Bryssels värsta mardröm går i uppfyllelse! Sverige höjer sin röst mot EU-diktat  

Bryssels värsta mardröm går i uppfyllelse!  Sverige höjer sin röst mot EU-diktat   

av Vedica Singh
3 januari 2023

Sverige tar över EU-ordförandeskapet: När det nya året börjar är EU i sorg. Och anledningen är Sverige. Medan välståndsklockor ringer i resten av världen har Sverige ringt EU:s dödsstöt. Europeiska unionen går mot en svår sommar eftersom en av dess långvariga och trogna fiender har tagit på sig ordförandeskapet med ett passande svar på EU:s gröna galenskap.

Bryssel hade redan mardrömmar om att Sverige trampade ner sina diktat när man väl tog sig an stafettpinnen och gissa vad? Bryssel farhågor har redan börjat förverkligas.

Läs också

Europeiska energijättar drar nu EU inför domstol

Sverige tog nyligen EU-ordförandeskapet från Tjeckien den 1 januari vilket har gett sömnlösa nätter till blocket. Europeiska unionen var orolig över Sveriges mandat som lades av statsminister Kristersson nyligen. Mandatet talade inte om EU:s mycket uppmärksammade klimatmål.

Du förstår, förutom när man uppmanas att fälla färre träd, är Sverige en uttalad anhängare av EU:s miljömål. 70 procent av landet Sverige är täckt av skog vilket gör det till en av blockets största kolsänkor. Men svenska parlamentsledamöter insisterar på att deras lands nationalklenod inte ska behandlas som en gigantisk krockkudde för att kompensera för andra länders otillräckliga utsläppsminskningar.

Sveriges tillträdande statsminister skiftar höger – POLITICO

Sverige, tillsammans med andra skogbevuxna nationer som Finland och Österrike, har ställts mot resten av EU med motiveringen att EU-kommissionen inte ska blanda sig i nationell skogsförvaltningspolitik. Detta argument har stått i centrum för diskussionerna om den europeiska gröna avtalet i Bryssel.

Läs mer: Sverige har äntligen avkodat Nord Streams sabotagemysterium

Sverige kommer att behöva föra fram viktiga policydokument som kommer att ha en inverkan på skogsbruket under sitt sex månader långa ordförandeskap i EU-rådet , inklusive en ny förordning avsedd att främja naturåterställning, ett förslag om certifiering av kolborttagning och ett EU-ramverk för skogsövervakning – och förväntas tysta sina kritiker. Miljöpartister är dock oroliga för att det inte kommer att göra det, och den svenska skogsindustrin, som står för mer än 10 % av samhällsekonomin, uppmanar Sverige att använda sitt ordförandeskap för att uttrycka sin oro i Bryssel.

”Sverige kan vara progressiva i klimatpolitiken bara för att vi har ett hållbart skogsbruk, vilket underlättar vårt klimatarbete samtidigt som det gynnar vår ekonomi enormt”, säger Jessica Polfjärd, parlamentsledamot i mittenhögerpartiet Europeiska folkpartiet och ledamot av Moderaterna. — som ingår i landets koalitionsregering. ”Och jag tycker inte att det är lämpligt att vår skogssektor ska regleras av människor med liten eller ingen förståelse för detta.”

Även den gröna parlamentsledamoten Pär Holmgren höll med om att ”det är viktigt att vi inte ser skogen i Sverige som den stora lösningen för hela Europa” och uppmanade varje nation och sektor att bidra till att minska utsläppen.

Läs mer: En fullskalig sammandrabbning mellan NATO och Sverige har precis börjat

EU:s institutionella arkitektur ger Sverige med det roterande sexmånaders-ordförandeskapet i EU:s råd en central roll i att sätta och driva blockets politiska agenda. Och Sverige är väldigt tydliga med sina prioriteringar. Blockets oppositionspartier har tagit upp oro över landets status som inte talar om klimat. Det liberala valmötet i blocket går helt emot Kristerssons föreslagna mandat.

Du förstår, Sverige är ett av de länder som alltid har bråkat med EU när det gällde antingen dess politik eller dess inställning till konflikten mellan Ryssland och Ukraina. Den har helt och hållet förnekat att följa EU:s irrationella klimatpolitik eftersom att tjäna bröd är mer nödvändigt för landet snarare än att käbbla om förstavärldsfrågor.Kategorier:klimatet, Media, Rättsstat, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: