Har han helt blivit från vettet? Sverige satsar på tidig roll vid tredje världskrig

Jag tycker att ni ska tänka väldigt noga över detta. Är det därför vi ska gå med i NATO för att starta ett tredje världskrig? Ser inte bättre ut, om man ska tro Kristersson. Nu får ni resa er, svenska folk!


Publicerad 8 januari 2023 kl 12.45

https://www.friatider.se/sverige-satsar-pa-tidig-roll-vid-tredje-varldskrig

UTRIKES. Sverige kommer som Natomedlem få en tidig och viktig roll i Natos försvar av norra Europa om tredje världskriget bryter ut. Det meddelade statsminister Ulf Kristersson på Folk och Försvars konferens i Sälen idag, där han hade svårt att dölja hur coolt och häftigt han tyckte det här var.
– Det här är stora saker, det är farliga saker! dundrade statsministern upprymt från podiet.

På årets försvarskonferens är Nato, Ukraina och Ryssland huvudfokus.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, Natos överbefälhavare i Europa (SACEUR) Christopher G Cavoli, Tysklands försvarsminister Ursula von der Leyen och försvarsminister Pål Jonson (M) är några av talarna under årets ovanligt stora försvarskonferens.

Statsminister Ulf Kristersson (M) och Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) träffade Jens Stoltenberg innan konferensen, där det framkom att regeringen bereder ett militärt stödpaket till Ukraina, det tionde sedan Ryssland inledde sitt anfallskrig förra året.

Regeringen satsar även på att Sverige ska få en tidig roll i en eventuell storkonflikt mellan Ryssland och Nato.

Sverige ska bli en del av det europeiska luftförsvaret och vara en aktiv del i den baltiska incidentberedskapen, meddelade Kristersson i sitt anförande, som sändes på Youtube.

Ytterst ska svenska soldater också skickas över Östersjön för att sköta den baltiska regionens försvar, enligt Kristersson, som hade svårt att dölja hur otroligt coolt och häftigt han tyckte det här var.

– Det här är stora saker, det är farliga saker! dundrade Kristersson inför åhörarna medan han sträckte sig upp över det något för höga podiet och fortsatte:

– Men vi ska göra det tillsammans och vi ska göra det ordentligt och vi ska göra det med engagemang.

Statsministern gick inte in på vilka farliga uppgifter han själv hade tänkt åta sig i Baltikum, men det står klart att regeringen i ett inledningsskede tänker skicka dit svenska soldater som ska sköta försvaret av norra Europa tillsammans med de baltiska länderna och Finland.

På det sättet skulle exempelvis USA kunna slippa delta i konflikten till en början.

Konkret kan det innebära förband med soldater från Natoallierade samt vapendepåer på svensk mark, enligt ÖB, som också deltar i veckans konferens.

Försvarsberedningen, som består av samtliga riksdagspartier, har börjat arbetet med att ta fram underlag för försvarets utformning. För att stärka det militära försvaret har ÖB lämnat militära råd som bland annat innebär att nordiska ländernas väpnade styrkor ska ingå i samma ledningsstruktur i Nato.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har bedömt att investeringar på 27 miljarder kronor kommer att behövas för att anpassa det civila försvaret till Nato.

Regeringen är även i färd med att bereda frågan om återinförandet av civilplikt. Regeringens försvarsberedning har nyligen börjat sitt arbete med att ta fram underlag för den framtida inriktningen av det militära och det civila försvaret, skriver TT.

Statsministern, försvarsministern och ministern för det civila försvaret håller en gemensam pressträff på måndagsmorgonen där de väntas släppa en nyhet.Kategorier:Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , ,

3 svar

  1. Ingen som reagerar på att detta är USAs krig mot Ryssland som ställer sig fegt bakom alla länder som gör skitjobbet åt dom? Andra länder ska offra sina landsmän för USA… Ingen skjuter eller bombar USA… Dom låter andra ta smällarna om så behövs. Förbannade fegisar!
    Ukrainska naziarmen använder sina medborgare som sköldar och lemlästar, torterar och dödar sina civila medborgare (och ryska krigsfångar) och stora delar av världen kysser Bidenregimens fötter och skickar understöd på olika vis till Ukraina (läs: Bidenregimen). Alla som skramlar med bössor via RK (som inte kommer de utsatta tillgodo) har inte en jävla aning om att dom ger pengar till de som ligger bakom allt elände i den konflikten.

    På det så tycker Kristersson och kompani att vi (Sverige) ska stå först i ledet när den är ryska björnen härsknar till… Fantastiskt! Hur fan tänkte dom där?? Fast vi har väl fattat ändå, vid det här laget, att vi vanliga gräsrötter betyder ingenting. Vi tillhör väl bara ”The useless eaters”… Vi kan bara offras…. Tvi vale! 🤬

    Gillad av 1 person

  2. Naturligtvis skall vi bli kanonmat åt de fega psykopaterna i Washington DC, Bryssel och Davos … [/sark]

    Gillad av 2 personer

%d bloggare gillar detta: