer än lite galna.

Tyvärr, medan de flesta människor har en moralisk och etisk kompass, är det få som slutar följa den när de konfronteras av psykopater i auktoritet och grupptrycket att anpassa sig. Som noterats av Bell slutar bra lagspelare nästan alltid med att stödja falska berättelser, och de som vägrar att gå med på vad som är uppenbart lögner tenderar att bara vara en liten minoritet.

 

Att vägra falska berättelser har verkliga konsekvenser

Som Bell helt riktigt påpekar har vårdpersonal, patienter, forskare, akademiker och anställda inom folkhälsan under de senaste tre åren tvingats anamma en lång rad fantasibaserade dogmer som motsägs av tidigare folkhälsoortodoxi.

Men det är det skarpa avbrottet från den faktiska verkligheten som gör det omöjligt att ifrågasätta dem eftersom, om du gör det, ifrågasätter du nu ”hela den nuvarande hierarkin för folkhälsan”, säger Bell. För att citera Dr Anthony Fauci, du angriper honom inte när du ifrågasätter hans irrationella flip-flopping, du ifrågasätter själva vetenskapen.

Om du ifrågasätter dessa fantasibaserade övertygelser är du en vetenskaps-förnekare och du sätter din anställning och ditt rykte på spel. Och tyvärr är dessa risker inte imaginära. Många läkare och vetenskapsmän vars rykte och bidrag till folkhälsan har varit oklanderliga i decennier har fråntagits sina medicinska licenser och förlorat sina jobb för att ha uttalat sig mot de regerande covid-berättelserna.

Transparens och sanning är botemedlet

Så, vart går vi härifrån? Hur avslutar vi galenskapen och återgår till verklighetsbaserad folkhälsa? Bell tror att folkhälsovårdspersonal som har vilselett allmänheten oundvikligen kommer att betala ett högt pris för deras svek. Han skriver: 9

”Medan de ökar sin branschs ekonomi förnedrar folkhälsovårdspersonal sig själva och sviker samhället. Sveket, baserat på oupphörliga lögner, är något som de oundvikligen kommer att möta konsekvenser för …

Så småningom kommer även de mest hängivna anhängarna att börja ifrågasätta känslan av att sätta på sig en mask vid en restaurangdörr bara för att ta bort den 10 steg senare, eller att vaccinera stora populationer mot en sjukdom som de redan är immuna mot samtidigt som de dör av annat som lätt kan förebyggas sjukdomar.

Vägen ut ur detta är helt enkelt att vägra att ljuga, eller täcka för andras lögner … [Sanningen kommer en dag att komma ikapp dem som inte gör det … Det är mycket bättre att lämna tidigt och leva med värdighet. ”Kategorier:Hälsa, Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: