Ungern går ur EU, klargör Orbán

Är detta dominoeffekten som behövs för EU:s fall?

Ungern går ur EU, klargör Orbán

av Ansh Pandey

Viktor Orban är nu förbannad på EU:s nya attityd. Bryssel fortsätter att pröva nya taktiker för att springa undan Ungern i EU, men detta tillvägagångssätt misslyckas konsekvent totalt.

EU har försökt skapa nya spänningar med Ungern genom att förklara att landet inte längre är en demokrati. Orban ser det inte som ett skämt. Ledaren försöker nu lyfta sitt spel mot EU och lämna unionen utan några större kontroverser.

Läs också

Bryssels värsta mardröm går i uppfyllelse! Sverige höjer sin röst mot EU-diktat  

Den 10 september organiserade Ungerns regeringsparti Fidesz-picknicken i Kötcse. Intill Balatonsjön anordnade Fidesz Foundation den årliga picknicken för 21:a gången. Premiärministern, tjänstemän från administrationen, lagstiftare, såväl som Fidesz-anslutna akademiker, affärsmän och konstnärer deltog i mötet.

Det har dock länge varit en tradition i Kötcse att råda deltagarna att hålla all information konfidentiell och att avstå från att prata om diskussionerna på picknicken. Endast journalister med frikort får fråga deltagare när de går in och lämnar evenemanget på gatan.

Till Viktor Go the Spoils |  DGAP

Nu följde detta möte samma kod, som man kunde förvänta sig. Vissa uppgifter har dock kommit fram. Orbans erkännande av EU:s agerande är en sådan avgörande faktor. Ungern bestrider nu sin status inom EU.

Ungern ställde frågor om deras inblandning

Enligt telex har Ungerns premiärminister Viktor Orbán talat om poängen med EU-medlemskap och EU:s upplösning vid Fidesz picknick. Enligt uppgift vill Orban nu på nytt kontrollera sitt medlemskap i EU. Han tillade att om Ungern inte får ett positivt svar måste slutsatser dras.

Läs mer: Ungern är några miljarder dollar ifrån att lämna EU

Orban har gjort det klart att att lämna EU till 2030 skulle vara ett bra beslut eftersom EU självt är redo att falla samman. I rapporten står det att Orban tror att Ukrainakriget kan dra ut på tiden fram till 2030, där Ukraina förlorar upp till en tredjedel till hälften av sitt territorium.

Han sa att kriget skulle ha varit lokalt, men västvärlden gick in och gjorde det globalt, och nu skjuter EU sig själva i foten med sanktioner eftersom energikrisen som orsakats av sanktionerna kan stänga ner upp till 40 procent av Europas industri i den kommande vintern.

Dessutom strävar Ungern efter att bli en stor ekonomisk makt efter att ha lämnat EU. Ungern vill se utvecklingen av en liknande ekonomisk modell precis som Kina, som fungerar som grunden för dess oortodoxa ekonomiska politik.

Ännu mer lovar Orban att upprätthålla full sysselsättning, säkra värdet av sitt folks inkomster och hålla ekonomin modern.

Europeiska unionens (oåterkalleliga) kris - modern diplomati

Ett passande svar

Orbans avsikt berättar vad EU:s ständiga häcklande har gjort med Budapests inställning till EU som en gång låg ganska nära Bryssel.

För första gången har EU:s parlamentsledamöter förklarat att ett medlemsland är ”inte en riktig demokrati”, vilket är ett villkor för medlemskap i unionen. Detta tyder på att Ungern snart kan uteslutas från blocket, det är åtminstone vad Ursula är redo att göra.

Men EU saknar självförtroende att agera. Ungern är för närvarande en gås som kan lägga guldägg. Ungern skulle lätt kunna uppfylla EU:s behov, inklusive dess energibehov. Men så fort kravet uppfylls kan EU sluta locka Ungern och utvisa det permanent.

Men Orban verkar redan ha utarbetat en plan för att övervinna EU.

Läs mer: Ursula planerar en statskupp i Ungern

Med tanke på att pressen inte fick bevaka händelsen förblir allt i knipa. Men utan tvekan skulle Ungern känna sig mer tillfreds om landet lämnar EU. Kanske skulle det skapa ett katastrofalt prejudikat för Bryssel.

Flytten skulle uppmuntra andra länder att lämna EU, inklusive Polen, som konsekvent har lidit i händerna på EU:s ”demokratiska” polisinitiativ. Enheten i blocket är på väg att kollapsa.Kategorier:Media, Rättsstat, Världspolitik, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: